Populært øl forsvinner fra butikkhyllene

Dagligvarekjedene har satt en stopper for den populære Ringnes-øltypen Kronenbourg 1664 Blanc.

Oppdatert:
Kronenbourg 1664 Blanc på glassflaske og boks er produsert i Russland, og forsvinner derfor fra butikkhyllene til de store dagligvarekjedene.

Det melder Bergansavisen (BA).

Hos Norgesgruppen - som eier dagligvarekjedene Meny, Kiwi, Joker og Spar - vil russiske varer forsvinne fra hyllene straks. Andre dagligvarekjeder vil selge ut produkter som allerede er i butikk.

Ringnes presiserer ovenfor Byas/Aftenbladet at det kun gjelder Kronenbourgs Blanc-variant på flaske og boks - og at Blanc fortsatt vil være tilgjengelig i kraner på utestedene.

Tysk navn, fransk bryggeri

Tidligere denne uka skrev Nettavisen at Norgesgruppen hadde ei liste på rundt 20 russiske varer som skulle vekk, primært sukkervarer og noe skalldyr. Men lista ble etter hvert lengre.

– Dem som ikke ønsker å handle russiske varer kan være sikre på at de ikke gjør det i butikkene våre, sier kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen.

At Kronenbourg 1664 Blanc også rammes, skyldes at øltypen blir produsert i Russland. Kronenbourg - bryggeriet - ble etablert i 1664 i Strasbourg i Frankrike, og eies i dag av danske Carlsberg.

Av kapasitetsårsaker har Blanc-ølet blitt laget på et russisk bryggeri, skriver BA.

Norgesgruppens kommunikasjonssjef, Kine Søyland, understreker at meningen ikke er å henge ut enkeltprodukter eller merkevarer, men at det er prinsippet som er viktig.

– Dem som ikke ønsker å handle russiske varer kan være sikre på at de ikke gjør det i butikkene våre, sier hun til BA.

Også andre store dagligvarekjeder tar grep, melder Kampanje: Coop og Rema 1000 stopper innkjøp av russiske varer, men skal selge ut produkter som allerede er i butikk.

Ikke alle Kronenbourg-varianter vil bli berørt av boikott: – Kronenbourg 1664 Lager, Blanc alkoholfri og utelivsvarianten er ikke russiskprodusert, understreker Nicolay Bruusgaard i Ringens.

Gjelder ikke alle varianter

Ringnes jobber nå med å få øltypen produsert i et annet land i Europa.

– Det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta, men vi jobber for at produktet skal komme tilbake i hyllene så snart som mulig, forteller kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard til Byas/Aftenbladet.

– Det er et populært produkt som virkelig er blitt omfavnet av markedet. Så vi er selvfølgelig også interessert i at det kommer på plass så fort som mulig. Heldigvis er vi en stor bryggerifamilie og har mulighet til å produsere andre steder, legger han til - og nevner Danmark som et aktuelt produksjonsland.

Utelivsvarianten av Kronenbourg 1664 Blanc er ikke produsert i Russland.

Bruusgaard understreker at boikotten ikke vil gjelde alle Kronenbourg-varianter:

– Det gjelder kun Kronenbourg 1664 på glassflaske og boks med 4,5 prosent alkohol.

Kronenbourg 1664 Lager, Blanc alkoholfri og utelivsvarianten (5 prosent alkohol) er altså ikke produsert i Russland.

– I den store sammenhengen er dette bare en liten filleting; at et produkt må ut av hyllene i en kortere periode, understreker kommunikasjonssjefen.

– Det er en forferdelig situasjon som utspiller seg i Ukraina om dagen. Vi har full forståelse for at kundene våre reagerer - og det er naturlig at vi tar konsekvensen av det. Vi tar heller ikke inn produkter produsert i Russland, avslutter Bruusgaard.

Hva er bakgrunnen for krigen som nå herjer i Ukraina?

Publisert:
Oppdatert:

Open dag på UiS: Dette tenker vgs-elevane

Søknadsfristen snevrar seg meir og meir inn for vgs-elevane. Tysdag arrangerte UiS open dag – som kanskje kan ha tent eit lys for nokon.

Oppdatert: