Aktuelt

Snart åpner denne nye restauranten i Sandnes

Torsdag 8. juni åpner Tommy Skjæveland Hereford and Friends i Sandnes. We are looking forward to meat you, heter det på plakaten.

Publisert:

Torsdag 8. juni åpner Hereford and Friends dørene i Flintergata i Sandnes sentrum. FOTO: Fredrik Refvem

Skjæveland, et kjent fjes i utelivsbransjen i Sandnes, står bak biffrestauranten Hereford and Friends som åpner neste torsdag.

Selv om det finnes mange biffrestauranter i Sandnes, mener Skjæveland at dette stedet har noe helt eget å by på.

– I vår restaurant byr vi på tre ting; biff, vin og dansk design, forklarer han.

Konseptet er danskinspirert, og de som interesserer seg for interiør vil straks se hvor både bord og stoler kommer fra, fortsetter han.

Følg Byas.no på Facebook!

  • Få tilgang til gode rabatter og fordeler - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

Alt er hjemmelaget

Skjæveland legger trykk på ordet «hjemmelaget», og understreker at alt som serveres kommer fra husets eget kjøkken.

– Kakene lages på huset, vi lager fersk pasta, sausene lages fra bunnen av, alle dressinger lager vi selv og vi baker ferskt brød hver dag, sier han.

Foran komfyren vil norgesmester i kokkekunst, Gunnar Hvarnes stå.

– Vi har fått med oss mange talentfulle folk. Vi har fem kokker i arbeid på fulltid, og de er ikke nybegynnere, sier Skjæveland.

  • Les også:
LES MER:

Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?

Satser på vin

Sammen med en variert meny og stilfull innredning, har restauranten ambisjoner om å bli gode på vin.

– Vi har vært i Spania og besøkt åtte forskjellige vinbønder for å finne vår egen vin. Vi forsøker å finne våre helt egne smaker, smaker en ikke finner hos noen andre. Vin er en vesentlig del av denne smaken, konstaterer han.

– Det finnes ingen typiske vinsteder her i Sandnes. Dette er noe vi på sikt ønsker å bli gode på.

Deler ikke dagen med Justin Bieber

– Planen vår var å åpne 7. juni, men så fant vi ut at Justin Bieber er på Forus den dagen. Da kommer det til å være store trafikkorker og kaos, så vi åpner den 8. i stedet, forklarer Skjæveland.

Torsdag åpnes dørene for første gang, og de åpner med lunsj.

– Nå kommer først Sandnesuken og så kommer Nordsjørittet. Så vi åpner midt i den beste tiden. Vi er en uterestaurant, slik at å åpne dørene nå i begynnelsen av juni er eksepsjonelt.

Skjæveland mener restauranten ligger unikt til, og har stor tro på beliggenheten.

– Det er bare å møte opp og se om vi lykkes med dette her. Vi er i hvert fall «græla» godt forberedt!

MER FRA BYAS:

LES MER:

Tilbyr ikke restauranten utkjøring? Disse kommer kanskje til Stavanger!

LES MER:

Sju Stavanger-restauranter på prestisjefull liste

LES MER:

Sabi Omakase kåret til Årets restaurant i Norden

Publisert:
  1. Sandnes
  2. Restaurant
  3. Vin

Anmeldelse Hereford and Friends: Stavanger-regionens beste steakhouse?

Saken er biff, hvis det er grillet oksekjøtt du vil ha: Hereford and Friends i Flintergata på Sandnes er kanskje Stavanger-regionens beste steakhouse for tiden.

Publisert:
  • Arild Inge Olsson
    Arild Inge Olsson

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Nytt konsept erstatter 100-Ugå i Sandnes: 17 restauranter er med
    9 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    Anmeldelse Bullock Steak & Bar: Det som er godt, er veldig bra
    4 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Australske burgere har inntatt Sandnes
    3 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Her kan du spise deg mett for en 100-lapp neste uke
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Ny restaurant i Sandnes: – Foodie er for matelskere
    4 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Skal lage folkefest i Vågen hver onsdag gjennom sommeren
    4 ÅR SIDEN