– Det har gått mye bedre enn vi hadde turt å håpe!
Prøver seg på sandwich- og smoothie-sjappe.
For knappe tre uker siden åpnet Therese Utkilen Norman og Sofia Riis Kyndesen sandwich- og smoothie-pitstoppet HverdagsGodt i Pedersgata i Stavanger.
De to savnet et sted hvor man kunne kjøpe seg en sunn smoothie og en fersk sandwich på vei mellom steder, og tok derfor saken i egne hender.
Utkilen Norman har tidligere drevet HverdagsGodt i Mathallen, men trengte et litt større sted å utfolde seg på. Først fant hun frem til Sofia, og sammen fant de frem til lokalet i Pedersgata - nærmere bestemt nummer 23.
De hadde håpet å kunne åpne dørene tidlig i mars, men det ble litt travlere enn først forventet. Men, en torsdag fikk de grønt lys av kommunen, og allerede på lørdagen var de klare bak disken.
– Da var det bare å sette i gang! sier Riis Kyndesen.
– Gjort noe riktig
Therese er ute på sykkeltur når Byas er innom en tidlig morgen, for å frakte frokost-sandwichene til sine rettmessige eiere. Takeaway med levering - ikke verst. Sofia står bak disken og disker opp til alle som kommer innom. Og det er en del.
– Det går faktisk riktig så bra. Egentlig mye bedre enn vi hadde turt å håpe! sier Riis Kyndesen.
– Det har vært masse folk innom, og folk er veldig positive til oss. Det gir oss signaler om at vi har gjort noe riktig, og at folk vil ha oss her, noe vi syns er veldig fint. Det eneste som mangler nå, er et ordentlig kassaapparat! sier hun, og taster prisen for en grønn smoothie inn på mobilappen.
Ikke billig
Sofia og Therese må betale 14.000 kroner i måneden i leie, og ifølge utregninger må de ha 80 kunder til dagen for at bedriften skal gå rundt.
– 80 er et tall vi tenker vi kan nå når vi har kommet litt godt i gang, og ikke helt ennå. Men vi kjører bra rundt allerede nå, altså - det går rundt.
Mer fra Byas.no:
* Hekkan, enda en burgersjappe!
* Anmeldelse Chinatown: Mett uten å blakke deg
* 13 gode matretter med kun tre ingredienser
De savnet et sted å kjøpe en sunn smoothie og en sandwich. Det har de gjort noe med
Men for å overleve må Therese og Sofia ha minst 80 kunder hver dag.
Relaterte artikler
- AKTUELT2016 oppsummert: Disse Byas-artiklene ble mest lest i februar6 ÅR SIDEN
- AKTUELTNeste uke åpner det en ny take away i Pedersgata4 ÅR SIDEN
- AKTUELTKafeen i Pedersgata er på flyttefot: – Det er mye spennende som skjer i området nå4 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvem har #byasbeste takeaway? Her er de nominerte!6 ÅR SIDEN
- AKTUELTFlytter og utvider med bar og kveldsåpent3 ÅR SIDEN
- AKTUELTStartet med smoothie-sykkel, nå åpner kafeen flere steder2 DAGER SIDEN