Dere har bestemt: Dette er #byasbeste utested!

Dere ga aller flest stemmer til Bøker & Børst!

Publisert:
- Vi er sykt takknemlige for stemmene, sier Jeanette Jensen (i grønt). Rundt henne sitter Camilla Plener, Olaug Mundal og Tom Brekke.
LES MER:

– Neei?! Så hyggelig! Det synes vi er kjempekjekt, utbryter Tom Brekke da han får vite at utestedet i Fargegata stakk av med seieren i kåringen av #byasbeste utested.

Han eier og driver Bøker & Børst sammen med kona Jeanette Jensen. Det "bare ble sånn" at de overtok hele driften for rundt syv år siden, etter å ha jobbet der selv i noen år. Tom hadde vært i utelivsbransjen en stund etter at han gikk på Hotellhøgskolen, og var nå klar for å drive sitt eget sted.

– Så var dette et sted vi følte vi kunne følge drømmen om å lage det perfekte utestedet, sier Tom.

Følg Byas.no på Facebook!

19 prosent av stemmene

Og det er det tydeligvis mange som er enige i at det er. Bøker & Børst fikk 734 stemmer, eller 19 prosent av alle stemmene.

LES MER:

På en god andreplass kom Melkebaren (de kom også på andreplass i fjor!) ) med 695 stemmer. 609 personer stemte på tredjeplassen, Stavanger Sportscafé, som gikk til topps i fjor.

Totalt kom det inn 4000 stemmer.

– Vi har tydeligvis mange hyggelige gjester som har stemt på oss, det setter vi veldig pris på! Tusen takk! sier Tom.

– Jeg blir mer og mer glad hvis vi vinner noe. Det er ikke en selvfølge. Vi er sykt takknemlige for hver eneste stemme, sier Jeanette.

(Bøker og Børst ble i 2013 kåret av Aftenbladet til å være best i byen)

Bøker Og Børst er det eldste utestedet i Fargegata.

– At vi klarer å vinne i vårt tiende år er bra! sier Tom.

I år fyller nemlig utestedet 10 år, og det skal feires med en jubileumsmarkering i desember.

Vil ha koselig stemning

Begge er opptatt av at Bøker & Børst skal være et koselig og avslappende sted å være, og tror kombinasjonen av gjester bidrar til det.

– På ett bord kan det sitte folk og drikke te og spille spill, mens det på nabobordet foregår ølsmaking. På et annet bord kan det være et par på date, sier Jeanette.

– Jeg merket selv at når jeg skulle gå ut, ville jeg ha et sted hvor jeg kunne sitte og snakke med venner uten at det var for høy musikk, sier Tom.

LES MER:

6 superkoselige kafeer i Stavanger

En partykveld i uka

På Bøker & Børst er det derfor bare én "partykveld" i uka, og det er lørdager. Da skrus volumet opp, det flyttes bord for å lage plass til dansegulv, og det kommer vinyl-DJs eller blir arrangert konserter.

Dørene åpner allerede klokken 10 om morgenen i vinterhalvåret, og før ølsalget gradvis tar over for cappucino og croissanter, forsvinner bakverket fra baren.

– Før bakte vi to kaker i uken, nå er det vel rundt 20. Folk har kommet hit fra Tyskland fordi de har hørt om sjokoladekaken vår, sier Tom.

Han har på sin side kommet til Stavanger fra Bergen, kona fra Sverige.

– Det er bra her, bortsett fra klimaet. Jeg er drittlei av vestlandsvær. Jeg har levd med regn i snart femti år, sier han.

Pusser opp

Kanskje er det nettopp derfor at Bøker & Børst i november skal få en aldri så liten oppgradering. Eierne lover nemlig mer sommerlig stemning innendørs. Det er likevel viktig for dem at stedet beholder sjelen sin, selv om de skal pusse opp.

– Vi har faktisk renovert en del siden vi overtok, men folk tenker ikke over at det ikke alltid har sett ut som nå. Før var for eksempel veggene på do hvite, uten tapet, og baren var dekket av speil, sier Jeanette.

De som jobber hos Bøker & Børst er opptatt av at gjestene skal ha det koselig. Fra venstre: Tom Brekke, Jeanette Jensen, Olaug Mundal og Camilla Plener.

Det er mange stamgjester blant gjestene (for de har gjester, ikke kunder! understreker Jeanette). Men her kan du også komme en kveld uten å kjenne noen, og likevel ha det kjekt, lover paret.

– De som jobber her er også opptatt av at gjestene skal kose seg. De 16 ansatte vi har er helt fantastiske, og veldig viktige for at dette er en bra plass, sier Jeanette, og legger til:

– Vi følger ingen trend. Vi vil bare at folk skal ha det kjekt!

Mer fra Byas:

LES MER:

- Hvem har #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!

LES MER:

- Tok papegøye med på kafé

LES MER:

- Elena (25) ville bli norsk, men hadde ikke råd. Da ordnet kollegene opp

Publisert:

Ny rekord for #byasbeste! Her er alle vinnerne

Aldri har så mange stemt på sine favoritter.

Publisert: