Stavangers nye musikkfestival Utopia vil gjøre som Palmesus

- Vi vil lage en lignende, fullverdig fest i Stavanger, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen.

Publisert:
  • Leif Tore Lindø
Utopia i Stavanger ønsker å gjøre som Palmesus i Kristiansand; EDM & mye folk.

– Det er en ledig plass i Festival-Stavanger, og den skal vi ta, sier festivalsjef for den nye festivalen Utopia, Espen Yung Svendsen.

Han vil lokke 10.000 besøkende hver dag til amfiet ved Stavanger konserthus med pop og EDM 1. og 2. september neste år.

– Mange rogalendinger her reist til Palmesus i Kristiansand, til Findings i Oslo eller Kygos festival i Bergen. Nå vil vi gi dem en lignende, fullverdig fest i Stavanger, sier Yung Svendsen.

Følg Byas.no på Facebook!

Utopias ferske festivalsjef Espen Yung Svendsen.

Avtaler på gang

Hovedmålgruppen er fra 18-35 år, og festivalen vil ha 18-års aldersgrense. Artistene vil være fra pop/elektronika/EDM-segmentet, altså i sjangeren der Kygo, Avicii, Martin Garrix og Calvin Harris er blant stjernene.

– Vi vil nok også ha artister som folk forbinder med «vanlig» pop. Palmesus i Kristiansand har en profil som kan ligne det vi ser for oss.

Vi har en del avtaler på gang. Det ser veldig bra ut.

Festivalen er allerede i nær dialog med internasjonale navn som «for første og kanskje siste gang» spiller i Stavanger under denne festivalen.

– Vi har en del avtaler på gang. Det ser veldig bra ut, sier festivalsjefen, som ikke vil ut med noen artister før en stykke ut i januar.

LES MER:

* Sportscaféen satser på hip hop: – Vi klarer å få ganske store navn til en liten pub i Vågen

LES MER:

* 10 sykt fine øyeblikk fra Mablis

Utopia ønsker å bli litt som kjempesuksessen Palmesus i Kristiansand.

Store partnere

Med på laget har den ferske festivalsjefen Stein Bjelland og Kulturkompaniet fra Stavanger, i tillegg til Sky Agency og Momentium utenbysfra.

Sky Agency står bak en festival som i profil kan ligne litt på planlagte Utopia. Findings-festivalen blir arrangert på Bislett stadion. De har hatt navn som Kygo, Avicii, David Guetta, Dimitri Vegas and Like Mike, Röyksopp, Alan Walker, Adrian Lux på programmet, alle svære navn innen elektronisk dansemusikk (EDM).

Festivalen ble fort populær - og utsolgt.

Sky Agency, som arrangerer festivalen, har et tett samarbeid med Live Nation, som har mange av de største artistene i verden i sin stall.

Det andre selskapet som skal være med på arrangørsiden på Utopia er Momentium fra Ålesund. De står bak festivalsuksesser som Jugendfest og Sommerfesten på Giske. Sistnevnte festival er Norges mest besøkte endagsfestival.

LES MER:

* Gjør du dette på fylla kan du miste lappen

Publisert:

Disse artistene er klare for Utopia-festivalen

Lanserte tre artister på pressekonferanse i Stavanger konserthus onsdag.

Oppdatert: