Denne mystiske fyren fra Stavanger er Utopia-klar

«Myxe», eller Rune Eie (27) som han egentlig heter, spiller på samme festival som David Guetta og Highasakite i september.

Oppdatert:
 NO FACE: Det er en del av imaget at Myxe skal være litt mystisk - dette stuntet er det plateselskapet som står bak. Derfor får vi ikke vise ansiktet til 27-åringen, men her er litt av nakken hans, vær så god :-)

Utopia har siden begynnelsen av mai sluppet festivalklare artister i små og store drypp, og er fortsatt ikke ferdige.

Helgen 1. og 2. september finner vi store navn som David Guetta, Highasakite og Matoma på scenen foran konserthuset i Stavanger - blant ganske mange andre.

Sistemann ut på lista er Myxe, en lokal herremann fra Stavanger.

Utopia skriver følgende om 27-åringen: «Nye artister og produsenter, spesielt fra regionen er veldig viktig for Utopia, og Myxe er en av de mest interessante å følge videre, så dette er noe vi virkelig ser frem til!»

– Du ser vel kanskje fram til Utopia også?

– Jeg gleder meg masse! Det blir den største festivalen jeg har spilt på, og jeg håper at de som kommer går hjem etterpå og tenker: «shit, han var bra - han må vi se igjen». Jeg lover veldig bra stemning!

Følg Byas.no på Facebook!

En tur til Amsterdam endret alt

Det hele startet med et gammelt elektronisk Yahama-orgel som han kjøpte da han var 13 år gammel. Han fant det via en annonse i gode gamle papiravisa.

Etter å ha lekt seg med orgelet i noen år, solgte han det. Så skjedde det samme med et par akustiske gitarer, basser og en mikrofon.

– Jeg har drevet med musikk siden jeg var veldig liten, men frem til jeg fylte 18, var jeg mest opptatt av akustisk og bandrelatert musikk. Piano, gitar, bass.

Da han var 18, ble han med en kompis på «Trance Energy» i Amsterdam - et nederlandsk electronia-event med masse Dj-er fra verden over.

– Etter det tenkte jeg «shit, dette må jeg også sjekke ut». Etter den turen begynte jeg å lage mine egne tunes, og så gikk det seg bare til derfra. For et par år siden hadde jeg en release med amerikanske Moby, som er ganske stor, sier han og legger til:

– Men for å kunne tjene penger på musikk, må man jo nesten spille den også, så jeg startet som Dj for 3–4 år siden, og har blant annet spilt litt på Kick i Kristiansand og Hall Toll her i Stavanger.

Fortsatt ingen fjes, men her er mystiske Myxe i et parkeringshus.

Sa opp jobben for å satse på musikken

Nå tar 27-åringen det et par hakk videre. Han har nylig sagt opp jobben for å satse fullt på musikken.

– Jeg hadde en god jobb i Nordsjøen, i selskapet Halliburton, så det er klart at det er skummelt å gå bort fra det. Men det er dette jeg har drømt om hele tiden. Jeg har jobbet så lenge med en stabil lønn og god inntekt, at jeg er klar for noe som ikke er like sikkert, sier han og legger til:

– Så nå har jeg solgt bilen min og leid ut leiligheten. Det er ganske uvant.

Han leier et studio i sentrum, ved siden av restauranten og nattklubben Hall Toll. Stavangerkamerat Tommy Fredvang har fått den gjeve jobben som Eies manager. Nå skal det satses.

– Jeg drar i studio rundt klokka åtte hver morgen og sitter der og jobber med musikken min i 10–12 timer hver dag. Jeg har 4–5 prosjekter på gang.

– Du har holdt på med musikk en god stund, hvorfor tror du folk har fått øynene opp for deg nå?

– Jeg tror den siste sangen min har hatt en del å si, «Breaking All The Rules» - den har over 600.000 «streams» på Spotify. Før remixet jeg del, og har liksom ikke gjort så mye ut av det - kanskje folk merker at jeg satser mer på musikken nå.

– Jeg håper det.

10 kjappe med Myxe

Vi stilte Utopia-aktuelle Myxe ti spørsmål om alt og ingenting, bare for å bli litt bedre kjent med den «up and coming» artisten fra Stavanger:

– Tre ord som beskriver deg som person?

– Snill, morsom og sta.

– Tre ord som beskriver musikken din?

– Dansbar, elektronisk og... Sykt kul - er det lov å si?

– Hva gjør deg lykkelig?

– Å se at andre liker musikken min. Når jeg er Dj og spiller min egen musikk og jeg kan se at folk danser med på dansegulvet - da er jeg lykkelig.

– Hva gjør deg ulykkelig?

– Når folk kommer opp til meg og spør om jeg kan spille «Despacito», når jeg er dj...

– Favorittartist og -låt?

– Hans Zimmer og låta hans «Time», fra filmen Inception.

– Favorittfilm og -skuespiller?

– Det må nesten bli Leonardo DiCaprio det, altså - han liker jeg. Favorittfilm er Interstellar.

– Hva er det kjekkeste du har gjort?

– Å fortelle faren min at jeg skulle slutte i jobben min for å satse på musikk.

– Hvor går drømmereisen din?

– Til Thailand. Jeg har vært der før, men jeg har en far og lillebror som bor der, så det vil nok alltid være drømmereisen.

– Hva er dine «guilty pleasures»?

– Macarena.

– Hvor ser du deg selv om 10 år?

– Da bor jeg i en annen by, i et annet land. Og har forhåpentlig fått reist mye.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Nå har juryen bestemt hva Utopia-scenen skal hete

LES MER:

Kommer til Utopia-festivalen

LES MER:

Bysommer? Dette skjer i Stavanger og Sandnes i sommer

Publisert:
Oppdatert:

Rune tjente gode penger i olja, men han drømte om noe helt annet. Så sa han opp jobben.

Nærmere tre år etter at han ga opp oljejobben, setter Rune Eie kursen mot Amsterdam. Der skal han bli en enda bedre og større DJ.

Publisert: