Suksess for Spiselig Byfest: – Jeg håper folk har oppdaget at østre bydel er en veldig fin plass å være også resten av året

Flere av spisestedene doblet omsetningen fra i fjor.

Publisert:
SUKSESS. Festivalansvarlig Aslaug Tveit sier seg mer enn fornøyd med årets festival.

– Jeg er veldig happy for at vi har klart å holde på det som var den opprinnelige tanken for festivalen - at Spiselig Byfest skal være et sted hvor folk kan komme innom, sette seg ned og kose seg i parken. Og at vi bruker de flotte aktørene som allerede finnes i bydelen.

Festivalansvarlig Aslaug Tveit kaller årets festival i østre bydel for en suksess. I helgen ble Spiselig Byfest arrangert for femte året på rad, og aldri før har det vært så stort som det ble i år.

– Vi har vokst og blitt mye større enn vi var i utgangspunktet, og det har naturlig nok vært mye snakk om publikumsrekorder og utvidelse. Det kommer mer og mer folk innom hvert år, og det er kjempebra. Men det at det fortsatt er plass til at folk kan sette seg ned og ha piknik på plenen - dét er det jeg er kanskje aller mest fornøyd med, sier Tveit.

Følg Byas.no på Facebook!

God stemning - her fra fjorårets festival.

Publikumsrekord

I fjor var det anslagsvis et sted mellom 15.000 og 20.000 mennesker innom østre bydel-festivalen. Det tallet håpte Tveit i forkant av årets festival å kunne doble i år.

Hun tør nå ikke anslå hvor mange som var innom i helgen, men at det ble publikumsrekord er hun ikke i tvil om. Bare på onsdagen tipper hun at det var et sted mellom 3000 og 5000 innom bydelen, og på torsdagen var det ifølge henne enda flere. Dette var festivalens beste dag.

– Det er helt sykt vanskelig å skulle gjette hvor mange som var innom, for vi har ingen tellepunkter. Men basert på salget og tettheten av mennesker, så kan jeg si at det aldri har vært flere innom festivalen enn i år. Det er jo også naturlig, ettersom vi utvidet området ganske kraftig, sier hun og legger til:

– Flere av de mer etablerte spisestedene doblet omsetningen fra i fjor. Noen gikk også tomme for mat den første dagen. Det gir jo et signal om at det har vært flere mennesker og et større trøkk enn man kanskje var forberedt på.

Vil ned mot Lervigsbukta

Aller flest besøkende var det i Lervigtunet park og i området nede ved Tou Scene - to av de mest etablerte områdene som utgjør festivalen.

– Det er naturlig at de får flere besøkende enn nykommerne. Jeg synes det er veldig kjekt at det var med så mange nye lokasjoner i år, med folk som gjør sine egne greier. Det var forholdsvis rolig hos festival-nykommerne Fermenten og Hermetikken, så jeg håper folk oppdager dem til neste år.

– Neste år, ja. Hva skjer da?

– Da tenker vi kanskje å gjøre Ryfylkegata litt kulere i utformingen, estetisk sett. Det er et lite stykke å gå fra Lervigtunet til Badedammen, hvor det ikke skjer så mye i mellom, så hvorfor ikke gjøre veien dit litt kjekkere?

– Planer om å utvide enda mer?

– Man vet aldri jo hva som dukker opp - i år er det med sju helt nye etableringer, som ikke en gang fantes i fjor. Så det kan jo være at det i løpet av året dukker opp ting som ikke finnes ennå - det må vi se litt an. Men vi snakker om å bevege oss nedover mot Lervigsbukta - det hadde vært veldig kjekt å få til.

FOLKSOMT: Mange tok turen innom da festivalen startet onsdag formiddag.

– Beste stemningen vi har hatt

– Er det noe dere ville eller burde ha gjort annerledes?

– Det finnes jo alltid et forbedringspotensial, og vi har hvert år snakket om at vi må bli flinkere til å kommunisere ut til folk underveis, men så ender det alltid opp med at vi bare slipper alt løs på en gang. Det er alltid noe som fikses helt i siste liten, ler hun.

– Men jeg har ikke inntrykk av at det har vært et stort problem for folk. Det er jo også litt av sjarmen vår, ting blir til litt underveis! Det var mye som fungerte veldig bra i år, og så er det noe som kan bli litt bedre til neste år.

Alt i alt er Tveit (som dagen etter festivalslutt kastet seg på et fly for å ta en velfortjent ferie) veldig fornøyd med årets festival.

– Jeg håper folk har kost seg, og at flere i løpet av disse dagene har oppdaget at østre bydel er en veldig fin plass å være også resten av året. Nesten alle som er med på festivalen holder jo til i området til vanlig også, så det skjer masse her, sier hun og legger til:

– Kort oppsummert så var det en utrolig kjekk byfest med veldig godt stemning. Stemningen i parken i år var nok den beste vi noen gang har hatt!

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Festivalen går av stabelen i september, men er nesten i pluss allerede

LES MER:

12 kjekke aktiviteter når det er fint vær ute

LES MER:

To ektepar fra Island åpner is-bar midt i Stavanger sentrum

Publisert:

– Høydepunktet blir den gode og avslappede stemningen i parken

Onsdag braker det løs med en ny runde «Spiselig Byfest» i østre bydel.

Oppdatert: