Åpnet Kristiansands eneste reindyrkede barbersalong

Dinya Walid (23) fra Vågsbygd åpnet nylig Kristiansands eneste reindyrkede barbersalong, som tilbyr tradisjonell barbering med kniv og retrointeriør.

Publisert:
Dinya Walid (f.v.) står for den daglige driften bak den nyetablerte barbersalongen, mens Jerry Carew og Ali Osman tar seg av skjeggestellet.

– Det har ikke vært et særlig stort tilbud av barbersalonger i Kristiansand. Vi fikk høre flere ganger at vi burde åpne siden mannen min er så pass flink i det han gjør, så da ønsket vi like greit å satse på å åpne et selv, sier Dinya Walid, daglig leder ved salongen.

Barbersalongen The Man Cave Barber Lounge åpnet forrige uke i Markensgate, og ekteparet har allerede opplevd nysgjerrighet fra nye kunder.

Det finnes et par andre herrefrisører i byen, men ekteparet Dinya Walid og Ali Osman mener Kristiansand manglet et eksklusivt barberingstilbud for menn. Begge har lang erfaring innenfor barbering og frisøryrket fra England.

– Første dagen var det allerede helt fullt og vi har mange kunder på listen framover, fortsetter hun.

Det finnes allerede et par herrefrisører i byen som tilbyr trimming av skjegg, men Dinya understreker at den nyetablerte salongen tilbyr den tradisjonelle barbersalongstilen, med barberkniv og retrointeriør.

Trenger du å oppdatere garderoben? Dette er plaggene du bør sikre deg, ifølge noen av Kristiansands mest stilsikre.

Velvære for menn

– Det er en del etablerte frisørsalonger i Markens nå. Er det helt ærlig noe behov for flere tilbud i byen?

– Ja, det finnes ikke en salong med et rent «barbershop»-konsept Kristiansand. Dette er den første plassen som tilbyr noe mer for menn, uten at det er andre damer som steller håret ved siden av, forklarer Walid.

– Damer har jo negl- og hudpleiesalonger å gå til for velvære. I en barbersalong har menn et sted å gå til for pleie og velvære, legger hun til.

Ali Osman har vært profesjonell frisør og barberer i over sju år. Han er oppvokst i England og flyttet til Norge for to år siden, sammen med kona Dinya.

– Men på hvilken måte trenger menn i Kristiansand en barbersalong egentlig?

– Flere menn mener det er viktig å se stelt ut og føle seg bra. Både når det gjelder hårsveis og skjegg. Siden det ikke er så mange barbertilbud eksklusivt for menn alle steder, bør man prøve ut opplevelsen i en barbersalong i hvert fall én gang i løpet av livet om man har sjansen, mener Osman.

Tok opp lidenskapen fra England

Ekteparet Dinya og Ali har vært sammen i sju år, like lenge som Ali har jobbet som profesjonell barberer. Tidligere har paret drevet barbersalong i England, men solgte bedriften da de flyttet til Norge for to år siden.

Dinya og Ali drev egen barbersalong i England før de satset på samme drøm i Kristiansand. Paret ønsket å ha med kompisen Jerry med på laget grunnet hans 16 års lange fartstid i bransjen i Irland.

Nå har de tatt opp lidenskapen igjen.

– Barbering er litt som håndverk. I dag lar de fleste menn skjegget sitt gro og de ønsker å ta bedre vare på det. Det er utrolig hyggelig å jobbe med dette til daglig for det er sosialt og man blir kjent med mange ulike mennesker, sier Ali Osman.

Tidligere jobbet Osman på A-Salong på Sørlandssenteret, hvor flere mannlige kunder etterlyste et «grooming»-tilbud for menn.

– Ikke alle følte seg like komfortable med å bli pleid foran masse damer. Så det var egentlig der ideen til å starte noe eget kom. Etter det gikk vi i gang med å finne riktig beliggenhet og et egnet lokale, sier han videre.

Vil servere alkohol

I England, hvor det nærmest finnes barbersalonger på hvert gatehjørne, er det vanlig å servere kundene alkohol. Dette ønsker Dinya å ta med seg til Kristiansand.

– De fleste «barbershops» i utlandet server faktisk alkohol. Flere kunder sitter sammen og tar en øl eller kaffe mens de venter. Vi server ikke alkohol ennå, men vi har veldig lyst og skal prøve å søke om det, smiler Walid.

Barbersalongen er lokalisert i samme bygg som Renates dagspa i Markensgate 2.

Og om salongen går slik de ønsker, er planen å utvide med flere ansatte og ikke minst flere barberstoler.

Ønsker konkurrenten velkommen

Vanja Mikalsen, frisør ved A-salong, har tidligere jobbet sammen med Ali Osman og ønsker sin tidligere kollega velkommen som ny konkurrent i Kvadraturen.

– Det er helt konge at Ali har startet opp. Han tilbyr noe helt annet enn oss, så det er bra vi får en gjennomført barberer i byen. Ali vet virkelig hva han driver med, jeg håper at gutta benytter seg av tilbudet, sier hun.

– Men trenger vi virkelig flere salonger i byen, da?

– Vi har egentlig for mange frisører bare i byen. Flere starter opp like fort som de blir nedlagt. Blir det for mange forsvinner jo den eksklusive følelsen, mener Mikalsen.

Vanja Mikalsen, frisør ved A-salong i Markensgate 17.

Ruth Fosselie, eier av frisørsalongen «Barberer’n» i Rådhusgata, har drevet sin salong i 19 år. Med en fast kundebase og et bredt tilbud for begge kjønn, mener hun at den nyetablerte konkurrenten ikke vil påvirke egen drift.

– Jeg tror faktisk ikke det vil påvirke oss mye. Vi har en fast kundebase og et godt grep på markedet. Det er bra med konkurrenter, men dette er bare et nytt tilskudd i byen, avslutter Fosselie.

Frisørsalongen Herreklippen som holder til i Holbergs gate tilbyr klipp til menn, i tillegg til trimming av skjegg, men ikke barbering. I Dronningsgate har du Håkons frisør som tilbyr herreklipp og trimming av skjegg.

Og Sizar herrefrisør hevder de gjør herreklipp og barbering til menn.

Publisert:

Dette er vinneren av #byasbeste frisør

Nå er stemmene talt opp, og dere har bestemt at InCut Design i Sandnes er #Byasbeste frisør!

Oppdatert: