Nå blir det nye tider for Charles & De
Charles Tjessem har delvis solgt seg ut av restauranten.
- AV: May-Helen Rolfsnes
For ganske nøyaktig ti år siden åpnet Charles Tjessem opp spisestedet Charles & De i Sandnes.
1\. mai i år solgte Tjessem – med en god magefølelse – seg ut med 60 prosent, for å få mer tid til familien og nye prosjekter.
Tjessem forteller at dette er noe han og kona har vurdert og tenkt på over lengre tid.
– Nå er vi klare for å ta et lite skritt videre der vi ikke er direkte involvert i den daglige driften av Charles & De. For oss blir dette en vinn-vinn-situasjon, der vi følger stedet vårt videre, men også får tid til å realisere noen egne mål.
**Les anmeldelsen her:
Charles & De holder fortsatt formen
Utfordring for familielivet
– Det har blitt mye fleksibel jobbing på både dagtid, kveldstid og i helger, noe som har bydd på familiære utfordringer. Ingen ønsker å holde en konfirmasjonstale til en sønn man ikke kjenner, sier Tjessem.
I tillegg ønsker Tjessem og kona å utvikle andre prosjekter de har hatt i tankene.
Ingen ønsker å holde en konfirmasjonstale til en sønn man ikke kjenner.
– Jeg er en gründer og ønsker å skape ting. Selv er jeg med i styret i Bocuse d’Or Norge, er involvert i et potetprosjekt og skal være rådgiver og konsulent i tillegg, sier Tjessem.
Han importerer allerede olivenolje, glutenfritt mel og har noen småjobber utenom.
**LES OGSÅ:
I et hjørne på Sølvberget står Beniamino og lager pizza i absolutt toppklasse
Thorstein Soma tar over
Tjessem inviterte inn en ny eier, Thorstein Soma, som kjøpte seg inn med 60 prosent i restauranten.
Soma er en erfaren restaurantmann og investor, og kommer inn i en solid bedrift som øker. Til nå i år har Charles & De en omsetningsøkning på fem prosent.
Ti år er lenge for en slik type drift. Den har behov for å se ting på andre måter og skal være i utvikling hele veien.
Soma og Tjessem er gamle venner, og har kjent hverandre siden 1984, da de begge jobbet på Hotel Sverre i Sandnes.
– Ti år er lenge for en slik type drift. Den har behov for å se ting på andre måter og skal være i utvikling hele veien. Derfor må man slippe inn andre mennesker for å bygge videre. Vi har solgt til noen som kan være med på å gjøre dette, sier Tjessem.
Tjessem eier imidlertid fortsatt 40 prosent av restauranten, og skal gjøre en del kjøkkentjeneste og catering hos seg selv. I tillegg skal han være med på å bygge videre konseptet til bedriften og sitte i førersetet.
– Jeg gleder meg til å få inspirasjon, input og påfyll, og å leve et liv utenom vaktlistene, sier Tjessem.
**LES OGSÅ:
Blir Jan-Erik fra Tango landets beste kokk?
Nå åpner restauranten Mondo dørene i Sandnes
Etablerer seg i det nye bygget til Sandnes Sparebank.
Relaterte artikler
- AKTUELTCharles & De i Sandnes er historie: I februar åpner en ny restaurant i lokalene i Langgata4 ÅR SIDEN
- AKTUELTDenne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum6 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?4 ÅR SIDEN
- AKTUELTDette bygget i Fargegata er solgt: På sikt kommer nytt serveringssted1 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?5 ÅR SIDEN
- AKTUELTHvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?6 ÅR SIDEN