Aktuelt

IKKE BRUK Skroter afterski-konsept – gjenåpner Tollboden

Etter et drøyt år velger Mat & Uteliv å stenge afterski-baren Zwei Grosse Bier bar i Kristiansand.

Oppdatert:
 • Christina Stenbek Østtveit

Nå blir det slutt på dansing på bordene i Tollbodgata. Afterski-baren Zwei Grosse Bier Bar legges ned. Konsernet Mat & Uteliv gjenåpner en gammel slager i lokalene. Bildet fra Zwei Grosse Bier bar i Aalborg. FOTO: Pressebilde

KRISTIANSAND: Ledelsen i restaurantkonsernet begrunner nedleggelsen med at det er for mange like konsepter i byen. Onsdag kom nyheten om at «gamle Tollboden» gjenoppstår.

– Ja, det er riktig at vi gjenåpner Tollboden i Tollbodgaten, bekrefter Roger Sande, daglig leder i Mat & Uteliv, i en epost til Fædrelandsvennen.

Slutt på dansing på bordene

Nyheten ble først sluppet på et facebook-arrangement i regi av linjeforeningen Emporium ved UiA. Der opplyses det om at foreningens medlemmer er invitert til åpningsfest lørdag 12. oktober.

Afterski-baren Zwei Grosse Bier bar har holdt til i Tollbodgata det siste året. Onsdag ettermiddag var alle skilt og plakater tatt ned. FOTO: Christina Stenbek Østtveit

Det er altså bare et drøyt år etter at lokalet i Tollbodgaten ble bygd om for å huse afterski-baren Zwei Grosse Bier Bar.

– Vi tror dette er et konsept som vil fungere godt i Tollbodgata, uttalte Sande den gang.

Han la til at han ikke fryktet konkurransen fra det lignende utestedet Heidi’s Bier bar, som meldte sin ankomst til Kristiansand rundt samme tid i fjor.

LES MER:

Åpner afterski-bar 150 meter fra konkurrenten

LES MER:

Populær afterski-bar åpner i Kristiansand

– Ikke nok til å drive butikk

Afterski-barene ligger i dag 150 meter fra hverandre, men nå blir det altså slutt på dansing på bordene i Tollbodgata.

– Mange henvendelser fra våre gjester om afterski og dansing på bordene i nikkers til ompa-musikk ble noe ensformig i lengden. Så derfor er Tollboden tilbake, med sin gode musikk og stemning, skriver Sande i eposten onsdag ettermiddag.

Roger Sande, daglig leder i Mat & Uteliv, i lokalene før afterski-baren ble åpnet. Han bekrefter at «gamle Tollboden» gjenoppstår i lokalene i Tollbodgata. FOTO: Kristin Ellefsen

– Vi har vurdert det til at tre nesten like konsepter i Kristiansand er for mye, så derfor velger vi å gjenåpne Tollboden. Lørdagene har vi stort sett hatt fulle hus, men det er ikke nok til å drive butikk, skriver han videre.

Lignende konsepter er som nevnt Heidi’s Bier bar, som ligger i Vestre Strandgate, samt den danske puben Old Irish Pub. Sistnevnte ligger i Havnekvartalet og åpnet i sommer.

Fortsetter med burger-restaurant

Selv om det gamle utestedet gjenoppstår, blir det ingen endring for restauranten Burger Bordello, som ligger i Markens gate 8. Restauranten, som tidligere het Tollboden Burger Bordello, slo seg sammen med det mexicanske spisestedet Papito, da de flyttet fra Tollbodgata til Markens i april i fjor.

Selv om utestedet Tollboden flytter tilbake til sine gamle lokaler, blir det ingen endringer for restauranten Burger Bordello som ligger i Markens gate. FOTO: Vegard Damsgaard

– Flyttingen av restauranten fra Tollbodgaten til Markens har vært særdeles vellykket og øker fortsatt. Det har ikke blitt mindre populært etter at ølprisen ble satt ned til 50 kroner på Burger Bordello, skriver Sande og signaliserer dermed at de ikke har noen planer om å gi seg i priskrigen på øl.

Når de åpner Tollboden seinere i oktober vil de fortsette med de samme ølprisene der.

Les også:

Publisert:
Oppdatert:
 1. Kristiansand
 2. Utelivsbransjen

Dette skjer på utestedene nyttårsaften!

Usikker på hvordan du skal gå inn i det nye tiåret? Byas gir deg oversikten over hva som skjer i Stavanger på årets siste kveld.

Publisert:
 • Pernille Filippa Pettersen
  Pernille Filippa Pettersen
  Journalist

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  De nominerte til #byasbeste utested er klare!
  2 ÅR SIDEN
 2. AKTUELT
  Gamle Dickens er ikke til å kjenne igjen: Slik blir det nye utestedet i Vågen
  1 ÅR SIDEN
 3. KULTUR
  2019 oppsummert: Dragduo som ble nektet inngang mest lest i mai
  1 ÅR SIDEN
 4. AKTUELT
  DJ-er går sammen om nytt utested: – Det blir en av de råeste nattklubbene i landet
  8 MÅNEDER SIDEN
 5. KULTUR
  2019 oppsummert: Store utelivs-nyheter topper lista i januar
  2 ÅR SIDEN
 6. AKTUELT
  Utelivsguide til Stavanger og Sandnes: Her er områdene du bør vite om
  2 ÅR SIDEN