Dette lurer studentene på før studiestart

Hvordan får jeg tak i studentkort og må jeg melde meg på fadderuka?

Oppdatert:
I midten av august kommer det nærmere 5000 nye studenter til Stavanger.

Over de neste to ukene er det mange nye ansikter som kommer til byen.

UiS alene skal ta imot 4554 nye studenter. BI regner med å ta inn rundt 300 nye bachelorstudenter. Det er klart at det er mange som sitter inne med en del spørsmål.

Derfor har vi bedt både UiS og BI liste opp de 10 mest stilte spørsmålene institusjonene får før studiestart.

Er det noe du lurer på før du skal begynne å studere, er det en stor sjanse for at du får svar her.

Lykke til og velkommen til Stavanger!

Følg Byas.no på Facebook!

Dette lurer UiS-studentene på før studiestart:

1. Hvor finner jeg informasjon om studiestart?

For å få den informasjonen du behøver til studiestart, anbefaler vi deg å besøke studentnettstedet til UiS.

Dette er en samleside med det du behøver å vite om velkomstseremonien, fadderfestivalen, din timeplan og hvordan du oppretter din personlige IT-bruker. Her finner du også viktige lenker som veileder deg videre til det du måtte trenge av informasjon.

2. Hvor finner jeg informasjon om Fadderfestivalen, og må jeg melde meg på for å bli med?

Som ny student oppfordrer vi deg til å melde deg på Fadderfestivalen, slik at du får en trygg start på ditt opphold som student.

Festivalen varer fra 13. til 19. august, og inkluderer et vell av arrangementer, hvor du kan bli bedre kjent med andre studenter. Den informasjonen du trenger for å være forberedt finner du på Fadderfestivalens nettside. Det er også her du melder deg på.

LES OGSÅ: Her er hele programmet for Fadderfestivalen

3. Har dere en form for sjekkliste for hva som må gjøres før semesterstart?

Før du ankommer campus er det flere ting du bør huske på. Her finner du en oversiktlig sjekkliste som tar deg gjennom de viktigste punktene for å sikre din status som student.

4. Jeg har ikke fått tak i bolig til semesterstart, hva gjør jeg?

Ved Universitetet i Stavanger har alle studenter muligheten til å søke bolig via Studentsamskipnaden i Stavanger og SiS Bolig.

SiS Bolig har 1394 hybler og leiligheter i Sandnes og Stavanger som passer for single, par og familier. Her kan du finne mer informasjon.

Det er også leiligheter tilgjengelig på det private markedet. Her får du en oversikt over hvor mye du må regne med å betale for et rom i kollektiv eller en egen leilighet.

LES OGSÅ: Disse kan finne bolig for deg, helt gratis!

5. Hvor finner jeg oversikt over min utdanning?

Her finner du en oversikt over studiestart for alle utdanninger, med informasjon om hvor og når du skal møte opp og informasjon om de forskjellige emnene.

Under hvert emne vil det som oftest også være en pensumsoversikt som tydeliggjør hvilken litteratur som behøves. Bøkene kan du kjøpe helt nye på SiS Bok på campus, men det kan være lurt å sjekke ut om noen selger brukt. Det kan du spare mange penger på.

6. Hvor finner jeg informasjon om utvekslingsmuligheter i forbindelse med mitt studium?

Som student ved Universitetet i Stavanger har du mulighet til å ta et utvekslingssemester under studietiden, både som bachelor og masterstudent.

Her finner du alt du trenger å vite om utvekslingsmulighetene dine.

7. Hvilke velferdstjenester har jeg tilgjengelig som student ved universitetet?

Som student på UiS har du et bredt utvalg av velferdstjenester som for eksempel økonomisk støtte til helseutgifter, psykologtjenester, helsesøster, sportssenter, barnehage og kafe-tilbud.

LES OGSÅ:

Ønsker du å vite mer om hvilke tjenester du kan benytte deg av som student ved UiS, kan du besøke nettstedet til Studentsamskipnaden i Stavanger.

8. Hvordan finner jeg fram på campus?

For å finne ut hvor du skal ha en forelesning, anbefaler vi å ta i bruk Maze Map, som er et interaktivt kart over UiS sin campus.

Her kan du søke opp rom og få oversikt over fasilitetene.

9. Når er fristen for semesterregistrering?

Fristen for semesterregistrering er 1. september for høstsemesteret. For at semesterregistreringen skal bli godkjent, må du også betale semesteravgift.

Mer informasjon om semesterregistrering finner du her.

10. Hvordan får jeg studentkort, og er det nødvendig å skaffe seg?

Ja! Studentkortet brukes til å låse seg inn på kveldstid og i helger. Det gir deg muligheten til å skrive ut dokumenter på campus, brukes som lånekort på Universitetsbiblioteket og kan gi deg studentrabatter i ulike sammenhenger. 

Studentkortet får du i studentekspedisjonen i Arne Rettedals hus. Husk at du må ha med semesterkvittering på betalt semesteravgift og legitimasjon.

Dette lurer BI-studentene på før studiestart:

1. Er det for sent å søke?

Nei! Du har fortsatt mulighet til å søke om studieplass hos oss til høsten. Søk helt frem til 1. september via vår søkeportal for oppstart høsten 2018.

2. Hva skjer den første uken?

Nye studenter ønskes velkommen til første skoledag mandag 13. august. De første dagene er det sosialt og faglig opplegg på campus der målet er at du skal bli godt kjent med skolen, dine medstudenter, ansatte og få et innblikk i hva som kreves for å lykkes som student.

Videre starter Fadderullan på tirsdag og varer til og med lørdag. Fadderstyret lover en heftig uke! Mer info om studiestart her.

3. Må jeg møte opp første skoledag?

Vi anbefaler alle å møte til første dag på BI for å bli kjent med både medstudenter og ansatte. Vi gjør oppmerksom på at du likevel er registrert som aktiv student selv om du ikke møter første skoledag.

4. Hvordan melder jeg meg på Fadderuken?

Påmelding innen mandag 13. august via betaling på VIPPS. Armbånd og t-skjorte deles ut på BI campus Stavanger tirsdag 14.august. Mer informasjon om Fadderullan her.

5. Er det sant at man ikke kan gå med joggebukse på BI?

Nei! Det er ingen dresscode, så kom i det du trives i! Anbefaler behagelige klær første uken, for det blir mye aktivitet i fadderuken. Ønsker du tips til hva du skal ha med i veska? Sjekk ut «What’s in my bag».

6. Hvordan skaffer jeg meg studentkort?

Det blir tatt bilder til studentkort i 1. etasje fra uke 34. Etter du har betalt faktura for semesteret, kan du hente klistermerke for gyldig betaling i resepsjonen.

Dette klistremerket må være på studentkortet for at det skal være gyldig! Du kan også laste ned appen BI Student ID, så har du kortet tilgjengelig på mobilen.

7. Hvilke bøker trenger jeg og hvor kan jeg kjøpe disse?

Pensumlister finner du ved å logge inn på din studentportal. Bøkene du trenger kan du kjøpe i Akademika, som holder til på campus. Her har de også pensumlistene liggende.

Men også her kan det være lurt å kjøpe brukt dersom du vil spare noen kroner.

8. Hvordan kommer jeg meg til campus?

Campus ligger et steinkast fra sentrum, så med kjapp gange fra byen tar det ca 15 minutter. Dersom du ønsker å ta buss kan du hive deg på buss nr. 1 eller nr. 4.

NB! Dersom du tar buss nr. 1, så husk å gå av på stoppet Kjelvene slik at du ikke havner på Hundvåg.

9. Får jeg tid til å jobbe ved siden av studiene?

Svært mange velger å ha deltidsjobb ved siden av studiene. Det er alltid greit å ha litt ekstra i tillegg til den månedlige summen fra Lånekassen.

Visste du at du kan søke jobb på BI? Vi ansetter studentassistenter til ulike roller på campus. Du kan også finne deltidsjobber via Karriereportalen.

10. Når kan jeg søke om stipend og lån?

Du kan søke om stipend og lån hos Lånekassen, så snart du har takket ja til studieplass på BI. Vi anbefaler alle å søke så tidlig som mulig. Slik søker du om lån fra Lånekassen.

Publisert:
Oppdatert:

Åtte ting du må huske før studiestart

Slik får du en bra start på semesteret!

Oppdatert: