Kjekke ting å gjøre i helga

Konserter, standup-show, klesbyttedag og Kvinnedagen. Det blir litt av en helg!

Publisert:
På Folken opptrer «Frog Leap» denne uken. Konserten er utsolgt.

Denne guiden gjelder fra fredag 6. til søndag 8. mars 2020.

Frog Leap på Folken *Utsolgt*

Hva: Konsert. Hvor: Folken Stavanger. Når: Fredag kl. 21.00

Leo Morachioli startet «Frog Leap» og ga sin første konsert på Folken i 2018. Med sine metaltolkninger av popsanger på sin populære Youtube kanal «Frog Leap Studios» har det det også slått an i liveformatet. Med en så og si utsolgt Europa-turné og flere store festivaljobber returnerer nå bandet til Folken for en kveld med hardtslående musikk og god stemning.

Hør Frog Leap-versjonen av Adele’s «Hello»:

Ungdomskjærlighet på Rogaland teater

Hva: Ungdomsteater. Hvor: Rogaland teater - Kjelleren, Stavanger. Når: Fredag kl. 18.00

Ungdomsteateret setter opp «Lauras lepper» som handler om den første store kjærligheten og om jakten på finne seg selv. Om å bli slått i bakken i møte med noe kroppslig og sanselig i en digitalisert verden. Om å bli sittende fast i en romantisk musikkvideo og leve inne i en kjærlighets-ballade som går en på nervene.

Pernille Sørensen: «Kultur»

Hva: Stand-Up. Når og hvor: Stavanger konserthus (fredag kl.19) og Sandnes kulturhus (lørdag kl. 19.00)

Pernille Sørensen er tilbake med en ny solo-forestilling! Det har gått åtte år siden kritikerroste «Flink pike». Nå har hun altså laget standupforestillingen «Kultur». Forestillingen handler om kultur i alle dens former og varianter.

Konseptslipp fra HALFTIME x IRON MIKE

Hva: Konsert. Hvor: Champs Sportsbar Stavanger. Når: Fredag kl. 22.00

Halftime x Iron Mike inviterer til spontant konseptslipp på Champs Nightclub Stavanger. 18 års aldersgrense.

LES MER:

Chevy’s holder stengt i flere uker til

FIFA-turnering

Hva: Spill for ungdom. Hvor: Hundvåg fritidsklubb. Når: Fredag kl. 19.00

Sølvbergets ungdommer inviterer til gratis FIFA-turnering på Hundvåg Fritidsklubb. Det blir pizza - og kule premier! OBS: Det er kun 16 plasser, så det anbefales å være tidlig ute for å sikre seg plass.

Edvard Borneo & The Wilds

Hva: Konsert Hvor: Cementen, Stavanger Når: Fredag kl.22

Edvard Borneo & The Wilds er de som satser på «tekst og musikk istedenfor autotune og pyroteknikk». Sjangeren kalles for «Folk’n’Roll» og er musikk inspirert av artister som Bob Dylan, Paul Simon og Led Zeppelin, samt nyere artister som Mac Demarco, Elliot Smith og Father John Misty.

Loppemarked

Hva: Skattejakt Hvor: St. Johannes menighet, Høgsfjordgata 8, Stavanger Når: Lørdag kl.10

Gå på skattejakt når St. Johannes-menighetssenter fylles opp med lopper. Det vil også være auksjon som starter kl.11. Selvsagt åpen kafeteria!

Kanskje finner du gull!

Klesbyttefest med Grønn Ungdom

Hva: Bytte klær. Hvor: Grønn Ungdom Rogaland. Når: Lørdag kl. 14.00

Grønn Ungdom Rogaland arrangerer denne helgen klesbyttefest. Ta med deg noen plagg du aldri bruker som trenger en ny eier. Hvem vet? Kanskje du finner nye favoritter til garderoben din?

LES MER:

Fretex Sandnes søker yngre kunder

UKM Stavanger

Hva: UKM 2020 Hvor: Metropolis, Stavanger Når: Lørdag kl.15

I storsalen på Metropolis blir det UKM 2020 denne lørdagen. Det loves mange spennende og varierte innslag på scenen. Deltakerne kan vinne årets publikumpris og gavekort.

Odd-Magnus Williamson: «What is Love»

Hva: Humor Hvor: Stavanger konserthus Når: Lørdag kl.18

Odd-Magnus Williamsons kritikerroste forestilling kommer til Stavanger. Komikeren tar for seg det store spørsmålet «Hva er kjærlighet?» med førstehåndserfaringer fra terapitimer, eks-kjærester, flaue situasjoner, litervis med Ben & Jerry’s Chocolate Chip Cookie Dough-is og 4862 sider med relasjonslitteratur, ifølge arrangøren.

Komiker Odd Magnus Williamson kommer til Stavanger konserthus lørdag.

Gratis selvforsvarskurs for kvinner

Hva: Gratiskurs Hvor: Kampsporthuset, Stavanger Når: Søndag kl.11

Kampsporthuset har de siste årene arrangert gratis selvforsvarskurs på kvinnedagen. 2020 er intet unntak. Målet med dette kurset er å gi litt innblikk og forståelse om situasjoner som kan oppstå, og eksempler på hvordan dette kan løses, skriver arrangøren.

Mattetriks og mattemagi

Hva: Underholdning for barn. Hvor: Vitenfabrikken i Sandnes. Når: Søndag kl. 12.00

Første dag i Matteuke på Vitenfabrikken. Det blir blant annet verksted med mattemoro og løyper med mattenøtter på huset. Det blir også en mattemagisk forestilling med Kevin Lunde! Forestillingen er i auditoriet kl. 13.30. Kun 120 plasser, så vær tidlig ute. Billetter i resepsjonen.

Den internasjonale kvinnedagen på Sølvberget

Hva: Foredrag. Hvor: Sølvberget. Når: Søndag kl. 14.00

Tradisjonen tro markeres den internasjonale kvinnedagen på Sølvberget i samarbeid med Nettverk for kjønnsforskning, UiS. I år ønsker vi velkommen til en samtale mellom Guro Sibeko og Marta Tveit.

8. mars-tog!

Hva: Viktig søndagstur Hvor: Byparken, Stavanger sentrum Når: Søndag kl.15

Den internasjonale kvinnedagen skal selvsagt markeres i byene våre. Denne uka kan du legge søndagsturen til Byparken. Årets hovedparole er «Forsvar for selvbestemt abort - fjern nemdene» og «Ja til 6-timersdagen- nei til ufrivillig deltid». Hovedtaler er leder av norsk sykepleierforbund Lill Sverresdatter Larsen.

Viktig søndagstur! Fra den internasjonale kvinnedagen i fjor.

UFLAKKS // kvinnedagen 2020

Hva: Rusfri konsert Hvor: Tou, Stavanger øst Når: Søndag kl.17

UFLAKKS inviterer til konsert med noen av Stavangers up and coming-artister på Tou sjølvaste Kvinnedagen. Lineup: Vera Ottesen, Kristina Eilertsen, Christina Flood og Valp. Fri aldersgrense!

8. mars i Sandnes

Hva: Kvinnedagen-arr Hvor: Quality Hotel Residence, Sandnes Når: Søndag kl.18

På Quality Hotel Residence skal Kvinnedagen markeres i Sandnes. Årets hovedtaler er tidligere fylkesleder Magnhild Meltveit Kleppa (om hvorfor 8. mars fortsatt er viktig), det blir kulturelle innslag, og Gunn Rita Dahle Flesjå er konferansier.

Jentemiddagen 2020

Hva: Jentemiddag. Hvor: Clarion Hotel Energy. Når: Søndag kl. 18.30

Jentemiddagen er et arrangement som tar sikte på å fremme kvinnelig entreprenørskap. Det blir foredrag fra grundere, influensere og stortingspolitikere som blant andre næringsminister Iselin Nybø og influenser Sophie Elise. I tillegg blir det både live-musikk, taco-buffet og etterfest på Alf & Werner.

Sophie Elise, som vant «Årets Business»-prisen under årets Vixen Awards, kommer til Jentemiddagen 2020.

Skambra Damer 2020 // Folken

Hva: Festaften. Hvor: Folken Stavanger. Når: Søndag kl. 19.00

"Vi ønsker å fremme det inkluderende fellesskapet, det vakre, det sterke, det undrene, det estetiske, dialog, kunnskap, rasjonalitet, samarbeid, empati, medmenneskelighet, rettferdighet, fred, ro og orden,» skriver arrangøren.

Derfor inviteres folk til en kveld hvor det settes søkelys på ulike kunstuttrykk presentert og representert av noen av regionens fremste kvinnelige kunstnere på og bak scenen.

Hver uke presenterer vi et utvalg av det som skjer i byene i våre anbefalinger for helgen. Send gjerne tips om hva som skjer innen tirsdag - til tips@byas.no!

Publisert:

Kjekke ting som skjer i helga

«Hvordan i alle dager skal jeg rekke alt det kjekke som skjer i helgen?» Den tanken sitter du nok igjen med etter denne guiden! 🙉

Oppdatert: