Kjekke ting du kan gjøre i helga!

Du og du for en helg. Spesielt for deg som er glad i musikk, gjenbruk og miljø!

Oppdatert:
Vokalista og gitarist (men først og fremst Tananger-gutt) Jørn Kaarstad da Bokassa varmet opp for Metallica på Granåsen i Trondheim. I helga kommer bandet, som har fans som Lars Ulrich og Slash, til Tou!

Denne guiden gjelder fra torsdag 26. til søndag 29. september 2019.

Økouka Rogaland

Hva: Fokus på økologisk og grønn mat Hvor: Hele Rogaland Når: Hele uka

Et grønt kosthold er mer aktuelt enn noensinne. Ønsker du å gjøre noe for miljøet, er faktisk det å endre kostvanene dine noe det viktigste du kan gjøre!

Økouka startet allerede forrige helg, med gratis frokost i skolegården på Kongsgård. Denne uka kan du blant annet bli med når Bellies (åpner snart i enden av Pedersgata) inviterer til langbord på Ostehuset Domkirkeplassen torsdagkveld. Her blir det selvfølgelig retter basert på plantebasert økologisk mat. NB: Kun forhåndssalg av billetter.

Men Økouka har selvfølgelig mer på programmet. Hva med økofrokost og foredrag fredag 07.30 - 09: «Økologisk dyrking og sunnhet - en sammenheng?», søndagsgrøtbuffet på Absinthen søndag klokka 11 eller en tur gjennom Matløypa på Ullandhaug?

Nordic Edge: Plastic Fantastic

Hva: Foredrag Hvor: Mostun Natursenter Når: Torsdag kl.09 - 15

Våre holdninger må endres og plastforbruket reduseres. Det har altfor lenge vært mulig å kaste dritt i havet uten konsekvenser. Nå er det på tide å gi noe tilbake til havet, skriver arrangøren.

I løpet av dagen kan du få med deg flere foredrag om temaet. Fullt program får du her.

Årets siste grillfest(?) *AVLYST*

Hva: Bbq! Hvor: På Kornet, Stavanger sentrum Når: Torsdag kl.17

Ja, grillsesongen er nok på hell, men her kommer en siste krampetrekning. På Kornet fyrer i alle fall opp kullet på torsdag, og Idsøe og Prima Jæren leverer varene. I tillegg kommer Ostehuset med forfriskninger til rettene.

På Kornet opplyser om at arrangementet er flyttet til 8. november. Nytt arrangement kommer snart på facebook.

Forfattermøte

Hva: Ny bok om Kielland-ulykken Hvor: Gnist, Aftenbladet, Nykirkebakken 2 Når: Torsdag kl.19

Alexander L. Kielland-ulykken skjedde i 1980. Men fortsatt er det ikke over. Forfatter og journalist Tommas Torgersen Skretting har skrevet en ny bok om ulykken «Alexander L. Kielland-ulykken: Tragedien, spillet og hemmelighetene som kunne veltet en oljenasjon»: Hva var det egentlig som hendte ulykkeskvelden? Og hvorfor er ikke de norske og franske ekspertene enige om hva som hendte? Gratis inngang.

Forsker Grand Prix Stavanger 2019

Hva: Forskningsunderholdning! Hvor: Stavangeren Når: Lokal finale (torsdag kl.19), nasjonal finale (lørdag kl.19)

Doktorgradskandidater skal fortelle om forskningen sin på fire minutter! Først er det lokale finaler, hvor de to beste går videre til en nasjonal finale. Og publikum er med og stemmer fram vinneren. Solveig Kloppen er konferansier og Aftenbladets Leif Tore Lindø er greenrom-reporter. Arrangementene er gratis, men du må reservere plass.

Nyhrox til Bryne kino *UTSOLGT*

Hva: Fortnite-verdensmester kommer Hvor: Bryne Kino Når: Torsdag kl.18

Emil «Nyhrox» Bergqvist kommer til Bryne! Verdensmesteren skal vise noen tips og triks i Fortnite og skal spille sammen med to heldige som har kvalifisert seg via Jærbladet mot andre spillere online. Det blir også satt av tid til autografer og selfies.

Kan du ikke være der i egen person, kommer Jærbladet til å streame eventet.

Standup @Petite

Hva: Stand up-show Hvor: Petite, Sandnes Når: Torsdag, kl.21

No more sadness in Sandnes. På torsdag blir det nemlig stand up-show! Lineupen er som følger: Raymond Falldalen, Kjetil Melkevik, Jan Gausel, André Enoksen og Thomas Sanne.

LES OGSÅ:

LES MER:

«Hæ?» sa foreldrene da Kjetil fortalte hva han egentlig drev med

SPEL 9

Hva: Brettspill-festival Hvor: Thon Hotel Sandnes Når: Fredag - søndag

Mister Monopol? Dronninga av Duplo? Dette er festivalen for alle som er interessert i analog spilling. Her kan dere spille som vanlig - aka «frispilling» - eller du kan være med på turneringer! Det vil være spill tilgjengelig, men arrangøren oppfordrer alle deltakere om å ta med spill selv (husk navnelapp). Men det aller viktigste er at du har lyst til å treffe andre spilleglade og ha det gøy!

Årstider og dickpicks

Hva: Komishow Hvor: Grottene, Folken Når: Fredag kl.20

Katrine Rasmussen tar for seg det moderne datinglivet sett fra ulike perspektiver: Både det koselige og det kleine. På scenen får du også se Ove Martin Mellemstrand og Anders Olsen.

Hoggormsafari & Goldenboy

Hva: Punk-rock! Hvor: Checkpoint Charlie, Stavanger Når: Fredag kl.22

Det er duket for en punk-rock helaften på Checkpoint når bergensbandene Hoggormsafari og Goldenboy kommer, begge med ferske utgivelser i bagasjen! 20 års-aldersgrense.

Back to the 90s @Heidis

Hva: 90-tallsfest Hvor: Heidi’s Bier Bar, Stavanger Når: Fredag kl.22

Lenger du tilbake til 90-tallet? Da er nok Heidis plassen for deg på fredag. Gratis inngang til alle som har kledd seg ut som Super Mario eller Spice Girls. Trenger du å sette deg selv i den rette stemningen? Sjekk ut denne saken!

Silent disco

Hva: Stilledisko Hvor: Arkivet eller Sportscafeen Når: Torsdag kl. 23 (Arkivet) eller fredag kl.23 (Sportscafeen)

Det finnes faktisk to utesteder i Stavanger som tilbyr stilledisko, så her er det bare til å skru av stemmebåndene og skru opp headsetet. 20 års-aldersgrense.

Gjør et bruktfunn!

Hva: Loppis, bruktmarked og gjenbruk Hvor og når: Se under!

Dette blir ei super helg for alle som elsker å gå på skattejakt:

Retro og antikk-samlermesse i Sandneshallen, fredag (kl.17–20), lørdag (kl.10–17), søndag (kl.11–16): Her blir det mye av ymse slag. Eller som arrangøren selv skriver: «Antikviteter, barnevogn, Benny Motzfeldt og Inger Waage objekter, Bing og Grøndahl, bokser, bondeantikviteter, broderier, bøker, CD, LP, singler, Egersund, reklame, eldre glass, emaljeskilt, gevær, glass, gullmynter, kameraer, keramikk, kister, kunstglass, lamper, leketøy maritimt, optikk, pins, porselen, postkort, pyntefigurer, reklame, reklameskilt, retro, sabler, samleobjekter, smykker i gull og sølv, småmøbler, snurrepiperier, spaserstokker, Stavangerflint, stereobetraktere, sølv og emaljesmykker, sølvbestikk, tekstiler, vinglass, våpen, Wiinblad, pussemidler, linoljesåpe, håndlagde koster og børster, aktuelle bøker og mye mer!» PUH!! 😅

Ym. Se! Fra messa i Sandneshallen for et par år siden.

Gjenbruksfest Stadionparken, lørdag kl.10 - 15: Standplassene er fullbooket, så her skal det være gode odds for å finne flere skatter, ifølge arrangøren.

Bruktmarked på Nytorget, lørdag kl.10: Det som trolig blir årets siste bruktmarked på Nytorget i Stavanger før det stenger ned for høsten.

Loppemarked Menighetshuset på Våland, lørdag kl.11–14: Det blir loppemarked i St. Petri Menighetshus (Rektor Steens gate 7). Auksjon kl.12.30.

