Aktuelt

Stavanger-restauranten utvider: – Vi ønsker å være den lille kafeen som du finner i sydlige strøk

Garcia har hatt utvidelsesplaner på blokka i halvannet år. Nå skjer det.

Oppdatert:
  • Håvard Tanche-Larsen Knutsen

Cerveceria by Garcia har tatt over de gamle lokalene til PastaPasta i Stadionparken. FOTO: Håvard Tanche-Larsen Knutsen

– Vi har møtt på en del byggtekniske utfordringer, forklarer daglig leder i Garcia AS, Kristian Sevland.

I mars i fjor kunne han røpe at Garcia skulle flytte inn i østre bydel og ta over lokalet til Basil & Co. Samtidig nevnte Sevland at en filial skulle åpne i Stadionparken, men åpningen har latt vente på seg helt til nå.

– Vi hadde først planer om å lage en fullverdig Garcia-restaurant, men så viste det seg at kjøkkenet var en del av bærekonstruksjonen til hele Stadionparken. Det gjorde plutselig arbeidet mye vanskeligere, og vi måtte begynne å tegne på nytt, sier Sevland.

  • Følg byas.no på Facebook!

Bedre sent enn aldri

Restaurantgründeren forteller at den vanskeligste oppgaven har vært å finne et konsept som kunne passe inn i lokalene uten å gjennomføre de aller største endringene.

Det nye spisestedet har fått navnet Cerveceria by Garcia, og blir omtalt som «Garcias rampete lillesøster» av moderrestauranten på Facebook. Et sted for lunsjen med kompisen, møtet med sjefen, middagen med kona eller oppvarming til Viking-kamp. Inspirert av spansk, fransk og italiensk matkultur.

– Cerveceria betyr i utgangspunktet bryggeri, men vi ønsker å være den lille kafeen som du finner i sydlige strøk. Her skal vi bruke flere enkle råvarer, mye pinchos og tapas, men vi beholder pizzaen, forklarer Sevland.

Kristian Sevland (t.v.), avbildet sammen med Anders Marcussen, da det ble kjent at Garcia skulle inn i østre bydel. FOTO: Ingebjørg Iversen

Underskudd

Restauranten åpnet dørene for nysgjerrige gjester den 15. oktober, men den offisielle åpningen var på fredag.

Regnskapstall fra Proff viser at Garcia AS har gjort et kraftig byks på inntektssiden etter etableringen på Storhaug, men samtidig gikk restauranten med et underskudd på 4,2 millioner kroner i fjor.

Sevland forklarer at hovedårsaken til det store underskuddet er penger som Garcia fikk lånt til en utbygging på Forus i 2014, som nå måtte betales tilbake. Derfor tør ikke Sevland å spå nye vekstplaner for Garcia.

– Nå skal vi være litt forsiktige og bruke tid på de restaurantene vi har, så får vi se hvordan dette går. Men vi har tro på at take away-salget vil gå bra, og at vi klarer å ta en posisjon i Hinna bydel, sier han.

Publisert:
Oppdatert:
  1. Restaurant
  2. Hinna
  3. Stavanger

Måtte stenge søsterrestaurant, men håpet lever fortsatt

I forrige uke ble daglig leder i Garcia, Kristian Sevland nødt til å stenge ned Garcia-restauranten på Hinna. Nå satser han alt på det siste kortet han har på hånd.

Publisert:
  • Sindre Reinholt

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    Slik gikk det med restaurantene i østre bydel: Nyetableringen doblet omsetningen
    2 MÅNEDER SIDEN
  2. AKTUELT
    24 spisesteder som åpnet i Stavanger i året som gikk
    11 MÅNEDER SIDEN
  3. AKTUELT
    DJ-er går sammen om nytt utested: – Det blir en av de råeste nattklubbene i landet
    20 DAGER SIDEN
  4. KULTUR
    – Neste år håper jeg vi kommer oss ut i parken som vanlig
    4 MÅNEDER SIDEN
  5. AKTUELT
    Restauranten ble startet på budsjett for to år siden, men har for lengst blitt lagt merke til
    1 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Legger ned «utestedet» for å rendyrke kjøkkenet
    1 ÅR SIDEN