Omkring 30 hendelser har blitt rapportert hittil

Hendelsene hittil innebærer skader, narkotika og berusede personer som er bortvist fra festivalområdet. Innsatsleder i politiet understreker at de har alt under kontroll.

Oppdatert:
Her håndterer helsepersonell en bevisstløst person utenfor Rema 1000 Tangen. Hittil har det blitt rapportert omkring 30 hendelser under Palmesus.

Rundt 18-tiden fredag ettermiddag ble det rapportert om en bevisstløs mann i 20-årene utenfor Rema 1000 Tangen. Helsepersonell var tilstede for å håndtere vedkommende.

Stian Pauschert, innsatsleder i politiet.

– Den bevisstløse personen er nå fraktet med ambulanse. Han har det greit nå, bekrefter innsatsleder i politiet Stian Pauschert, til KRSby.

Ifølge Pauschert er vedkommende fraktet til legevakten.

– Skåret over en pulsåre

Det har blitt rapportert om flere kuttskader, hvorav en person har blitt sendt til sykehus. Et par berusede personer har også blitt bortvist fra festivalområdet.

Tidligere i dag ble det også beslaglagt mindre mengder narkotika.

– Det var en person som ble sendt til sykehuset med et kutt i armen, en annen fikk skåret over en pulsåre i hånden. Tilstanden deres er stabil nå. Et par personer har blitt utvist fra området. Og mindre mengder narkotika har blitt beslaglagt, forteller innsatsleder.

Politiet oppfordrer til å laste ned deres egen snapchatkonto for å kunne håndtere hendelser rundt festivalområdet.

Noe mer ønsker ikke politiet å kommentere.

Pauschert understreker at politiet har full kontroll - og at de har et godt samarbeid med vektere og medinisk personell.

– Politiet er tilstede, synlig og sivilt. Vi er tilgjengelig for publikum, og er her for å bistå med trygg gjennomføring av Palmesus. Arrangementet har vektere og medisinsk personell som er i området for å fange opp uønskede hendelser. Dette ser vi fungerer bra, fortsetter han.

Oppfordrer til å benytte politi-snapchat

Politiet er også tilstede på en egen snapchatkonto under «politipalmesus», for å komme tettere publikum under strandfesten.

Innsatsleder minner på at han setter pris på at publikum tar i bruk kontoen slik at politi kan håndtere hendelser fortløpende. Han ønsker ikke å oppgi konkret antall henvendelser på snapchat.

– Vi oppfordrer til å sende inn videoer og bilder om noe bør vite om. Dette gjør at vi kan få en kjapp lokalisering til ambulsansebistand, sier Stian Pauschert.

Må forvente hendelser på festival

Palmesus-sjef, Leif Fosselie, mener hendelser nevnt over er noe som forventes når man samler tusenvis av berusede mennesker.

Palmesus-sjef, Leif Fosselie, understreker at Bystranda fortsatt er trygt selv om det har forekommet 30 hendelser.

– Med så mange mennesker vil det alltid forekomme slike hendelser. Vi ønsker selvfølgelig ikke dette, men når det er 20.000 mennesker må man nesten forvente 30 hendelser. Helsepersonell tar heldigvis godt hånd om publikum. Bystranda er fortsatt et trygt område, understreker Fosselie.

Publisert:
Oppdatert:

Nesten 200 innom medic-teltet under lørdagens Palmesus

196 personer som har vært innom medic-teltet lørdag. Narkotika har blitt beslaglagt, og flere personer har blitt utvist fra festivalområdet.

Oppdatert: