To ektepar fra Island åpner is-bar midt i Stavanger sentrum

«MooGoo Ice Cream House» åpnet dørene i Kirkegata onsdag.

Publisert:
IS: Elin Jonsdottir er én av fire isglade islendinger som denne uken åpnet is-bar i Stavanger.

– Dette er noe vi har drømt om lenge! Vi begynte planleggingen for ett og et halvt år siden, og endelig åpner vi. Vi er klare, sier Sigurdur Runar Ragnarsson til Byas en knapp time før startskuddet går i Kirkegata.

To ektepar fra Island åpnet onsdag denne uken en is-bar midt i Stavanger sentrum.

Ektepar 1: Elin Jonsdottir og Daniel Sigurgeirsson.

Ektepar 2: Gudrun Eyjolfsdottir og Sigurdur Runar Ragnarsson.

– Vi er fire islendinger som har tenkt i mange år at det mangler en is-butikk i Stavanger, og har hatt en drøm om å starte et eget is-konsept. Det er mulig at vi utvider til andre byer etter hvert, men vi begynner i Stavanger, hvor vi alle har bodd i mange år, sier Sigurdur.

Sigurdur er kokk og jobber til vanlig som daglig leder på Spiseriet, inne på konserthuset i Stavanger.

Daniel er også utdannet kokk, og er den av de fire som kommer til å stå mest bak isdisken. Elin jobber innen finans og Gudrun er i restaurantbransjen.

– Vi er en god miks av restaurant og finans! sier Sigurdur.

NYÅPNET: Moogoo åpnet dørene i Kirkegata 32 onsdag denne uken.

Følg Byas.no på Facebook!

Et lokale med is-historie i veggene

– Vi elsker Stavanger, men savnet en isbar så sterkt at vi rett og slett måtte åpne Moogoo. Konseptet har vi med oss fra Island, men softisen er selvsagt norsk, sier Elin.

Moogoo tok over lokalene etter at spisestedet «Amatøren» i Kirkegata gikk konkurs i mai.

Siden da har de revet ut alt, utenom gulvet. Nytt ventilasjonssystem, nytt tak, fikset noen vegger, fått på plass handikap-toalett og heis.

– Vi har jobbet dag og natt i hele sommerferien. Det har vært travelt! Sist uke kom heldigvis både bruks- og serveringsbevilling på plass, så det var vi veldig glade for, sier Sigurdur.

Spesielt glade er de for å ha fått akkurat dette lokalet i Kirkegata 32.

– Det var utrolig nok akkurat i dette lokalet at Stavangers aller første isbar åpnet dørene på 1960-tallet, så det er et lokale med mye historie. Det har kommet mange eldre innom oss og sagt at de gleder seg til å spise is på samme sted som de gjorde da de var små barn. Det er gøy, sier han.

– Dette er bare starten!

Det kan vel kalles ganske god timing å åpne dørene for kald iskrem når det er over 20 grader og strålende sol, og masse folk i byen i forbindelse med Gladmat-festival.

Men vi har det jo ikke alltid sånn her til lands.

Det gjelder å ha is i magen når man skal starte opp noe nytt i såkalte nedgangstider. Kanskje spesielt når det er snakk om is i en by hvor det ofte er like iskaldt som i kjøledisken.

De fire islendingene er ikke bekymret.

– Vi tror absolutt at det er marked for en is-bar i Stavanger. På Island spiser vi is hele året rundt - det er aldri for vått eller kaldt for is. Den kan jo også spises her inne i varmen. Men om høsten og vinteren kommer vi også til å ha egne konsepter og varme drikker.

Konseptet er i bunn og grunn amerikansk iskrem - mye snop og mye frukt satt sammen med god softis.

– Forbildet vårt er nok Dairy Queen i USA. Vi tar softis og blander det med snop, og rører det godt sammen. Det er en «Moogoo special». Vi har også kalde drikker og kaffe-shakes. Veldig god kaffe, faktisk!

Konseptet bygger på logoen, mamma Moogoo, som skal være isbarens ansikt utad. Etter hvert er planen at det kommer litt barn og slektninger de kan bygge videre på.

– Dette er bare starten!

Klovn-is i ekte islandsk tradisjon.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Naboene Craig og John brygget øl i hver sin kjeller på Storhaug. Nå har de startet «Yeastside Brewing» sammen.

LES MER:

Re-Naa etterlyste is-smakere: Fikk 456 søknader

Publisert:

Moogoo-isbar til Langgata i Sandnes

Den kjente rosa isbaren i Stavanger er på vei til Langgata i Sandnes.

Oppdatert: