Aktuelt

Hvilken av disse er #byasbeste kafé?

Her er de ti nominerte.

Ti kafeer i Sandnes og Stavanger kjemper om å bli #byasbeste kafé. FOTO: Janne Håland /bildemontasje

Ny uke - ny #byasbeste-kategori! Vi spurte dere på Facebook om hvilke kafeer i Sandnes og Stavanger som burde være blant de nominerte til å bli #byasbeste kafé.

Blant alle forslagene som kom inn, har juryen funnet fram til ti verdige kandidater.

Du kan gi din stemme i pollen nederst i saken fram til onsdag 22. november kl. 10.

Disse har vunnet i de andre kategoriene så langt i årets kåring:

LES MER:

De ble #byasbeste takeaway - igjen!

LES MER:

Dere har bestemt: Dette er #byasbeste klesbutikk!

LES MER:

Dette er #byasbeste frisør - for andre år på rad!

Markedssjef Ida D. Midtbø i Lyse og markedsansvarlig Hilde Willumsen i Sandnes Sparebank er sammen med Byas i juryen som har valgt ut de nominerte. FOTO: Janne Håland

Her er de nominerte:

Bluebird Kaffebar

Hvor: Kongsgata 48, Stavanger

De ansatte hos Bluebird smiler når det blir klart at de er blant de nominerte til #byasbeste kafé.

– Hva er det beste dere har på menyen?

– Kaffen og sandwichen, synes jeg. Vi har gode leverandører og høy kvalitet på kaffen. Sandwichene er med surdeigsbrød som er laget her, sier Sofia Neteland.

– Mange bestiller også sandwichene våre som catering eller takeaway, vi er kjent for dem, sier daglig leder Talitha Stone.

– Hvordan vil du beskrive Bluebird?

– Her er alt hjemmelaget ,vi baker alt her på huset. Så kundene merker alltid den gode lukta av ferske bakervarer. Det er også veldig koselig her, sier Talitha.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi baker mye selv, og har en stor lidenskap for kaffe. Vi ønsker hele tiden å utvikle oss og lære enda mer om kaffe, og tilby god kaffe til Stavanger, sier hun.

De ansatte hos Bluebird smiler når det blir klart at de er blant de nominerte til #byasbeste kafé. FOTO: Janne Håland

Coffeeberry

Hvor: Ruten, Sandnes (finnes også i Stavanger)

Coffeeberry ble #byasbeste kafé første året kåringen fantes. I fjor kom de på andreplass. De ansatte synes det er kjekt å bli nominerte igjen.

– Hva er det beste på menyen deres?

– Akkurat nå er det håndbrygg fra en veldig eksklusiv bønnetype dyrket i El Salvador. Så har vi kjempegod kyllingsandwich, en veldig digg lunsj! sier Hanne Jørgensen, som driver kafeen i Sandnes med ektemannen Thomas.

– Hvordan vil du beskrive Coffeeberry?

– Vi ønsker å være et varmt sted, en liten oase på Ruten, hvor du kan komme og senke skuldrene, slappe av og nye en veldig god kopp kaffe.

Innredningen beskriver hun som en litt salig blanding, en miks av retro og nytt, som sammen skaper en lun og varm stemning.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi ønsker å bety noe for byen!

Hanne og Thomas Jørgensen bak disken på Coffeeberry. FOTO: Janne Håland

Delikatessen By Foodfighters

Hvor: Langgata 1B, Sandnes

– Så kjekt! sier daglig leder Christel Thulin, som driver kafeen sammen med restaurantsjef Johannes Kay.

– Det setter vi pris på! sier han.

– Hva er det beste dere har på menyen?

– Vi selger mest av sandwichen «Favoritten». Selv har jeg spist den fire ganger i uken det siste halvåret, ler Johannes.

– Beskriv kafeen deres.

– Det er en hyggelig plass med god atmosfære og god mat og service. Det er det vi fokuserer på. Her skal du kunne sitte lenge og kose deg, enten det er med jobb, familie eller venner. Vi er fleksible, her kan du jobbe etter å ha spist. Det er åpent og luftig, vi har ikke skvist inn så mange bord vi kan, sier Johannes, og understreker at det likevel er mange sitteplasser.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi vi lager kvalitet i gode omgivelser. Vi har mange stamgjester, de vet de får skikkelig god mat og kaffe her.

Daglig leder Christel Thulin driver kafeen sammen med restaurantsjef Johannes Kay. FOTO: Janne Håland

Jakob’s brød

Hvor: Kvitsøygata 30, Stavanger

Jakob’s har nettopp flyttet fra Fermenten og inn i Innovation Dock, og de ansatte synes det er kjekt å være nominert.

– Hva er det beste på menyen?

– Man liker jo alle barna, sier daglig leder Jakob Philipsen med et lite smil.

– Ut av huset går det mye speltbrød. Her inne er det mye croissanter og god kaffe, sier kollega Hege Myhre.

Jakob lover også at det skal komme mer på menyen, på veggene og i uteområdet etter hvert som de kommer seg ordentlig på plass.

– Hvordan vil dere beskrive kafeen?

– Det er koselig, god energi. Her kommer det deilig lys inn, sier Jakob.

– Naturen rundt er fantastisk, så er det jo et urbant miljø. Alt vi baker er økologisk, sier Hege.

– Stamgjester har funnet veien til oss hit også. Vi har gamle møbler og musikk, og det setter de pris på, sier Jakob.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi står på! sier Jakob.

Jakob Philipsen og Hege Myhre. FOTO: Janne Håland

KaffeKanna

Hvor: Ryfylkegata 33, Stavanger

Også her blir det satt pris på at folk har foreslått KaffeKanna til å være blant de nominerte.

– Hva er det beste på menyen?

– Jeg synes kaffen vår er god. Min personlige favoritt er latte med toffeenut-sirup, sier Jane Todd-Gilje, som startet og driver kafeen sammen med faren sin.

– Gulrotsuppa er veldig god! Og kylling- og aiolisandwichen, sier fungerende daglig leder Kiko El Dardiry.

– Hvordan vil dere beskrive kafeen?

– Vi er jo både kafé og vinbar, og har eventer som quiz. Vi er urbane, sier Kiko.

– Det er veldig god atmosfære her. Vi behandler ikke kundene som kunder, men som gjester, sier Jane.

– Så er det en miks av ulike kulturer, både blant kunder og oss som jobber her. Vi har ni ulike nasjonaliteter, sier Kiko.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Alle vil føle seg velkomne her, uansett hvilken bakgrunn de har, sier Kiko.

– Vi vil at alle skal føle at KaffeKanna er litt sitt, og at de er en del av kafeen, sier Jane.

Kiko El Dardiry og Jane Todd-Gilje på KaffeKanna i Stavanger Øst. FOTO: Janne Håland

Matmagasinet

Hvor: Niels Juels gate 50, Stavanger

– Så kjekt! sier kafemedarbeider Kathrine Smith om å være nominert.

– Hva er det beste på menyen deres?

– Jeg synes pizza, den har italiensk, tynn bunn. Så går det mye betesalat, sier hun.

– Hvordan vil du beskrive kafeen?

– Romslig, sier Kathrine.

– Og god mat og service, legger kollega Anne Riyah Roalkvam til.

– Jeg tror vi leverer på det meste vi har. Så har vi et fint uteareale, og ligger i et rolig område. Etter at vi har flyttet, har vi mer kapasitet, men verdiene våre er de samme, sier Kathrine.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Fordi Matmagasinet yter det lille ekstra. Vi hører på kundene og hva de ønsker, sier Kathrine.

Romslig, god mat og service, er ord som beskriver Matmagasinet, mener Anne Riyah Roalkvam og Kathrine Smith. FOTO: Janne Håland

Renaa Xpress Sølvberget

Hvor: Sølvberget, Stavanger

– Stor stas! sier daglig leder Tsvetelina Sofiva om å være på listen.

– Hva er best på menyen?

– Vi har bakervarer vi er stolte av, og pizzaen. Så produserer vi nå is jeg mener er byens beste. Min personlige favoritt er pizza, med pistasjis til dessert.

– Hvordan vil du beskrive kafeen?

