Slik reagerer utelivsbransjen på innrykket til Heidi’s Bier Bar og The Old Irish Pub

To store utelivsselskaper åpner nye vannhull i Stavanger til våren. Hva betyr dette for de som allerede finnes i byen?

Oppdatert:
Danske aktører skal til våren sette sitt preg på utelivet i Stavanger.

I løpet av halvannen uke har utelivet i Stavanger fått bekreftet to nye tilskudd som åpner i løpet av våren.

Først kom nyheten om at Hall Toll legger ned og erstattes med Heidi’s Bier Bar.

Mandag denne uka ble det kjent at The Old Irish Pub åpner pub og nattklubb i De røde sjøhus.

Selskapene bak utestedene kommer fra Danmark og har tjent svært gode penger på konseptene sine.

Hva blir mottrekket til de som finnes i Stavanger fra før?

Herlige Stavanger Restauranter eier flere utesteder i byen. Blant annet Newsman, men også nattklubben Arkivet som ligger i underetasjen.

– Det blir vanskeligere og vanskeligere

Hvem: Leif Hovland, daglig leder ved Herlige Stavanger Restauranter.

Kjeden eier flere utesteder: Newsman, Arkivet, NB Bar og Burger & Beers. Hovland er også daglig leder i Villa 22 gjennom et annet selskap.

– Det å drive utesteder og restauranter er en jobb som bare blir vanskeligere og vanskeligere, sier den rutinerte utelivseieren.

Han er ikke overrasket over at utenlandske og pengesterke selskaper snuser på utelivet i Stavanger. Dette er et velkjent fenomen i andre bransjer og storbyer. Hovland nevner blant annet O’Learys, Egon, Olivia og Starbucks som aktører som har gjort det svært bra i flere byer.

– Jeg tror at vi kommer til å se flere slike etableringer i utlivet framover. Faunaen som vi kjenner i dag kommer til å bli veldig annerledes, sier Hovland.

Han forteller at hverken Villa 22 eller utestedene til Herlige Stavanger har endret eller lagt nye planer på grunn av nyetableringene til danskene.

– Vi skal fortsette å utvikle oss. Det må alle gjøre for å overleve, men vi gjør det ikke på grunn av at Heidi’s eller The Old Irish Pub kommer til byen, sier han.

Hexagon Nattklubb tror at de kan miste gjester i løpet av de første ukene, men tidligere erfaringer viser også at de vil komme tilbake igjen.

Får en ny konkurrent

Hvem: Siamak Nahoji Pirzadeh, daglig leder ved Hexagon Nattklubb.

– Heidi’s er ikke nødvendigvis en større konkurrent enn Hall Toll, men det er nok et større og mer folkelig konsept. Der vil du møte alt fra studenten til millionæren, men vi mister ikke akkurat nattesøvnen av dette, sier Pirzadeh.

Hexagon-sjefen er usikker på om nyåpningene til våren kommer til å påvirke nattklubben.

Da Alf & Werner åpnet dørene, merket Heaxgon at antallet gjester gikk ned, men etter hvert kom de også tilbake igjen.

– Det vil være naturlig at vi mister noen gjester de første ukene, folk er nysgjerrige på de nye tilbudene, sier han.

– Kommer dere til å gjøre noe annerledes for å møte konkurransen fra de nye utestedene?

– Vi skal pusse opp lokalene. Det har stått på ønskelista vår i 10 år, så oppussingen hadde skjedd uansett. Ellers sitter vi stille i båten foreløpig, for vi har stor tro på vårt eget konsept og vår egen drift, sier han.

Av de utestedene Byas har snakket med, er BAR Social Eating nattklubben som mener den har mest å vinne på danskenes inntog.

– Kan være bra for oss

Hvem: Erik Jönsson, driftssjef i Strav Uteliv AS, selskapet som eier BAR Social-konseptet.

På Hall Toll var det mulig å ta et par drinker, nyte et måltid og gå rett til nattklubben etterpå.

Akkurat samme konsept har BAR Social Eating.

– Vi har stor respekt for Hall Toll, men jeg tror denne nedleggelsen kan være bra for oss. Hall Toll var en større konkurrent enn det Heidi’s kommer til å bli, mener Jönsson.

Han er likevel ydmyk overfor Stavanger-publikumet. Han regner ikke med at gjestene kommer springende så fort nattklubben på Skansekaien stenger dørene.

– Vi har hatt en tøff start i Stavanger og vet at siddisene er patrioter. Derfor kan vi ikke regne med at alle vil komme til oss med en gang, sier Jönsson.

– Kommer dere til å ta visse grep nå som Hall Toll stenger og de andre utestedene åpner?

– Det er ingen hemmelighet at Hall Toll var vår største konkurrent, så vi ønsker selvsagt å befeste vår posisjon i Stavanger når det kommer til party-dining. Cocktails, middag og nattklubb under samme tak er det ikke alle som kan skilte med, men det kan vi. Derfor skal vi bare forsterke konseptet vårt enda mer, sier driftssjefen.

Alf & Werner er en stor nattklubb i Stavanger, men frykter ikke de danske utelivskonseptene.

– Alle må skjerpe seg

Hvem: Patrick Madrusan, daglig leder ved Alf & Werner.

– I utgangspunktet tror vi ikke at det kommer til å påvirke oss i veldig stor grad, sier Madrusan om de danske nyetableringene til Byas.

Han håper derimot at de nye konseptene skal få flere folk ut på byen. Dette kan også andre nattklubber og barer nyte godt av, men ingenting kommer gratis når konkurransen spisser seg til.

– Det er klart at i et hardere marked så må alle skjerpe seg for å levere best mulige produkt til gjestene, sier Madrusan.

Han synes at Heidi’s og The Old Irish Pub er gode og etablerte konsepter og legger samtidig til at han synes det er gøy at så store aktører velger å komme til Stavanger. 

– Kommer dere i Alf & Werner til å gjøre noe annerledes for å møte konkurransen fra de to nye utestedene som åpner til våren?

– Nei, men vi jobber kontinuerlig for å bli bedre. Vi følger med i tiden og kommer til å tilby det gjestene våre vil ha. Men akkurat nå kommer vi ikke til å gjøre noe annerledes, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Brostein kafé i Gamle Stavanger er konkurs

LES MER:

Eline (23) ønsker å betale båtferien din i sommer

LES MER:

Labi (26) risikerte bot på 100.000 euro, endte opp med platekontrakt

LES MER:

Taco-kjeden utvider og starter opp restaurant i Stavanger sentrum

Publisert:
Oppdatert:

Bar Social Eating legger ned i Stavanger

Utestedet i Kongsgårdbakken er konkurs.

Oppdatert: