Kjekke ting du kan gjøre i helga!

En haug med konserter, byens lengstlevende rockefestival og litt førjulsstemning, anyone?

Oppdatert:
Daniel Kvammen er ikke den eneste som skal ha konsert i helga. Denne uka er det noe for de aller, aller fleste!

Denne guiden gjelder fra torsdag 23. november til søndag 26. november 2017.

Følg Byas.no på Facebook!

Undergrunn 17

Hva: Rockefestival for og av unge Hvor: Metropolis, Nytorget, Stavanger Når: Torsdag og fredag, kl. 19 - 21

Med sine ti år må jo dette være byens lengstlevende rockefestival?! Det er med andre ord all grunn til å feire, mener arrangøren. Kort oppsummert: To dager, to scener, ti band med unge lovende - og alt er gratis!

Undergrunn arrangeres i år for tiende gang!

Rock mot kreft vorspiel @Hanekam

Hva: Musikk og fest for en god sak Hvor: Hanekam, Øvre Holmegate aka Fargegata Når: Torsdag kl.21

I slutten av januar neste år skal Rock mot kreft skje for fjerde gang i Stavanger, men på Hanekam spilles det opp til vorspiel allerede nå.

Det ønskes velkommen til en kveld med musikk og fest, hvor formålet er å sette lys på og samle inn penger til Rock mot kreft. Budskapet er enkelt: Ved udefinerbare symptomer – sjekk deg!

Lokale band som stiller/spiller: KåteKlør, Prikkedöden, Pur Puré og Maribelle! Innsamlede midler går til Kreftomsorg Rogaland.

LES OGSÅ:

LES MER:

Movember Foundation: – Kampen er langt ifra over

Grønn Fredag

Hva: Anti-Black Friday Hvor: Tursenteret, Stavanger sentrum Når: Fredag, kl.17

DNT (Den Norske Turistforeningen) Ung arrangerer igjen suksessen Grønn Fredag – en motpol til Black Friday.

Hva det er? En nasjonal byttedag der du kan gi friluftsklær og -utstyr du ikke bruker til noen som vil ha det, og/eller gjøre noen gode bruktkupp.

Ta med deg tur-stæsj du ikke bruker, og du kan bytte, gi bort og/eller selge greiene dine. Bra for både lommeboka og miljøet!

«Tre nøtter til Askepott»

Hva: Ny (og udubbet) versjon av juleklassikeren Hvor: Stavanger katedralskole Når: Fredag, kl.19

Ah. Ingen jul uten! Nå kan du få med deg teaterversjonen til Stavanger katedralskole - og den skiller seg nok noe ut fra NRK-versjonen.

For denne gangen er Askepott en liten slappfisk som bare ønsker å slappe av med sine bffs - en hest og en flamingo. Men når slottets jaktlag med prinsen i spissen truer vennene hennes på livet, må hun stå opp for dem. På veien får hun uventet hjelp fra en ugle og de tre enorme nøttene hennes (!).

Nyskrevet tekst og musikk av Tomas Alf Larsen og Arne Hovda, koreografert av Minda Marie Kalfoss. Av og med avgangselevene ved musikk, dans og drama ved Stavanger Katedralskole, Bjergsted.

 Avgangselevene på musikk, dans og drama ved Stavanger Katedralskole Bjergsted skal sette opp en splitter ny musikal basert på klassikeren «Tre nøtter til Askepott».

First Encounters

Hva: Musikk- og danseforestilling Hvor: Bjergsted Når: Fredag og lørdag kl.19

Fakultet for utøvende kunstfag presenterer danseforestillingen First Encounters, improvisasjonsforestilling i musikk og dans både fredag- og lørdagskvelden i Black Box, Bjergsted.

Stand up @Spor5

Hva: Stand up med ymse folk Hvor: Spor 5, Stavanger Når: Fredag kl.20, dørene åpner 19.15

Kveldens headliner er Roar Brekke som ble nominert til NRKs Komipris for Beste Standup 2016 for showet «All verdens tid». Det siste året har han også gjort SoMe-suksess med parodier på sambygdingen Lothepus og Thord Paulsen fra Vinterveiens helter.

Ellers kommer Sven Rusdal fra Sandnes, Kjetil Melkevik fra Hundvåg, og Fredrik Bravo fra Sandnes/Oslo. Konferansier er Harald Eide Ellingsen.

Roar Brekke er kveldens headliner. Her fra Sommerrevyen i Sandnes i 2015.

Hackathon @Sølvberget

Hva: Konkurranse for utviklere, gründere, kodere, designere og andre kreative hoder Hvor: Sølvberget, Stavanger Når: Fredag og lørdag, kl. 14 - 18

Har du en idé som kan gjøre Stavanger til en bedre by å bo i med hjelp av teknologi? Interessert i sensorer og åpne data? Da kan dette være greia for deg.

Stavanger kommune, Atea, Lyse og Creator Makerspace inviterer til Hackathon på Sølvberget. Hackathonet markerer starten på satsingen på nytt sensornettvek som skal etableres i Stavanger sentrum, som skal åpne opp for nye og nyttige tjenester som vil komme innbyggerne og bedriftene til gode.

Og kanskje er det nettopp din idé som blir testet ut når dette såkalte LoRaWAN-nettet (Low–Power, Wide-Area Networks) er oppe?

Torg @TouScene

Hva: Konsert Hvor: Tou Scene, Stavanger Når: Fredag kl.22

Torg debuterte i 2015 med albumet «Kost/elak/gnäll» som fikk gode kritikker av musikkanmeldere i inn-og utland.

«Platen er et bunnsolid dokument på de spennende overskridelsene det unge norske miljøet skaper», skrev bl.a. Arild Andersen i Aftenposten.

I 2017 møter vi et Torg med en ny besetning under ledelse av Johan Lindvall hvor bandet ligger i spenn mellom pop, jazz og samtidsmusikk, beskriver arrangøren.

Ingeborg Senneset: Anorektisk

Hva: Forfatter-samtale Hvor: Sølvberget, Stavanger sentrum Når: Lørdag kl. 18

Senneset er journalist i Aftenposten og styremedlem i Norsk Pen. I over tre år var hun innlagt med anoreksi og tvangslidelse. I boken «Anorektisk» beskriver hun behandlingen, og hvordan det er å leve med en livstruende sykdom - og overleve. Hun samtaler med Aftenbladets Ingeborg Eliassen.

Arrangementet er gratis, men på grunn av forventet stor pågang er det lagt ut gratisbilletter.

Teknofredag @Cementen

Hva: Teknostart på helga Hvor: Cementen, Stavanger Når: Fredag kl. 23

Det blir ny runde med teknofredag! DJ Christian Tilt (PLOINK) kommer for å lage dyp og drivende, hypnotiserende og groovy techno på Cementen. Stian Bye Bruun og Thomas Godfrey varmer opp miksepulten og dansegulvet før den tid.

Hanne Vasshus @Petite

Hva: Konsert Hvor: Petite, Sandnes Når: Lørdag, kl.20

I høst slapp Hanne Vasshus sin andre skive «A House», og gjester i helga Petite i Sandnes for første gang. Med seg har hun Simen Ytre-Arne på bass og Andreas Onarheim på gitar.

Hør den nye singelen «Ein nye vår» her:

Magnus Berg @Tribute

Hva: Konsert Hvor: Tribute, Sandnes Rockeklubb Når: Lørdag, kl.21.30, dørene åpner kl.20

Magnus Berg er bare 21 år gammel, men regnes allerede av mange som en av verdens beste gitarister, ifølge arrangøren.

Berg fikk sine første gitar som sjuåring, har ledet sitt eget band siden han var 16, og i 2014 slapp han plata «Cut me Loose». Og i høst fulgte han opp med albumet «In My Shoes».

