Dagny kommer til Utopia 2019

Det bekrefter festivalen i en pressemelding tirsdag formiddag.

Oppdatert:
Dagny kommer tilbake til Stavanger og spiller under Utopia-festivalen 23. og 24. august. Her under Spellemann-showet i fjor vinter.

Flere av låtene til tromsøværingen har vært blant radiofavorittene de siste årene.

Dagny slo igjennom med «Backbeat» og «Fool’s Gold» i 2016. I 2017 kom låta «Wearing Nothing», som hun også ble nominert til Spellemann for.

I det siste er det «That Feeling When», «Used To You» og «Drink About» som har gått sin seiersgang blant landets radiokanaler.

– Dagny er en suksesshistorie uten sidestykke. En hitmaskin som alltid har holdt på sin stil og integritet, og på kort tid har hun utviklet seg til å bli en av landets absolutt største popstjerner, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen.

Mindre EDM

Dagny er andre artist som er bekreftet til Utopia-festivalen 23. og 24. august. Fra før er det kjent at også Karpe skal spille i amfiet utenfor Konserthuset.

Dermed fortsetter festivalen trenden som ble varslet sist helg. Foreløpig er ingen EDM-artister booket til festivalen, en sjanger som festivalsjefen også har sagt har blitt mindre viktig for Utopia.

– Musikktrendene har endret seg i løpet av de to årene Utopia har eksistert. EDM-bølgen vi så tidligere blir nok i større grad overskygget av hiphop, pop og urban musikk i dag, sa Svendsen til Byas for noen dager siden.

Dette førte også til at Utopia gjennomførte en større profilendring, etter at flere gjester hadde gitt tilbakemelding om at festivalen lignet mer en «mørk teknofestival».

Dagny spilte også under Jærnåttå i mai 2018.

Til utsolgt Folken

Dagny spilte sist i Stavanger under Tall Ships Races i fjor sommer.

Artisten kommer også til byen 2. mars, da skal hun ha konsert på Folken. Denne konserten ble lansert i september i fjor, men er utsolgt.

Hun var også med på å åpne Folkens 30-årsjubileum i fjor.

– I et jubileumsår skal det selvsagt være litt nostalgi om mimring, men vi skal også se framover. Der passer Dagny perfekt, sa bookingsjef i Folken, Jesper Brodersen den gang.

Publisert:
Oppdatert:

Spilte for et fullsatt konserthus i fjor, nå kommer han tilbake

Unge Ferrari spiller på Utopia-festivalen i august.

Oppdatert: