«Jeg kjente ikke skikkelig på troen før han døde. Da tenkte jeg at en så god person ikke bare kan dø og så er alt ferdig»

Sammen startet de barberstuen. Nå skal Kjetil snart feire 5-årsjubileum, uten broren Thomas.

Publisert:
– Når vi vinner priser og disse tingene her, så kjenner vi på at storebror Thomas ikke er her lenger, sier Kjetil Fevang.

Denne måneden ble det målet nådd.

– Mange var skeptiske til nisjeprosjektet til meg og Thomas, forteller Kjetil Fevang.

De to startet Brødrene Fevangs Barberstue sensommeren 2011.

I 2013 døde Thomas brått. Kjetil og de to andre brødrene, Morten og Anders, fortsatte å jobbe med målene som han og Thomas hadde satt seg.

Deriblant å bli kåret til «Årets Frisørbedrift», noe de klarte i år.

Følg Byas.no på Facebook!

Doblet trykket

– Etter vi vant prisen har trykket doblet seg. Dagene i barberstua er veldig travle og det er vi glade for. I august feirer vi fem år og da blir det stor fest, sier Kjetil.

Suksessen med barberstuen synes han er fantastisk, men den har også en vond smak.

– Når vi vinner priser og disse tingene her, så kjenner vi på at storebror Thomas ikke er her lenger. Han fikk oppleve å dra i gang dette, men fikk aldri se hvor det førte oss, sier Kjetil.

Barberstuen har ifølge Kjetil fått over hundre forespørsler fra andre frisørsalonger i innlandet og utland som ønsker kurs.

– Frisørene vil ha kurs i det som er mest trendy nå; mannfolk med skjegg! Derfor blir høsten ekstra travel med å holde kurs over hele landet.

LES MER:

* Brødrene Fevang med kjempegave til Flyktninghjelpen

Vil bli husket som en pådriver

– Hva har du gjort i sommer?

– Jeg kom nettopp hjem fra et to ukers opphold i Danmark, hvor kona mi er fra. Vi koste oss med svigerfamilie og venner. Tidligere i år fikk jeg mitt første onkelbarn, så det var ekstra fint å ha kvalitetstid med dem. Utenom denne turen har jeg jobbet i barberstua som vanlig. Jeg elsker ferie, men jeg elsker også hverdag og rutiner.

– Hva gir deg dårlig samvittighet?

– Hvis jeg har blitt litt for sint under en krangel med brødrene mine.

– Hva vil du helst bli husket for?

Han fikk oppleve å dra i gang dette, men fikk aldri se hvor det førte oss.

– Jeg vil bli husket for å være en av pådriverne for å få herrefaget tilbake til frisørbransjen i Norge igjen. For å ha trukket frem herrene igjen, og jobbet med dette mer eller mindre konsekvent siden vi startet. Jeg vil bli husket for det vi har fått til i barberstuen og for å inspirere andre til å følge sin drøm.

– Hva gjør deg glad?

– Familien min. Kona mi, brødrene mine og kjærestene deres, mamma og pappa og selvfølgelig bulldogen min Anton. Å skape noe gjør meg også glad.

– Hvilken bok vil du anbefale andre å lese?

– «Jeg skal fortelle deg min hemmelighet» av Petter Stordalen og «The pursuite of happyness» av Chris Gardner. De handler mye om det samme; å starte fra bunnen av og gjøre alt for å fullføre drømmen.

Hendene er barberbrødrenes viktigste redskap.

Gjør ord om til handling

– Hvor ofte sjekker du eposten i ferien?

– I den to uker lange ferien hadde jeg som mål å kun sjekke e-posten to ganger til dagen, morgen og kveld. Jeg klarte det mer eller mindre.

– Du får et uventet friår. Hva bruker du det til?

En av ideene til meg og Thomas, som vi snakket mye om, var å starte et barnehjem i et land i nød.

– Hvis kona mi hadde fått et uventet friår samtidig ville jeg reist med henne. Jeg elsker å reise. Utenom reising ville jeg gjort frivillig arbeid. En av ideene til meg og Thomas, som vi snakket mye om, var å starte et barnehjem i et land i nød. Jeg mener, tror og blør for at alle mennesker kan gjøre en forskjell. Det er en stor ting å si, men jeg synes det er teit å si at vi ikke kan det.

– Hva er du flink til?

– Nå ut til folk og binde gode relasjoner. Å gjøre ord om til handling.

– Hva skjer når vi dør?

– Jeg tror vi kommer til himmelen. Faren min er prest og jeg hadde barnetro da jeg var liten. Jeg kjente ikke skikkelig på troen før Thomas døde. Da tenkte jeg at en så god person ikke bare kan dø og så er alt ferdig. Definisjon av himmelen kan være mye, men jeg tror det er et godt sted.

Dette intervjuet stod første gang på trykk i Aftenbladet, som en del av serien Sommerpraten.

LES MER:

* Rachello (26) tatoverte sine egne bein for å bli god

Publisert:

I norgestoppen i innsamlingsaksjon: – Føles deilig

Brødrene Fevangs Barberstue har gitt all tips fra kunder til Movember. Til sammen har de samlet inn over 120.000 kroner.

Oppdatert: