Aktuelt

Nå skal Sabi Sushi åpne omakase-restaurant i Oslo

Men det stopper ikke der. Drømmen er Tokyo!

Publisert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Mange sier at det har gått fort, men dette er resultatet av lang, hard og viktig jobbing, sier Sabi-eier Njål Gaute Solland. FOTO: Rune Vandvik

Jubelen sto i taket da Sabi Omakase sikret seg en stjerne i den berømte Michelin-guiden onsdag formiddag.

Restauranten, som åpnet dørene under Gladmat-festivalen i 2015, har til nå bare vært å finne i Pedersgata i Stavanger.

Nå røper en av Sabi-eierne, Njål Gaute Solland, at konseptet også er på vei til hovedstaden.

– Går alt etter planen åpner vi 20. april, sier han til Byas.

Følg Byas.no på Facebook!

Kokk fra Alex Sushi

LES MER:

Byas omtalte Oslo-satsingen i desember, men ingen hadde hørt at Sabi også tok med seg sushiens svar på Formel 1 til hovedstaden.

– Vi har fått med oss Alex Cabiao fra Alex Sushi. Han har akkurat kommet tilbake fra en måned i Japan hvor han har studert og tatt videreutdanning, sier Solland.

LES MER:

* Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM

LES MER:

* De tror sake kan bli like stort som sushi i Norge

Ryktet om at Sabi hadde skaffet seg den kjente sushi-kokken svirret også i lufta i desember, men da ble "overgangen" avkreftet av administrerende direktør i Alex Sushi, Silje Steien.

– Det er enkelt å åpne restaurant, men det er kokkene det står på, sier Solland, som er meget fornøyd med å få Cabiao på laget.

Kjøkkensjef hos Sabi Omakase Roger Joya, tok imot prisen under Michelin-utelingen i Stockholm onsdag formiddag FOTO: Kristian Jacobsen

Tapsprosjekt

Ifølge Solland skal den nye Omakase-restauranten åpne på Vika Terrasse. En åpning han har planlagt de siste ni månedene.

Litt selvmotsigende, når Solland tidligere har omtalt Omakase-konseptet som et tapsprosjekt.

– Nja, det er mulig å tjene penger med et nådeløst fokus, sier han.

Sabi Omakase i Pedersgata serverer 30 gjester i uka, i året blir det cirka 1000 gjester.

Dersom alle betaler 1300 kroner hver, sitter restauranten igjen med rundt en million kroner etter moms.

– Og det sier seg selv at du ikke kan lønne fire personer med en million kroner, sier Solland.

– Men hvorfor satser du da i Oslo?

– Det er viktig for brandet vårt. Vi ønsker å vise hva vi kan lage med lokale råvarer, sier han.

Sabi Sushi arrangerte "Michelin-vake" på Hinna onsdag formiddag. Her feirer Sabi-eier Njål Gaute Solland sammen med foreldrene, Jorunn og Geir Solland. – Vi har Michelin som mellomnavn nå, sier Geir. FOTO: Rune Vandvik

Drømmer om Japan

I dag har Sabi Sushi åtte spisesteder på Vestlandet. Åtte nye dukker opp i Oslo, Bergen og Kristiansand.

Seks av restaurantene havner i hovedstaden. Fire av dem er take away (Sabi Sushi), én fine dining-restaurant (Sabi Omakase), i tillegg skal Sabi-kjeden starte enda et nytt konsept.

– Det heter Izakaya og betyr møtested på japansk. Dette vil være et restaurant-konsept, hvor vi kjører tre til sju retter med vinpakke, sier Solland.

LES MER:

* Sabi med råsterk fjerdeplass i sushi-VM

LES MER:

* Verdens dyreste fisk fanget utenfor Stavanger. Nå blir den til sushi

Sabi-kjeden dukket for første gang opp i 2011. Allerede har de sikret seg en Michelin-stjerne, men det legger ingen demper på drømmene til Solland.

– Har du planer om en ny Omakase-restaurant allerede?

– Ja, det har jeg, men det neste steget nå er nok å gå internasjonalt.

– Hvor da?

– England er mulig, kanskje Sverige. Så lenge det er nært havet, men drømmen er Tokyo. Nå har vi en Michelin-stjerne å slå i bordet med, sier han.

Mer fra Byas:

LES MER:

Starbucks-etableringen: – Det er kjedelig at de store kjedene kommer og tar over alt

LES MER:

Nyåpnet restaurant satser på vegansk mat: – Jeg vil gjøre grønnsaker kult i Stavanger!

LES MER:

Slik bør du oppføre deg på restaurant i Stavanger

LES MER:

Nå skal den populære restauranten utvide

Publisert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant

Stjernestatus har sørget for fulle bord flere måneder fram i tid

Siden tirsdag forrige uke har Sabi Omakase fått over 600 reservasjoner(!).

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Sabi Sushi med ny prestisje-pris: – Det skal nesten ikke gå an!
    3 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Onsdag kan Stavanger få en ny Michelin-restaurant
    4 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Hollywood-kjendisen ville spise på Michelin-restauranten i Pedersgata. Det fikk han ikke.
    3 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Anmeldelse Sabi Omakase: En kveld i eliteserien
    3 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Duket for Michelin-mandag: – Vi satser på at vi får beholde stjernen vår ett år til
    3 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Sabi Sushi-gründer satser over 20 millioner på restauranter i utlandet
    3 ÅR SIDEN