Gir Utopia-festivalen prikker for skjenkebrudd

Festivalen serverte drikke til overstadig beruset gjest. I tillegg mener kontrollørene at en person burde blitt kastet ut av festivalområdet.

Publisert:
Utopia-festivalen ble arrangert for andre gang den 24. og 25. august. Her står Steve Angello på scenen på festivalens siste dag.

Fredag og lørdag den 24. og 25. august ble Utopia-festivalen arrangert for andre gang utenfor Stavanger konserthus.

På fredagen var to kontrollører fra skjenkekontrollen på området. De anslo at rundt 8000 mennesker befant seg på festivalen og observerte gjestene fra klokka 21.55 til 23.25.

I løpet av dette tidsrommet mener kontrollørene av festivalen har brutt alkoholforskriften to ganger.

Det kommer fram av skjenkerapporten som Byas har fått innsyn i.

Følg Byas.no på Facebook!

Det rundt 8000 publikummere til stede da skjenkekontrollen var innom Utopia-festivalen fredag.

Fikk kjøpt drikke

Klokka 22.30 fikk kontrollørene øye på en kvinne i 20-årene. Hun gikk mot baren og passerte kontrollørene. I rapporten står det at blikket var sløvt og fjernt og at hun måtte ta flere støttesteg.

Til tross for at bartenderen var tydelig usikker på om hun skulle servere gjesten, fikk kvinnen i 20-årene et plastglass med cider foran seg.

I rapporten står det at:

«Gjesten svaiet konstant foran baren og hadde problemer med å sette bankkortet sitt i terminalen for å betale. Når hun hadde betalt brukte hun lang tid på å få kortet tilbake nedi vesken sin. Hun ble stående å svaie og hadde tilsynelatende glemt at hun hadde kjøpt drikke».

LES OGSÅ:

Den ene kontrolløren henvendte seg til bartenderen etter at kvinnen hadde gått fra baren. Bartenderen innrømmet at gjesten ikke burde fått mer drikke, men sa at hun syntes det var for sent å nekte gjesten etter at hun hadde betalt.

Knuffing i baren

Like etterpå, i 22.35-tiden, stilte en mann seg opp i baren for å kjøpe mer drikke. En annen mann i lyseblå skjorte knuffet bort personen som allerede hadde stilt seg i kø.

Tydelig irritert dyttet førstnevnte tilbake. To ordensvakter kom til stedet og snakket med de involverte. Ingen av dem fikk servering og forsvant deretter fra barområdet. Kontrollørene beskriver personen som først stilte seg i kø som kraftig påvirket av alkohol.

LES OGSÅ: 10 fine øyeblikk fra Utopia-festivalen

I etterkant påpekte en av kontrollørene overfor en ordensvakt at dersom gjester åpenbart er påvirket, må vaktene sørge for at gjestene forlater skjenkeområdet. Ordensvakten sa seg enig.

I fjor var det også en overstadig beruset gjest som ikke ble vist ut av festivalområdet. Da fikk festivalen to prikker.

Kygo avsluttet fredagen på Utopia.

Risikerer seks prikker

Mot slutten av rapporten skriver kontrollørene at det var god dialog med arrangør og skjenkeansvarlige på området.

Festivalen får også skryt på noen områder. I rapporten skriver kontrollørene at barene var godt opplyst. I tillegg reduserte arrangøren på egen initiativ antall enheter det gikk an å kjøpe om gangen (fra fire til to) da beruselsesnivået begynte å bli for høyt.

LES OGSÅ:

Men på bakgrunn av de to hendelsene som kontrollørene trekker fram, har kommunen varslet at festivalen vil bli tildelt prikker. Ifølge et dokument fra kommunen datert 5. september, risikerer festivalen seks prikker for brudd på alkoholforskriften.

Festivalledelsen har mulighet til å komme med en uttalelse til rapporten innen 19. september.

Publisert:

Skjenkested i Fargegata klager på tildeling av prikker

Mannen ble fratatt pilsen og bedt om å forlate lokalet, men da var det allerede for sent.

Publisert: