Disse folka er verst på konsert

Konsert, eller levende fremføring av musikk, om du vil, er et eldgammelt fenomen. Allikevel er det mange som ikke ser ut til å ha lært seg hvordan de skal oppføre seg.

Oppdatert:
  • Lars Hjalmarsson
TOPP STEMNING: Men det er én gruppe som skiller seg ut, som den som oftest ødelegger konsertopplevelsen for andre.

– Først og fremst må man kunne skille på det å være på konsert, og det å være på årsmøte i Prior. Kakling hører ikke hjemme, sier Stavanger Aftenblads anmelder, Leif Tore Lindø.

Lindø har med jevne mellomrom langet ut mot den "helsikes kjadringa" på konserter i Aftenbladet.

– Noen kombinasjoner er verre enn andre, rolig musikk og stående publikum i stor sal ser ut til å være spesielt vanskelig, sier Lindø.

Følg Byas.no på Facebook!

- Få tilgang til gode rabatter og fordeler i Stavanger og Sandnes - helt gratis. Bli med i Byas Kompis!

ANMELDER: Leif Tore Lindø er konsertanmelder i Aftenbladet.

Syndefloden

Lindø har ikke tall på hvor mange konserter han har vært på, men forsikrer oss om at det er mer enn nok til å ha en kvalifisert mening. På mange av disse konsertene har opplevelsen blitt ødelagt, på grunn av skravling.

– Syndefloden finner du fra mikspulten og bakover mot baren. Her de som har gratisbillett, eller som har fått barnevakt og endelig kommer seg ut av huset. De er gjerne mellom 35 og 50 år. De yngste og de eldste er de som oppfører seg etter koden, forteller Lindø.

Og akkurat koden, er den man må knekke. Det er stor forskjell på hvordan du bør oppføre deg, i forhold til hva slags konsert du er på.

– Er du på punkkonsert, så trenger du ikke stå stille og holde kjeft. Da kan du være litt med. Men er du på First Aid Kit, trenger du ikke oppføre deg som du er i syforeningen, sier Lindø.

LES MER:

- Tror på 20.000 besøkende under studentfestivalen UGÅ

KAKLING: Konsertanmelder Lindø prøver jevnlig å oppdra konsertpublikummere. Her er det Bo Kaspers-publikummet som får voksenopplæring.

Høreregler

Det er mye mulig at dette virker opplagt for mange, men vi ser et behov for å tipse om noen enkle høreregler for publikum på konsert:

- Er hovedmotivasjonen din å komme deg ut for å prate, gå på et utested. Selv om du muligens har fått billetten gratis, så kan du vise hensyn til de som har betalt dyrt for opplevelsen.

- Slå av lyden på mobilen før konsert. Og har du glemt det, ikke vær klovnen som tar den allikevel. Sett den på lydløs, og ta det senere.

- Kan du ikke teksten, er det veldig lite behov for at du synger med.

- Kan du teksten, ikke prøv å overdøve artisten. Det var ikke den opplevelsen dine medpublikummere betalte for.

- Hvis folk hysjer på deg, så er det mest sannsynlig deg det er noe feil med, ikke dem.

LES MER:

Musikk er også en god ting utenom konsert: Derfor lønner det seg å høre på musikk når du trener !

Publisert:
Oppdatert:

Sånn skal du oppføre deg på konsert

Konsert, eller levende fremføring av musikk, om du vil, er et eldgammelt fenomen. Allikevel er det mange som ikke ser ut til å ha lært seg hvordan de skal oppføre seg.

Publisert: