Aktuelt

Morten måtte slå til da nabolokalet plutselig sto ledig

Da den indiske naborestauranten i Kirkegata pakket sammen, kunne ikke Foodloose-eieren la sjansen gå fra seg. Nå kommer en gammel kjenning tilbake på menyen.

Morten Birkeland (innfelt) driver Foodloose til høyre i bildet. Nå har restauranten også tatt over nabolokalene for å satse på et nytt lunsjkonsept. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Jeg var bekymret for at andre restauranter kunne slå seg ned der, og av konkurransehensyn var det derfor viktig å sikre seg lokalet, sier daglig leder i Foodloose by House of Fingerfood, Morten Birkeland.

Nå har han brukt nærmere en million kroner på å få lokalet i stand. Blant annet er det elektriske anlegget byttet ut og kjøkkenet er flunkende nytt.

Det hele skal bli et nytt lunsjsted for sultne siddiser. Åpningsdagen er allerede i helga og på menyen kommer en gammel kjenning: Bagels.

  • Følg Byas.no på Facebook!

Tidligere holdt den indiske restauranten Delhi til i Kirkegata. Disse lokalene tok Birkeland over i sommer. FOTO: Tone Pedersen

Bagel-historien

Birkeland startet opp Bagel Buddy sammen med Per Sviland tilbake i 2002. Kafékjeden holdt blant annet til på Magasin Blaa, Kongsgårdbakken og på Tasta senter, men Birkeland solgte seg ut i 2010. Senere gikk kjeden konkurs.

LES OGSÅ:

– Bakgrunnen er at jeg ønsker å starte opp et vegetarkonsept i Sirdal, men vi må teste ut maten først. Bagels har jeg peiling på, og tenker det kan være et fint tilbud å ha i Stavanger. I tillegg vil det være andre småretter på menyen, sier Birkeland.

Bagel buddy holdt til i blant annet Kongsgårdbakken, ved siden av Subway. Bildet er fra oktober 2007. FOTO: Anders Minge

Skifter ikke navn

Byas har vært i kontakt med Sviland som ønsker Birkeland lykke til med et nytt bagel-eventyr, men begge er klare på at dette ikke betyr en ny start for Bagel Buddy i regionen.

– Dette blir en del av Foodloose-konseptet. Jeg ønsker ikke å blande inn noen nye navn, for det kan gjøre folk forvirret. Lokalet blir derimot delt i to, hvor lunsjstedet har åpent på dagtid, så tar restauranten over på kveldstid. Funker ikke lunsjkonseptet, kan alltids restauranten utvides, så det skal gå bra, sier Birkeland.

Publisert:

Oppdatert:

  1. Restaurant
  2. Stavanger

Legger ned «utestedet» for å rendyrke kjøkkenet

Eierne av Armadillo har bitt seg merke i at gjestene ofte er sultne i stedet for tørste.

Relaterte artikler

  1. AKTUELT

    24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk

    5 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT

    Sebastien og Stephane åpner ny restaurant og bar i de gamle lokalene til Ostehuset

    8 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT

    Slik har lokale spisesteder omstilt seg på grunn av koronakrisen

    2 MÅNEDER SIDEN
  4. AKTUELT

    Disse to skal åpne ny sportsbar i Stavanger sentrum

    6 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT

    Øst i Pedersgata åpner en helt ny restaurant

    8 MÅNEDER SIDEN
  6. AKTUELT

    Bellies åpner i Pedersgata: – Utfordringen er å få gjestene hit, maten har jeg klokkertro på

    7 MÅNEDER SIDEN