Zouq skal flytte inn i nytt restaurant- og take away-lokale i Pedersgata

I dag er det bare et tomt skall som står igjen av Pedersgata 4. Innen året er omme tar Zouq over bygget og starter opp restaurant med 80 sitteplasser.

Publisert:
Zouq håper å åpne i disse lokalene i løpet av 2019.

– Vi har leitet etter nye lokaler en stund, samtidig som vi har hatt lyst til å holde oss i Pedersgata. Da vi fikk muligheten til å flytte inn i dette lokalet, måtte vi bare slå til, hvis ikke kunne vi risikert å måtte vente enda lenger, sier daglig leder i Zouq, Rizwan Rafiq.

Ifølge Google Maps er det 60 meter mellom Zouq (Pedersgata 12) og Pedersgata 4, men flyttingen er verdt millionene det kommer til å koste, mener Zouq-gründeren.

Restaurant- og take away-kjeden har vokst seg ut av sine nåværende lokaler. For at maten skal bli bedre, opplevelsen hyggeligere og at bedriften skal kunne vokse ytterligere, ble det signert en ny leiekontrakt i fjor høst.

– Vi håper å flytte inn så tidlig som mulig, men i alle fall i løpet av året, sier Rafiq.

Rizwan Rafiq åpnet restauranten og take away-kjeden Zouq i 2014. I løpet av året skal den pakistanske restauranten åpne i nye lokaler.

Zouq-bygget

Han ønsker ikke å utdype investeringskostnadene ytterligere, men forteller velvillig om planene for Zouq i Pedersgata 4.

Han bruker stikkordene romsligere, finere og større. Det vil være et tydelig skille mellom restaurant og take away, som deles opp med egne innganger. I dag har Zouq 18 sitteplasser, den nye restauranten skal kunne huse 80 gjester over to etasjer.

Zouq-gründeren gleder seg også over et nytt selskapslokale i andre etasje. Tidligere har restauranten sett seg nødt til å si nei til forespørsler om private arrangementer som julebord og firmafester på grunn av plassmangel.

– Vi får også et flunkende nytt kjøkken som er skreddersydd for oss. Dette øker produksjonskapasiteten vår. Selv om det er en kostbar investering, føler vi det er på tide. Vi klarer ikke vokse mer i de lokalene som vi har i dag, sier Rafiq.

Foreløpig er det mye arbeid som gjenstår. Deler av fasaden har ingen kledning, og gulvet i første etasje er borte.

Ferdig i september

Det er Pedersgatas eiendomskonge Anders Ohm som eier bygget Zouq skal flytte inn i.

– Zouq er en av de viktigste aktørene i hele gata. Når vi satser så stort på eiendommen, er det viktig å få med seg en solid aktør, sier Ohm til Byas.

Heller ikke han ønsker å kommentere hva totalrenoveringen kommer til å koste, men forteller at det er snakk om flere millioner kroner. Bygget er på 375 kvadratmeter.

– Det er nok et av de største prosjektene i gata akkurat nå, sier Ohm og legger til at håndverkerne skal være ferdige i løpet av september.

Anders Ohm eier 16 eiendommer i Pedersgata, og er huseier av Pedersgata 4 hvor Zouq nå skal flytt inn.

Nytt konsept eller samarbeid?

Samtidig som Zouq flytter inn på ny adresse, har selskapet fortsatt en leiekontrakt som binder dem til lokalene som er i bruk i dag.

LES OGSÅ:

Rafiq forteller at det ennå ikke er bestemt hva som skjer med Pedersgata 12, men at restauranten vurderer flere løsninger.

– Her står mye av produksjonsutstyret allerede klart til bruk, så det kan være aktuelt å starte opp et nytt konsept. Vi er også åpne for å inngå samarbeid med andre aktører, dersom noen synes det er interessant, sier Rafiq.

Hvor raskt springer du 60 meteren? Dette er ikke langt mellom Pedersgata 12, hvor Zouq holder til i dag, og bort til de nye lokalene i Pedersgata 4.

God økonomi

Zouq startet opp med restaurant og take away i 2014 og ble i fjor trukket fram av Aftenbladet som en av byens beste restauranter.

Det har også gått veien økonomisk. Tall fra Proff.no viser at restauranten hadde et resultat før skatt på 1,18 millioner i 2017. Ifølge Rafiq er fjorårets resultat noe lavere, men fortsatt godt på plussiden.

– Vi endte opp med et overskudd på ca 600.000 til 700.000 kroner. Omsetningen vår økte, men allerede i fjor brukte vi en del penger knyttet til etableringen i Pedersgata 4. Dette er årsaken til nedgangen, forklarer Rafiq.

I februar 2017 startet Zouq også opp en restaurant i Sandvika i Bærum. Denne drives som franchise.

– Vi ønsker enda flere avdelinger på sikt. Dette jobber vi med kontinuerlig, men nyetableringer tar alltid lang tid, sier Rafiq.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Ny restaurant åpner i Hall Tolls gamle lokaler

LES MER:

Ny restaurant i de gamle Tango-lokalene: – Det blir et sted hvor du kan planlegge en helaften

LES MER:

Åpner ny restaurant i Pedersgata: – Vi bringer noe nytt til byen

LES MER:

Gaffel & Karaffel skifter navn og konsept

Publisert:

Zouq utvider og flytter inn i nye lokaler i Pedersgata

Det har kostet tid, krefter og ikke minst penger. Nye Zouq åpner 26. juni og vil samtidig satse på et nytt matkonsept i sine gamle lokaler.

Oppdatert: