Aktuelt

Nå blir det nye tider for Charles & De

Charles Tjessem har delvis solgt seg ut av restauranten.

Publisert:
  • AV: May-Helen Rolfsnes
DUO: Charles Tjessem (t.v) selger seg delvis ut. Roger Malmin overtar som daglig leder på kjøkkenet.

For ganske nøyaktig ti år siden åpnet Charles Tjessem opp spisestedet Charles & De i Sandnes.

1\. mai i år solgte Tjessem – med en god magefølelse – seg ut med 60 prosent, for å få mer tid til familien og nye prosjekter.

Tjessem forteller at dette er noe han og kona har vurdert og tenkt på over lengre tid.

– Nå er vi klare for å ta et lite skritt videre der vi ikke er direkte involvert i den daglige driften av Charles & De. For oss blir dette en vinn-vinn-situasjon, der vi følger stedet vårt videre, men også får tid til å realisere noen egne mål.

**Les anmeldelsen her:

LES MER:

Charles & De holder fortsatt formen

Utfordring for familielivet

– Det har blitt mye fleksibel jobbing på både dagtid, kveldstid og i helger, noe som har bydd på familiære utfordringer. Ingen ønsker å holde en konfirmasjonstale til en sønn man ikke kjenner, sier Tjessem.

I tillegg ønsker Tjessem og kona å utvikle andre prosjekter de har hatt i tankene.

Ingen ønsker å holde en konfirmasjonstale til en sønn man ikke kjenner.

– Jeg er en gründer og ønsker å skape ting. Selv er jeg med i styret i Bocuse d’Or Norge, er involvert i et potetprosjekt og skal være rådgiver og konsulent i tillegg, sier Tjessem.

Han importerer allerede olivenolje, glutenfritt mel og har noen småjobber utenom.

**LES OGSÅ:

LES MER:

I et hjørne på Sølvberget står Beniamino og lager pizza i absolutt toppklasse

Thorstein Soma tar over

Tjessem inviterte inn en ny eier, Thorstein Soma, som kjøpte seg inn med 60 prosent i restauranten.

Soma er en erfaren restaurantmann og investor, og kommer inn i en solid bedrift som øker. Til nå i år har Charles & De en omsetningsøkning på fem prosent.

Ti år er lenge for en slik type drift. Den har behov for å se ting på andre måter og skal være i utvikling hele veien.

Soma og Tjessem er gamle venner, og har kjent hverandre siden 1984, da de begge jobbet på Hotel Sverre i Sandnes.

– Ti år er lenge for en slik type drift. Den har behov for å se ting på andre måter og skal være i utvikling hele veien. Derfor må man slippe inn andre mennesker for å bygge videre. Vi har solgt til noen som kan være med på å gjøre dette, sier Tjessem.

Tjessem eier imidlertid fortsatt 40 prosent av restauranten, og skal gjøre en del kjøkkentjeneste og catering hos seg selv. I tillegg skal han være med på å bygge videre konseptet til bedriften og sitte i førersetet.

– Jeg gleder meg til å få inspirasjon, input og påfyll, og å leve et liv utenom vaktlistene, sier Tjessem.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Blir Jan-Erik fra Tango landets beste kokk?

Publisert:
  1. Sandnes
  2. Restaurant

Nå åpner restauranten Mondo dørene i Sandnes

Etablerer seg i det nye bygget til Sandnes Sparebank.

Publisert:
  • Ivar Vasstveit

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Charles & De i Sandnes er historie: I februar åpner en ny restaurant i lokalene i Langgata
    4 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    Denne gjengen fra The Shack, Øst og Lervig går sammen om nytt pub- og matkonsept i Stavanger sentrum
    6 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?
    4 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    Dette bygget i Fargegata er solgt: På sikt kommer nytt serveringssted
    1 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?
    5 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?
    6 ÅR SIDEN