Sjekk det ut her:

Blest @Spor5

Hva: Konsert Hvor: Spor 5, Stavanger Når: Lørdag kl.19

Tre tidligere sentrale medlemmer fra et av Norges største band er klar med ny vestlands-satsing: Blest!

Haugesunderne Paul Hansen, Torbjørn Økland og Calle Apeland gikk ut av Vamp – og inn «I Dine Sko», som er tittelen på første låt fra albumet «Blest» som trioen slapp i 2017.

Nok et assosiert Vamp-medlem, Tore Jamne, er inne på slagverk, og i tillegg har de fått med seg Marie Klåpbakken (sang og fiolin) på laget.

Vestlandsbandet Blest kommer.

Eva Weel Skram

Hva: Konsert Hvor: Stavanger Konserthus Når: Lørdag kl.19.30

Eva Weel Skram er for mange er kjent fra bandet Eva & The Heartmaker og TV2-programmet «Hver Gang Vi Møtes» hvor hun deltok i 2016.

Siden den gang har det vært travelt, og i høst har hun lagt ut på en turné med helt nye låter fra sitt første norskspråklige album (nå under innspilling). I tillegg blir det gjenhør med Eva sine tolkninger fra HGVM, gamle hits - og én og annen overraskelse, melder arrangøren.

Eva Weel Skram spiller for tiden inn sin første norskspråklige plate.

Daniel Kvammen @Folken

Hva: Konsert Hvor: Folken Når: Lørdag kl.21, dørene åpner kl.20

2017 kan man vel kalle for et bra år for Daniel Kvammen, med flere radiosingler fra det kritikerroste albumet «Vektlaus» på samvittigheten, som for eksempel «Du fortener en som meg» og «Me dansar ikkje for moro skyld».

Men Kvammen hviler ikke på laurbærene. Nå er han klar med ny musikk og ny skive, «Maktlaus», og legger for anledningen ut på en eksklusiv klubbturné.

Sjekk ut musikkvideoen til låta «Ultraliv» fra den nye plata:

Art of Deception @Grottene

Hva: Konsert, melodic death metal Hvor: Grottene på Folken Når: Lørdag kl.21, dørene åpner kl.20

Det blir spesialshow med det lokale melodic death metal-bandet Art of Deception. Det loves en setlist med helt nytt materiale. Hardere, raskere og enda mer melodisk skal det bli, ifølge arrangøren.

Inntekt fra konserten og merch som blir solgt går til å få ut nytt album og for å gi dem den drøyeste starten på nyåret som mulig, understreker Sandnes-bandet!

Stavanger Allstars @Checkpoint

Hva: Konsert, heavy/rock Hvor: Checkpoint Charlie, Stavanger Når: Lørdag, kl. 22.30

Stavanger Allstars er en samling artister fra det store utvalget musikere i byen som går sammen hvert år for å hylle 80-tallets store heavyhelter, skriver arrangøren.

Opplegget er enkelt: 15-20 musikere skifter på å spille låter, og roterer hele tiden slik at line-up'en hele tiden er forskjellig.

CAS Stavanger @KunsthallStavanger

Hva: Classic Album Sunday Hvor: Kunsthall Stavanger Når: Søndag, kl.14

Tidligere i år dro Kunsthall Stavanger i gang det nye konseptet Classic Album Sundays.

Eller helt nytt er det jo ikke, da det jo er ei kjent greie internasjonalt. Kort fortalt handler det om å ta tilbake «old school»-lytteopplevelsen i disse streaming-tider: Hver søndag setter man stiften på en albumklassiker - og hører gjennom plata fra start til slutt.

Denne søndagen er det afro beat-pionéren Fela Kuti med «Zombie & Gentleman» som står på programmet.

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver onsdag tar vi og presenterer et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Fina helgå, folkens!

Publisert:
Oppdatert:

Her er 16 kjekke ting du kan gjøre i helga

Mye jul på programmet, naturlig nok!

Publisert: