Da skjenkekontrollen kom, hadde politiet stengt lokalet

– Vi kan ikke gjøre annet enn å legge oss flate, sier daglig leder.

Publisert:
Nåløyet i Stavanger sentrum ble stengt av politiet natt til søndag 15. september. Kort tid etter kunne lokalet åpne igjen, da med en ordensvakt ved inngangen.

Natt til søndag 15. september la en politipatrulje merke til flere berusede personer utenfor utestedet Nåløyet i Stavanger sentrum. I løpet av en periode på ti minutter ble 30 til 40 personer observert. Flere av dem drakk alkohol fra glass eller flaske.

Området utenfor inngangspartiet er ikke inngjerdet, derfor er det ikke lov å ta med alkohol utenfor inngangsdøra. Dette kontrolleres vanligvis av en ordensvakt, men denne kvelden var det ingen som sto i døra.

– Vi reagerte ikke tidlig nok da vakten ikke dukket opp. Vi kan ikke gjøre annet enn å legge oss flate, sier daglig leder Andreas King.

Andreas King startet opp Uvisst i utelivskomplekset i Nedre Strandgate tidligere i vår. Samtidig tok han også over driften av utestedet Nåløyet.

Stengte utestedet

Hendelsen skjedde like før klokka 01.00 viser en politirapport som Byas har fått innsyn i. Til slutt gikk politipatruljen inn på utestedet for å snakke med de ansatte i baren.

«De bekreftet at det ikke var vakter på stedet, hverken i døren eller andre steder. De hadde ikke sett noen vakter hele kvelden», skriver politiet i sin rapport.

Inne i lokalet var det rundt 100 gjester, ca 30 av dem var synlig beruset. Politiet valgte da å stenge utestedet.

– Jeg snakket med politiet akkurat idet de var i ferd med å stenge lokalet. Det var først da jeg fikk vite at vi ikke hadde ordensvakt. Vi fikk over en vakt fra nabolokalet Uvisst og kunne åpne 10 minutter senere, men da hadde skaden allerede skjedd, sier King.

Varsler prikker

Skjenkekontrollen kom også til stedet mens politiet jaget gjestene på dør.

Kommunens juridiske avdeling har fått en rapport fra det som skjedde denne kvelden og varsler at forholdet vil bli straffet med prikker. Utestedet har fått en frist til 14. november med å uttale seg i saken.

– Vår uttalelse er ikke ferdigskrevet ennå, så jeg kan ikke kommentere innholdet i den, sier King.

Publisert:

Politiet har et ekstra øye til utelivskompleks etter vakthold-trøbbel

Ved flere anledninger har det enten vært for få eller ingen ordensvakter til stede ved utestedene på Strandkaien. – Føler vi har god kontroll, svarer nattklubbeier.

Publisert: