Konklusjon: - Et rolig og hyggelig publikum

Festival, sommervær og alkhol. Det kan fort resultere i høyt alkoholkonsum og bråk.

Oppdatert:
Politiet sier at publikum har oppført seg bra under helgas festival i Vålandskogen.

Men årets Mablisfestival har gått fint og rolig for seg, skal vi tro de som har hatt ansvar for sikkerheten.

Vil ikke lage bråk

Driftleder for sikkerhetsselskapet Zone Security, Simen Lindøe, kan melde at Stavanger-folket har oppført seg.

– Det har gått kjempefint i helga, sier han, og skryter av publikumet.

– Jeg tror at holdningen til de som har deltatt på festivalen har vært å kose seg, og de vil ikke lage bråk. Et veldig hyggelig publikum med andre ord, sier Lindøe.

Mindre fyll

Etter at «We love the 90s» konserten i 2017 gikk over styr, valgte kommunen å innføre en begrensning på antall enheter man kunne kjøpe i baren samtidig. Det var tidligere lov med fire, men det nye vedtaket reduserte antallet til to.

I år var derimot vedtaket opphevet, men selv om man kunne kjøpe flere enheter samtidig i år, har det vært tilsynelatende lite fyll, ifølge Lindøe.

– Det er alltid noen som blir overstadig beruset, men vi opplever at det er mindre fyll her enn på andre konserter, og det er bra.

Han presiserer at det har vært noen hendelser hvor folk har vært svært beruset, men forklarer at de har hørt på vaktene og forlatt festivalområdet når de har fått beskjed om det.

Skryter av de frivillige

Torstein Soma fra Sør-Vest politidistrikt kan i likhet med Lindøe melde om en rolig festival.

– Det har ikke vært noen voldshendelser, og vi har egentlig ikke noe å utsette på av negativ karakter. Arrangørene har gjort en god jobb, sier Soma.

Han forteller også at det har vært fint og ryddig under hele festivalen, noe arrangørene og de frivillige har mye av æren for.

– De har vært helt ekspesjonelle når det kommer til renhold og rydding. De frivillige fortjener skryt for det.

Utfordring i aldersgrensene

Noe som har vært en utfordring for politiet, er de frie aldersgrensene på Mablis. Det er nemlig ingen nedre eller øvre aldersgrense. Barn under 12 år må dog være i følge med en voksen.

– For politiet har det vært vanskelig å vite om noen er på festivalområdet sammen med en voksen, alene eller for å ta seg en fest. Det har vært utfordrende, sier Soma.

Mablis opplyser på sine nettsider at de ikke anbefaler at barn over 12 år uten følge oppholder seg på festivalområdet på kveldstid. Det er derimot ikke en regel som forbyr dette.

Skjenkekontrollen fornøyde

Skjenkekontrollen har vært til stede under festivalen for å kontrollere publikumernes alkoholkonsum. Da Byas snakket med dem fredag kveld, var de fornøyde med festivaldeltagerne.

– Det er fint vær og det er klart folk har drukket, men det ser veldig greit ut. Det er ingen vi har reagert noe særlig på enda, sa den ene kontrolløren fra Skjenkekontrollen.

Trykk på linken under for å lese Skjenkekontrollens dom:

LES MER:

Skjenkekontrollen: – Vi ser at ungdom ofte er roligere og drikker mindre enn godt voksne

Publisert:
Oppdatert:

Skjenkekontrollen: – Vi ser at ungdom ofte er roligere og drikker mindre enn godt voksne

I fjor sirkulerte «to-øl-regelen» i Stavanger, men i år kan du kjøpe det doble på Mablis. Likevel ser det ut til Stavanger-folket har kontroll på alkoholkonsumet.

Oppdatert: