Fire av ti Tinder-brukere er ikke single

Nei, alle er ikke på jakt…

Publisert:
Joda, det er en match. Men det betyr ikke at begge er single...

Da må du tro om igjen. I alle fall om vi skal tro tallene til GlobalWebIndex.

Ifølge deres nye undersøkelse har 42 prosent av brukerne på den populære dating-appen Tinder allerede en partner, skriver BBC.

30 prosent av brukerne er faktisk gift. Resten er i et forhold.

Åpenbar kilde til sjalusi

Samlivsrådgiver og familieterapeut Solveig Vennesland mener datingstjenester på nett i utgangspunktet er en bra ting. Men ikke hvis du allerede har en partner.

For mange er det blitt helt greit å flørte med andre på nett, og jeg hører ofte folk si at «alle andre gjør det» og «det er jo bare på nett».

– Det er ingen tvil om at nettdating er en stor utfordring for mange par, både yngre og eldre. Det er en åpenbar kilde til sjalusi, for eksempel når man lar profilen sin fortsette å ligge ute etter at man har truffet noen og innledet et forhold, sier Vennesland.

Hun er tydelig på at nettdatingtjenestene har flyttet grenser for hva som er akseptert.

– For mange er det blitt helt greit å flørte med andre på nett, og jeg hører ofte folk si at «alle andre gjør det» og «det er jo bare på nett». Poenget er at det man selv ikke anser som alvorlig, kan oppleves som en trussel av partneren.

- LES OGSÅ: KRSby-trynet: Silje Urke Antonsen

- LES OGSÅ: – Mange får dårlig samvittighet hvis de ikke leser

- LES OGSÅ: Åpner ny bussrute til Sørlandssenteret

scroll

Utro-tjenester vokser

Victoria Milan skal være Norges største datingside for utro menn og kvinner. Adm. dir. Sigurd Vedal mener tallene i undersøkelsen stemmer, som jo var årsaken til at han startet Victoria Milan i 2010.

– 40-45 prosent av medlemmene på de største datingsidene for single i Norge og Skandinavia er i realiteten i et forhold, enten de er gift, samboende eller har kjæreste.

Vedal kan fortelle at 95 prosent av Victoria Milans medlemmer i Norge tidligere var aktive på de ledende datingsidene for single som match.com, sukker.no, e-kontakt og Schibsteds egen Møteplassen. Ifølge Vedal har Victoria Milan passert seks millioner medlemmer og tilbyr tjenesten i 33 land.

Warm Systems AS står bak den populære norske datingtjenesten sukker.no, som har rundt 150.000 aktive brukere i løpet av ett år.

Adm. dir. Mortel Gulliksen forteller at man ikke har noen markør somkansi noe om hvem av brukerne som er i et forhold.

– Forskjellen mellom Tinder og Sukker er at Tinder fremstilles som en lek og en selvtillitsbooster. Fordi terskelen er mye høyere for å bli medlem, vil det å være på Sukker for de aller fleste bety at man skal være singel. Hvis ikke, blir man fort oppdaget av venner av kjæresten.

Tekst: Geir Amundsen, RIKS / FVN

Publisert:

4 av 10 Tinder-brukere er ikke single

Trodde du Tinder var en app hvor single treffer single?

Oppdatert:
  • AV: Geir Amundsen, RIKS