– Her er det mye liv, mye som skjer, og mange ulike konsepter. Vi bruker gode og lokale råvarer, og det er god kvalitet på maten. Det er det det handler om. Stemningen her forandrer seg mye i løpet av dagen, og her kommer all slags folk, sier hun.

– Hvorfor skal dere få folkets stemmer?

– Vi er først og fremst stolt over kvaliteten her. Turister kommer hit med «Lonely planet»-guiden i hendene. Så ønsker vi å løfte Staanger som matby. Det vil vi jobbe mer og mer med.

Daglig leder Tsvetelina Sofiva på Renaa Xpress. FOTO: Janne Håland

Sjå Inge

Hvor: Østervåg 30, Stavanger

– Så gildt! sier kafemedarbeider Lise Emberland om å være blant de nominerte.

– Hva er det beste på menyen?

– Personlig synes jeg fiskesuppa er god! Men her er mye godt, vaniljesnurrene og skolebollene er fantastiske. Så selger vi veldig mye kaker og mousse.

– Hvordan vil du beskrive kafeen?

– Her er alle veldig velkomne. Vi gjør alt for at alle skal føle seg vel, uansett alder. Vi prøver å gjøre det beste for alle, og passer på kundene. Så har vi selvfølgelig herlig mat, i tillegg til god lokasjon, sier Lise.

– Hvorfor skal folk stemme på Sjå Inge?

– Vi har service, mye god mat til en kjekk pris, og god plassering. Allerede har vi mange stamgjester. Her vinker folk når de går forbi. Vi ønsker å inkludere og ta vare på alle, det er veldig viktig, sier hun.

Benjamin A. Erikstad, Lise Emberland, Piotr Zadlo og Tom Gibbs jobber hos Sjå Inge. FOTO: Janne Håland

Starbucks

Hvor: Domkirkeplassen, Stavanger

– Oo, så gøy! sier daglig leder (og coffee master) Marthe Bakken om å være nominert.

– Hva er det beste på deres meny?

– Det er mye godt, men min personlige favoritt er nok Ice latte. Det drikker jeg på daglig basis. Nå har vi også gingerbread- og toffeenut latter som er populære.

– Hvordan vil du beskrive Starbucks?

– Hjemmekoselig, det skal være et tredje hjem på vei mellom skolen og hjemmet. Mange elever og studenter kommer hit, og det er tilrettelagt med kontakter under alle bord for de som vil jobbe. Her er det god atmosfære, sier Marthe.

– Hvorfor skal folk stemme på dere?

– Vi har jo utrolig fokus på kundeservice, og gir kundene det beste. Det er god kvalitet på det de får, sier hun.

Daglig leder Marthe Bakken sammen med barista Vilde Ingunn Ravn. FOTO: Janne Håland

Steam

Hvor: Klubbgata 5, Stavanger

Også de ansatte på Steam synes det er kjekt å være nominert.

– Hva er det beste dere har på menyen her?

– Personlig liker jeg americano og espresso. Men det går mye i cappuchino og latte. Solskinnsboller og kanelsnurrer selger også bra., sier medarbeider Vilde Hagtvedt.

– Hvordan vil du beskrive kafeen?

– Her er en hyggelig stemning, veldig avslappende. Det er også hyggelige folk som jobber her, og kundene er kjekke. vi prøver å få itl en connection med kunden, at vi kan snakke om hva som passer for hver enkelt.

– Hvorfor skal folk stemme på Steam?

– Hvis de er veldig glad i kaffen vi har her, bør de stemme på oss.

Vilde Hagtvedt og Simen Bøhler jobber på Steam. FOTO: Janne Håland

Stem og vinn!

Alle som stemmer på sin favoritt i de ulike kategoriene er også med i trekningen av #byasbeste-experience!

Den som vinner trekningen får noe fra alle #byasbeste-vinnerne til en verdi på rundt 10.000 kroner.

Du kan gi din stemme fra nå og fram til onsdag 22. november klokken 10.

Publisert:

Oppdatert:

  1. byasbeste2017

Hvilken kafé er #byasbeste?

Hvem fortjener å bli #byasbeste kafé? – Det bestemmer dere.