Ingrid Bergtun: Redesign

Hva: Redesign-inspo Hvor: Arkeologisk museum, Stavanger Når: Lørdag kl.14

Ingrid Bergtun, influencer og tidligere deltaker i «Symesterskapet» kommer og temaet blir - selvfølgelig redesign. Hvordan kan vi omskape gamle klær til freshe, moderne kreasjoner? Kom og bli inspirert, skriver arrangøren!

Fikk du med deg disse sakene om Ingrid Bergtun?

LES MER:

– Vi ønsker å bruke vår posisjon til å skape en endring

LES MER:

Stavanger-influencer kraftig ut mot TikTok-ere:– Jeg ble helt sjokkert

Bydelsfest i Hillevåg

Hva: Fest for hele familien Hvor: Kvalabergparken, Hillevåg Når: Lørdag kl.14 - 20

Frivillige organisasjoner, Bekkefaret bydelshus og lokale bedrifter inviterer til aktiviteter, mat og moro i Kvalabergparken! Det blir blant annet åpen grill (BYO), popkornbadekar(!) og mulighet til å sjekke ut ølprodusenten Lervig sitt splitter nye lagerlokale.

Det blir et godt utvalg av Lervig-produkter, i tillegg vil Norbrygg, Matcopaniet, Safteriet og Bellies stille opp med både spiselige og drikkelige godbiter, melder arrangøren.

Hybelmat

Hva: Matlaging på budsjett for dummies Hvor: Malmheim, Sandnes Når: Lørdag kl.15 (påmelding innen torsdag)

Unge Kokker Norge arrangerer sammen med Rogaland Bygdeungdomslag å arrangere et kurs i Hybelmat! Arrangementet er for alle, men ved stor pågang blir medlemmer av RBU prioritert.

Whip it!

Trylleshow

Hva: Abrakadabra! Hvor: Metropolis, Stavanger Når: Lørdag kl.16

Sammen med Den Store Norske Humorfestivalen og Magiske Cirkel Rogaland presenterer Metropolis et fortryllende show for hele familien i Storsalen på Metropolis. Det blir lineup fra Magiske Cirkel Rogaland: Ray Speedy, Kolbein Haakon Lunde og Øystein Slåtten.

Consulatet presenterer

Hva: Elektronika Hvor: Kunsthall Stavanger Når: Lørdag kl.20

Consulatet presenterer en kveld med elektronikk straight outta Hillevåg, melder arrangøren.​ Tibprod spiller norske undergrunnsskatter, Sindre Bjerga byr på «kasettvreng og pauseknapp-psykedelia, Afrahis tar i bruk kjøkkenapparat og annen forbrukselektronikk... Blant annet!

Raga Rockers Frynsete på nervene

Hva: Rock! Hvor: Stavanger konserthus Når: Lørdag kl.21

Raga Rockers kommer til Stavanger! Et av de store arbeidsjernene inne norsk rock med hele 17 album utgitt siden starten i 1983. Konserten spilles i Zetlitz med stående publikum (så klart!). 18 års-aldersgrense.

Bokassa + supp: Dangerface

Hva: Stonerpunk Hvor: Maskinhallen, Tou Når: Lørdag kl.21

Bokassa tok fyr i sommer, da Guns-gitarist Slash hadde på seg Bokassa-t-skjorte under en konsert i Tel Aviv. I tillegg er Lars Ulrich blodfan. Ikkje rusk!

På lørdag kommer de til Maskinhallen på Tou, med Dangerface som support.

Sjekk også ut dette Byas-intervjuet: Jørn (33) fra Tananger og bandet hans skal varme opp for Metallica: – Helt sinnssykt!

So much love!

Frøkedal & Familien

Hva: Indie-pop Hvor: Martinique Når: Lørdag kl.22

Etter å ha høstet strålende omtale og Spellemann-nominasjon for sin solodebut, slapp Frøkedal nylig sitt andre album, «How We Made It». Siden den gang har Frøkedal & Familien turnert i Norge, Tyskland og England - og nå er turen kommet til «Nikken»!

Noe du synes mangler? Del det med andre lesere i kommentarfeltet under.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene med i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:
Oppdatert:

Kjekke ting du kan gjøre i helga

Edle dråper, klubbkvelder og konserter med rykende ferske låter!

Oppdatert: