Her kommer en ny vietnamesisk restaurant og take away
Så fort Yips er ute, flytter nye leietakere inn i Pedersgata 33. Her skal Linh Tran åpne et vietnamesisk spisested.
– Jeg ønsker å åpne en vietnamesisk restaurant med en moderne tvist. På menyen kommer blant annet grillretter og tapas, røper Linh Tran (45).
Hun vokste opp på Lura i Sandnes, men har de siste 20 årene bodd i Oslo. Der har hun vært restaurantsjef ved et Scandic-hotell på Skøyen.
Nå vil hun hjem igjen til Sør-Vestlandet og åpne restauranten An Nam.
Åpner tidlig i 2022
Navnet er hentet fra én av de tre regionene som utgjorde dagens Vietnam i middelalderen.
Lokalet er heldigvis av langt nyere dato. Pedersgata 33 gikk gjennom omfattende oppussing da Yips tok over adressen høsten 2018.
Men nå er restauranten på flyttefot. Yips skal åpne i de nye bolig- og næringslokalene 130 meter nærmere sentrum.
Har flyttet over gata: Slik blir nye Mano Pizza
Barlokalet har stått tomt i tre år, men nå skjer det noe
Så fort Yips er ute, starter Tran arbeidet med å få sitt spisested på beina. Hun bekrefter at An Nam både vil være en restaurant og tilby take away.
– Målet var først å åpne i desember, men Yips-flyttingen har tatt litt lengre tid en planlagt. Nå regner jeg med en åpning tidlig i 2022, sier Tran.
– På tide
45-åringen er født i Saigon i Vietnam, byen som i dag går under navnet Ho Chi Minh. Som båtflyktning dro hun videre til Malaysia, før hun kom til Norge som 8-åring.
– Selv om jeg har vært mange andre steder, har jeg alltid sett på Stavanger som hjembyen min. Det er der foreldrene mine bor i dag. Hver gang jeg har vært hjemme, har jeg lekt med tanken om å starte noe eget. Etter en lang karriere i Scandic, tenker jeg at det er på tide nå, sier Tran.
Ny bar og kafé letter på sløret: Platesalg, livemusikk, cocktailbar og uteservering
Sager seg inn i nabolokalet for å starte ny bar
At hun åpner en restaurant samtidig som det er et stort underskudd på kvalifisert arbeidskraft i bransjen, er hun ikke bekymret for.
– Vi henter en kokk fra Vietnam som flytter hit for å begynne hos oss, sier hun.
Takeaway-uke i mars: Disse restaurantene blir med
27 restauranter skal tilby rimeligere takeaway når Take Away Week arrangeres for første gang i Stavanger 14.-20. mars.
Relaterte artikler
- AKTUELTNy restaurant skal flytte inn i historisk industribygg i østre bydel1 ÅR SIDEN
- AKTUELTOverskudd og nye lokaler for Yips, men hva med åpningsdatoen?2 ÅR SIDEN
- AKTUELTØkonom og pilot åpnet vegansk restaurant: – Mye å sette seg inn i8 MÅNEDER SIDEN
- AKTUELT19 spisesteder som åpnet i Stavanger og Sandnes i fjor1 ÅR SIDEN
- AKTUELTDenne nye kafeen satser på drikken «alle» snakker om1 ÅR SIDEN
- AKTUELTByas sjekker: Kan Birgitte ta med seg Freya på kafé eller bar?1 ÅR SIDEN