Tako blir forsinket: – Det har blitt en del konseptendringer

Nå håper Fortous nye matkonsept å åpne første uken i april.

Publisert:
Gründerne har investert flere hundre tusen kroner ekstra i den nye restauranten som forhåpentligvis vil stå klar i løpet av april.

Fortou lanserte i slutten av 2018 at de starter nytt matkonsept i Ryfylkegata 22 på Storhaug.

Det skulle opprinnelig bare bli bar- og drop in-mat uten restaurantsatsing, men nå har dette blitt endret i planene.

«Tako» som er navnet til det nye matkonseptet blir nå også restaurant. Det vil bli plass til å booke bord til 30 personer, og de vil ha resterende 30 stoler for drop in.

– Det har blitt en del konseptendringer. Vi har nå bestemt oss for å satse enda mer på mat, og skal inkludere et restaurantkonsept i tillegg, sier Fortou-gründer Arnt Skjerve til Byas.

Les også: Fortou utvider med nytt bar- og matkonsept på Storhaug

Bardisken begynner å ta form inne i lokalet.

Forsinket

«Tako» skulle opprinnelig stå klart i løpet av mars, men på grunn av diverse forsinkelser ved oppussingen, blir åpningsfesten utsatt.

– Planen var egentlig å åpne i løpet av mars, men på grunn av forsinkelser og endringer, satser vi på å åpne første uken i april, sier Arnt til Byas.

Endringen av konsept førte til mer bygningsarbeid enn først antatt.

– Vi tenkte egentlig å ha kjøkkenet inkludert i det åpne landskapet, men nå bygger vi det inn i et eget rom, sier daglig leder Elise Skjerve.

Slik så det ut da ekteparet skulle ta fatt på oppussingsarbeidet i begynnelsen av desember.

Dette var også noe av grunnen til forsinkelsene. Noen av arbeidsfolkene møtte ikke opp på tiden, og da blir alt forskjøvet.

– Det blir som en dominoeffekt. Møter ikke mann nummer én opp, så må vi booke om alle de som skal kommer etter han også, sier Elise til Byas.

Videre forteller de også at det nå blir mulig å åpne vinduene, slik at det vil bli enda hyggeligere å spise der når det er fint vær.

Ekteparet sier de er veldig fornøyd med Ryfylkegata 22 AS sitt initiativ til å fikse opp lokalet.

Fortou-gründer Arnt Skjerve med kona og daglig leder Elise Skjerve. Nå håper de å åpne «Tako» på Storhaug innen den første uka i april.

Økt Satsing

Det har blitt spyttet inn en god del mer penger i matkonseptet etter de bestemte seg for å inkludere det til restaurant.

– Om budsjettet ikke har blitt doblet, så har det i hvert fall blitt tredoblet, sier Arnt til Byas.

Ingen ønsker å opplyse om en eksakt sum, men forteller at investeringskostnadene har blitt på flere hundre tusen kroner ekstra.

Noen av leverandørene er også klare. Idsøe og Prima Jæren skal stå for levering av kjøtt, og Frode Ljosdal fra Brimse gård skal levere grønnsakene.

Elise nevner de også har ordnet et godt partnerskap med Como Mexico, som skal levere tortillas.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Söl har fylt ett år: - Det har gått over all forventning

LES MER:

Kanelsnurren står nå klar i østre bydel

LES MER:

Stavanger-artisten Solå er månedens urørt

Publisert:

Fikk ikke åpnet det nye spisestedet, satser på foodtruck

Ekteparet Elise og Arnt Skjerve har hatt hendene fulle etter at de for fire år siden åpnet Fortou Street Food i i Stavanger Øst. Med korona-utsatte utbyggingsplaner satser de nå på foodtruck!

Oppdatert: