Nå skal Sabi Sushi åpne omakase-restaurant i Oslo
Men det stopper ikke der. Drømmen er Tokyo!
Jubelen sto i taket da Sabi Omakase sikret seg en stjerne i den berømte Michelin-guiden onsdag formiddag.
Restauranten, som åpnet dørene under Gladmat-festivalen i 2015, har til nå bare vært å finne i Pedersgata i Stavanger.
Nå røper en av Sabi-eierne, Njål Gaute Solland, at konseptet også er på vei til hovedstaden.
– Går alt etter planen åpner vi 20. april, sier han til Byas.
Kokk fra Alex Sushi
Byas omtalte Oslo-satsingen i desember, men ingen hadde hørt at Sabi også tok med seg sushiens svar på Formel 1 til hovedstaden.
– Vi har fått med oss Alex Cabiao fra Alex Sushi. Han har akkurat kommet tilbake fra en måned i Japan hvor han har studert og tatt videreutdanning, sier Solland.
* Stavanger-kokk med sterk pallplassering i sushi-VM
* De tror sake kan bli like stort som sushi i Norge
Ryktet om at Sabi hadde skaffet seg den kjente sushi-kokken svirret også i lufta i desember, men da ble "overgangen" avkreftet av administrerende direktør i Alex Sushi, Silje Steien.
– Det er enkelt å åpne restaurant, men det er kokkene det står på, sier Solland, som er meget fornøyd med å få Cabiao på laget.
Tapsprosjekt
Ifølge Solland skal den nye Omakase-restauranten åpne på Vika Terrasse. En åpning han har planlagt de siste ni månedene.
Litt selvmotsigende, når Solland tidligere har omtalt Omakase-konseptet som et tapsprosjekt.
– Nja, det er mulig å tjene penger med et nådeløst fokus, sier han.
Sabi Omakase i Pedersgata serverer 30 gjester i uka, i året blir det cirka 1000 gjester.
Dersom alle betaler 1300 kroner hver, sitter restauranten igjen med rundt en million kroner etter moms.
– Og det sier seg selv at du ikke kan lønne fire personer med en million kroner, sier Solland.
– Men hvorfor satser du da i Oslo?
– Det er viktig for brandet vårt. Vi ønsker å vise hva vi kan lage med lokale råvarer, sier han.
Drømmer om Japan
I dag har Sabi Sushi åtte spisesteder på Vestlandet. Åtte nye dukker opp i Oslo, Bergen og Kristiansand.
Seks av restaurantene havner i hovedstaden. Fire av dem er take away (Sabi Sushi), én fine dining-restaurant (Sabi Omakase), i tillegg skal Sabi-kjeden starte enda et nytt konsept.
– Det heter Izakaya og betyr møtested på japansk. Dette vil være et restaurant-konsept, hvor vi kjører tre til sju retter med vinpakke, sier Solland.
* Sabi med råsterk fjerdeplass i sushi-VM
* Verdens dyreste fisk fanget utenfor Stavanger. Nå blir den til sushi
Sabi-kjeden dukket for første gang opp i 2011. Allerede har de sikret seg en Michelin-stjerne, men det legger ingen demper på drømmene til Solland.
– Har du planer om en ny Omakase-restaurant allerede?
– Ja, det har jeg, men det neste steget nå er nok å gå internasjonalt.
– Hvor da?
– England er mulig, kanskje Sverige. Så lenge det er nært havet, men drømmen er Tokyo. Nå har vi en Michelin-stjerne å slå i bordet med, sier han.
Mer fra Byas:
Starbucks-etableringen: – Det er kjedelig at de store kjedene kommer og tar over alt
Nyåpnet restaurant satser på vegansk mat: – Jeg vil gjøre grønnsaker kult i Stavanger!
Slik bør du oppføre deg på restaurant i Stavanger
Nå skal den populære restauranten utvide
Stjernestatus har sørget for fulle bord flere måneder fram i tid
Siden tirsdag forrige uke har Sabi Omakase fått over 600 reservasjoner(!).
Relaterte artikler
- AKTUELTOnsdag kan Stavanger få en ny Michelin-restaurant6 ÅR SIDEN
- AKTUELTSabi Sushi med ny prestisje-pris: – Det skal nesten ikke gå an!5 ÅR SIDEN
- AKTUELTSabi Omakase kåret til Årets restaurant i Norden6 ÅR SIDEN
- AKTUELTHollywood-kjendisen ville spise på Michelin-restauranten i Pedersgata. Det fikk han ikke.5 ÅR SIDEN
- AKTUELTNytt Sabi Sushi-konsept åpner i Stavanger sentrum2 ÅR SIDEN
- AKTUELTAnmeldelse Sabi Omakase: En kveld i eliteserien6 ÅR SIDEN