Hit kommer 14.000 mennesker i helga

Forberedelsene til Landstreffet i Stavanger er i full gang. Denne helgen vil 14.000 russ innta Kongeparken, og de er klare til fest.

Oppdatert:
Her på Parkscenen i Kongeparken rustes det til fest. Pressetalskvinne Therese Oddsen gleder seg til å ta imot 14.000 russ på fredag.

– Vi kunne solgt 10.000 flere billetter, sier Magnus Lund, bookingansvarlig i Landstreffet.

Lund Gruppen er eierne av Kongeparken, som i år arrangerer Landstreffet for 32. gang.

Utviklingen har gått fra fest med livemusikk til en stor internasjonal musikkfestival. Der Postgirobygget selvsagt fortsetter, selv om de som kommer på festivalen nå ikke var født da «Melis» kom ut.

Hvor går grensa?

Pågangen på billettene gjenspeiler dette. Det er faktisk kommet forespørsler fra amerikanere om muligheten til å komme seg dit.

Så spørsmålet er naturlig nok om grensa nå er nådd for hvor mange feststemte russ Landstreffet realistisk sett har plass til.

– Vi tar sikte på å vokse litt hvert år, men det skal være en naturlig vekst. Vi vil sikre at alle som kommer til oss skal ha en fantastisk festivalopplevelse, sier Therese Oddsen, pressetalskvinne for Landstreffet.

Vi er på området ved Parkscenen, der riggingen er i full gang. Storskjermer skal settes opp, høyttalere rigges til og barene kommer på plass.

– Heldigvis har vi litt tid til, men vi begynner å bli klare, sier Oddsen mens hun skuer utover Parkscenen.

Oddsen forteller Byas at scenen aldri har vært større enn den er nå. Hun utelukker ikke at det er en mulighet for at de vil øke antallet tilgjengelige billetter til neste år.

– Festivalen er under kontinuerlig utvikling, så det skal du ikke se bortifra, fortsetter hun.

Fredag fylles denne plassen opp med russebusser fra landet over.

Sikkerheten skal ivaretas

Med 14.000 feststemte mennesker på plass er det ikke til å komme utenom at sikkerheten er viktig. Det er spørsmål om kulde, trengsel og mer.

– Vi har et kjempefint team som er med og støtter oss. Det er voksne, mammaer og pappaer, som kommer og ser til at alle har det bra. Vi har ca. 9000 dugnadstimer hvert år. I tillegg har vi 400 vakter fra forskjellige organisjoner. Politi, brannvesen, og Røde Kors er også på plass, sier Oddsen.

Hun legger til at de også har et oppvarmet telt for de som skulle fryse. I tillegg går vaktene rundt og sjekker at alle har det bra. Det har vært mye fokus på seksuell trakassering og grenser det siste året, og Landstreffet er klare på at de tar problematikken på alvor.

– Vi jobber mye med holdninger. Vi har et samarbeid med Amnesty, og vi er alle ansvarlige for at dette skal bli en god opplevelse for festivaldeltakerne. Om de er i tvil, vil vaktene spørre partene om det går greit, sier Oddsen.

Tekniker Arnt Flaatt gjør de siste forberedelsene i Kongeparken Amfi.

Introduserer nytt konsept

Selv om det er en musikkfestival, er det flere som ikke ønsker å leve festivallivet fullt ut. Landstreffet har fått i stand en ordning for de som vil betale litt ekstra for komfort under konserter på hovedscenen.

Det kan minne en del om «golden circle». Det er eget vip-telt, det er bedre plasser, egen bar og ikke minst egne toaletter. Dette har slått an.

– Vi ser at russen ønsker mer, sier Oddsen om ordningen «LS Premium».

MER FRA BYAS:

LES MER:

Russetiden sto i fare etter hærverk: Nå er bussen tilbake på veien

LES MER:

I år har russen tatt initiativ til eget russepoliti på Hetland: – God tanke, sier rektor

LES MER:

Her er alt du trenger å vite før Landstreffet i Kongeparken

LES MER:

Vegvesenets nei til rundkjøring-sex går verden rundt

Publisert:
Oppdatert:

Hit kommer 14.000 russ i helga

Forberedelsene til Landstreffet i Stavanger er i full gang. Denne helgen vil 14.000 russ innta Kongeparken, og de er klare til fest.

Publisert: