Aktuelt

Morten måtte slå til da nabolokalet plutselig sto ledig

Da den indiske naborestauranten i Kirkegata pakket sammen, kunne ikke Foodloose-eieren la sjansen gå fra seg. Nå kommer en gammel kjenning tilbake på menyen.

Oppdatert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Morten Birkeland (innfelt) driver Foodloose til høyre i bildet. Nå har restauranten også tatt over nabolokalene for å satse på et nytt lunsjkonsept. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Jeg var bekymret for at andre restauranter kunne slå seg ned der, og av konkurransehensyn var det derfor viktig å sikre seg lokalet, sier daglig leder i Foodloose by House of Fingerfood, Morten Birkeland.

Nå har han brukt nærmere en million kroner på å få lokalet i stand. Blant annet er det elektriske anlegget byttet ut og kjøkkenet er flunkende nytt.

Det hele skal bli et nytt lunsjsted for sultne siddiser. Åpningsdagen er allerede i helga og på menyen kommer en gammel kjenning: Bagels.

 • Følg Byas.no på Facebook!

Tidligere holdt den indiske restauranten Delhi til i Kirkegata. Disse lokalene tok Birkeland over i sommer. FOTO: Tone Pedersen

Bagel-historien

Birkeland startet opp Bagel Buddy sammen med Per Sviland tilbake i 2002. Kafékjeden holdt blant annet til på Magasin Blaa, Kongsgårdbakken og på Tasta senter, men Birkeland solgte seg ut i 2010. Senere gikk kjeden konkurs.

LES OGSÅ:

– Bakgrunnen er at jeg ønsker å starte opp et vegetarkonsept i Sirdal, men vi må teste ut maten først. Bagels har jeg peiling på, og tenker det kan være et fint tilbud å ha i Stavanger. I tillegg vil det være andre småretter på menyen, sier Birkeland.

Bagel buddy holdt til i blant annet Kongsgårdbakken, ved siden av Subway. Bildet er fra oktober 2007. FOTO: Anders Minge

Skifter ikke navn

Byas har vært i kontakt med Sviland som ønsker Birkeland lykke til med et nytt bagel-eventyr, men begge er klare på at dette ikke betyr en ny start for Bagel Buddy i regionen.

– Dette blir en del av Foodloose-konseptet. Jeg ønsker ikke å blande inn noen nye navn, for det kan gjøre folk forvirret. Lokalet blir derimot delt i to, hvor lunsjstedet har åpent på dagtid, så tar restauranten over på kveldstid. Funker ikke lunsjkonseptet, kan alltids restauranten utvides, så det skal gå bra, sier Birkeland.

Publisert:
Oppdatert:
 1. Restaurant
 2. Stavanger

Legger ned «utestedet» for å rendyrke kjøkkenet

Eierne av Armadillo har bitt seg merke i at gjestene ofte er sultne i stedet for tørste.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
  10 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  Sebastien og Stephane åpner ny restaurant og bar i de gamle lokalene til Ostehuset
  1 ÅR SIDEN
 3. AKTUELT
  Slik har lokale spisesteder omstilt seg på grunn av koronakrisen
  6 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  Disse to skal åpne ny sportsbar i Stavanger sentrum
  11 MÅNEDER SIDEN
 5. AKTUELT
  Øst i Pedersgata åpner en helt ny restaurant
  1 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Bellies åpner i Pedersgata: – Utfordringen er å få gjestene hit, maten har jeg klokkertro på
  12 MÅNEDER SIDEN