Aktuelt

28 småbarnsfamilier får hjelp til julefeiringen takket være Elisabeth (29)

Og med litt hjelp vil hun hjelpe enda flere.

Oppdatert:
  • Ulrikke Valvik Mitchell

Elisabeth Ohlgren (29) har startet opp prosjektet Gi en jul i Stavanger. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

– Jeg elsker julen, og vil bare at alle skal ha det bra. For meg er det nesten helt ubegripelig at ikke alle i det minste skal ha muligheten til å sette pris på denne høytiden på samme måte som jeg gjør.

Og dette vil Elisabeth Ohlgren Tidemann (29) prøve å gjøre noe med.

Ohlgren er opprinnelig fra Halden, men bor og jobber i Stavanger, og har i år tatt initiativ til et helt nytt veldedelig prosjekt her i kommunen - Gi en jul.

– Det ligger mye i navnet hva det går ut på - man skal gi en jul til noen som trenger det.

Følg Byas.no på Facebook!

God hjelp fra kommunen

Ideen fikk hun fra hjemkommunen Halden, hvor det i år skal arrangeres Gi en jul for 14. året på rad.

– Jeg begynte selv å være med på Gi en jul i Halden for noen år siden, og det ga meg en veldig god følelse. Det føles veldig nært, selv om man ikke vet hvilken familie man hjelper. Da jeg flyttet hit, forhørte jeg meg om det fantes noe tilsvarende, og da det ikke gjorde det, satte jeg i gang selv.

Gi en jul fungerer noe sånn som dette: Stavanger kommune har hjulpet Ohlgren Tidemann med å finne frem til ressurssvake småbarnsfamilier i kommunen, som alle trenger en håndsrekning i julen - og det skal de få gjennom donasjon av julemat og gaver.

LES MER:

Trenger du å komme i julestemning? Her er 9 filmer som hjelper deg med nettopp dette.

– Det er ikke alle som gleder seg til jul. Det er familier og barn om ikke har mulighet til å spise en skikkelig julemiddag, handle inn litt god mat, julegodter eller kjøpe gaver til hverandre. Litt ekstra mat og noen gaver er noe alle fortjener å kose seg med når det er jul, sier 29-åringen.

– Det finnes steder hvor man kan få seg en julemiddag eller en julegave, men dette prosjektet går ut på at man skal få dette til sitt eget hjem.

JULEJENTE: Elisabeth Ohlgren Tidemann elsker julen, og vil at alle skal ha det like fint som henne på julaften. FOTO: Ulrikke Valvik Mitchell

LES MER:

Hva får Stavanger-folk i julestemning? Vi sjekket!

– Stor giverglede!

Familiene er anonyme, og det er kun kommunen som har direkte kontakt med dem. Men det er du som får muligheten til å gi dem en jul.

– Med Gi en jul skal man lage en juleeske til disse familiene. Den skal minimum inneholde en julemiddag, og gaver til alle i familien. Hvis man vil, kan man også legge oppi litt julegodter, julepynt og noe til julefrokosten.

Til nå har hun 28 småbarnsfamilier som trenger litt julehjelp, med til sammen 59 barn. Og givergleden i Stavanger viser seg å være stor. Ohlgren Tidemann har allerede givere som står på venteliste!

– Skrekken min var at jeg skulle finne mange familier som trenger hjelp, og ingen givere, men nå har jeg allerede folk på venteliste. Jeg har merket meg at mange av de som kontakter meg, har gått flere sammen om å ville gi en eske, og det er veldig fint, syns jeg.

LES MER:

Er du en av dem som absolutt MÅ se Tre nøtter til Askepott på julaften? I år kommer den i ny drakt!

– Vi har så utrolig mye

Juleeskene skal leveres til St. Petri kirke, og kjøres ut til familiene 21. desember. Dersom du ønsker å bidra, kan du ta direkte kontakt med Ohlgren på gienjul@outlook.com.

– Jeg håper at dette er noe som bare kan vokse seg større. Og jeg synes allerede det går kjempebra til å være første gang!

Og grunnen til at Ohlgren Tidemann har startet Gi en jul i Stavanger, er ganske klar:

– Mange av oss har så utrolig mye. Det blir så mye gaver under treet, at greinene står oppover. Vi kan bli mye bedre på å bruke litt mindre penger på oss selv, og heller gi litt mer til andre - andre som trenger det.

LES MER:

Lena Christensen (27) og Susann Marthinsen (24) jobber for at «jenteskatere» skal bli «skatere».

Publisert:
Oppdatert:
  1. Stavanger

I fjor fikk 127 mennesker hjelp med julefeiringen av Elisabeth (30). I år vil hun hjelpe enda flere, men det klarer hun ikke alene

Vil du være med å gi noen en jul?

Publisert: