Aktuelt

Kinopublikumet i Stavanger og Sandnes får enda mer luksus

Dersom filmen gir deg frysninger kan du trøste deg med at det er varme i setet.

Publisert:
 • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Kinoene i Stavanger og Sandnes skal gjennom en oppgradering denne vinteren og våren, forteller Odeons kinodirektør i Stavanger og Sandnes, Håvard Erga. FOTO: Jarle Aasland

– Trenden er at folk ønsker mer komfort og er villige til å betale litt ekstra for dette, sier Odeons kinodirektør i Stavanger og Sandnes, Håvard Erga.

Selskapet skal i gang med omfattende oppgraderinger i begge byer for de som krever mer enn et beger popcorn og midtsete-plass.

I tillegg til en splitter ny kino-lounge i både Stavanger og Sandnes, får byene også nye luksussaler. 136 stoler i Stavanger og 58 stoler i Sandnes skal hjelpe deg med å hvile både rygg og bein dersom spenningen blir for stor. Får du ståpels kan du også skru på setevarmen.

– Loungen blir et tilbud til lukkede visninger, som for eksempel arrangementer booket av bedrifter, forteller Erga.

 • Følg Byas.no på Facebook!

Disse setene skal fylle de nye luksussalene i Stavanger og Sandnes. Bildet er fra Odeon kino i Ålesund hvor tre Odeon Luxe-saler er tatt i bruk. FOTO: Odeon

Bond-luksus

Den mest omfattende jobben skjer i Sandnes. Her har kinogjengerne delt toaletter med kundene til Amfi Vågen, kjøpesenteret som kinoen er en del av. Dette skal det nå bli slutt på.

De gamle toalettene rives og området erstattes med en ny kiosk. Loungen og de nye toalettene bygges der kiosken står i dag. I tillegg skal korridorer, skjermer, tepper og fargene på veggene få en overhaling.

Sandnes har i dag seks saler, og sal 6 vil være stengt tre uker i mars for å få luksusen på plass. I Stavanger er det totalt ti saler, her har arbeidet i sal 5 allerede begynt.

– I Stavanger skal alt være klart til vinterferien. Siden jobben i Sandnes er større, regner vi med å være klare til James Bond-premieren i april, sier Erga.

Den nye kinoen på Bryne åpnet høsten 2018. FOTO: Jan Inge Haga

Kinokonkurranse

Nylig omtalte kinodirektøren 2019 som et dårlig kinoår, likevel satte kinoen på Bryne ny publikumsrekord.

Her fikk innbyggerne ny kino i 2018, og kinosjefen på Nord-Jæren legger ikke skjul på at han håper oppussingen i Stavanger og Sandnes vil gjøre byene enda mer attraktive for kinopublikumet.

– Disse planene har vi jobbet med i nærmere to år, før kinoen på Bryne sto ferdig, men vi ønsker selvsagt å kunne tilby det beste til kundene våre, sier Erga.

Kinodirektør på Bryne, Erlend Serigstad, tror derimot ikke at det lekker mange kinogjengere fra nord til sør. Han forklarer veksten med at Bryne nå klarer å holde på sitt eget publikum, i stedet for at jærbuene drar til storbyen for å gå på kino.

De gamle luksussalene vil fortsatt bestå selv om Odeon ruller ut sitt nye konsept, Odeon Luxe. Her er tidligere kinodirektør Frode Nilsen avbildet i luksussalen på Sølvberget. FOTO: Pål Christensen

I fjor besøkte 89.262 publikummere kinoen på Bryne, en oppgang på 30 prosent fra året før.

– Tidligere hadde vi bare én sal. Da var det naturlig at folk trakk til byen fordi det var et bedre tilbud der. Nå har vi fire saler og klarer å møte etterspørselen, sier Serigstad.

Kinodirektør på Bryne, Erlend Serigstad, tror flere jærbuer nå velger å gå på kino på hjemmebane i stedet for å dra til Stavanger eller Sandnes. FOTO: Jan Inge Haga

Kostnad: Mye

De gamle luksussalene i Stavanger og Sandnes vil fortsatt være i drift. De flunkende nye salene blir en del av konseptet som selskapet kaller «Odeon Luxe». Disse kan det også bli flere av i framtiden.

– Det er en ganske stor investering, så vi får se an responsen, men vi har planer om å fornye oss enda mer enn det vi gjør nå, sier Erga.

– Hvor mye koster herligheten?

– Mye, sier Erga og humrer.

Publisert:
 1. Bryne
 2. Stavanger
 3. Sandnes
 4. Amfi Vågen
 5. Kino

Vil ha drive-in-treff for russen på 17. mai, men møter skepsis

Det planlegges drive-in-russetreff i Sørmarka Arena på nasjonaldagen. Smittevernoverlegen sier at også folk i bil må holde avstand.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. AKTUELT
  Bygger ut og pusser opp McDonald’s i Sandnes
  8 MÅNEDER SIDEN
 2. AKTUELT
  For 34 år siden kunne du spise en bankers i Sandnes. Nå kan du spise hos Bankers.
  5 MÅNEDER SIDEN
 3. AKTUELT
  Traktøren Sandnes AS er konkurs
  7 MÅNEDER SIDEN
 4. AKTUELT
  Voi snur - kommer til Stavanger likevel
  10 DAGER SIDEN
 5. AKTUELT
  Disse korona-tiltakene gjør kjøpesentrene
  6 MÅNEDER SIDEN
 6. AKTUELT
  Nytt konsept erstatter 100-Ugå i Sandnes: 17 restauranter er med
  1 MÅNED SIDEN