I dag starter Zelia (26) som sjef for 6000 ansatte

UiA-studenten Zelia Moss trakk det lengste strået i kampen om å få sommerjobb som konsernsjef i Adecco.

Publisert:
UiA-studenten Zelia Moss skal være konsernsjef for bemanningsbyrået Adecco i august.

– Det blir veldig spennende å bare skulle hoppe inn i en sånn rolle, sier kristiansander og UiA-student Zelia Moss (26) om sommerjobben hun har kapret.

Hvert år arrangerer bemanningsbyrået Adecco en stor søknadsprosess for landets studenter, hvor de kan ende opp med å få sommerjobb som konsernsjef.

Det var i mars det ble bestemt at Zelia hadde danket ut over 5000 andre søkere i den heftige rekrutteringsprosessen. I hele august skal hun være sjef for 6000 ansatte, med en lønn på 100.000 kroner.

LES OGSÅ:

LES MER:

Kun fire søkte årsstudium på Gimlekollen

LES MER:

Slik sparer du penger på klær

Omfattende rekrutteringsprosess

For å få jobben måtte hun komme forbi følgende nåløyne:

  • 10.807 tok en ledertest på nett.
  • 5000 deltok i søknadsprosessen.
  • 500 fikk en integritetstest.
  • 250 gikk videre til en logisk resonneringstest.
  • 150 måtte sende inn videointervju.
  • 20 stykker ble valgt ut til personlighetstest og dybdeintervju.
  • 10 finalister kom til Oslo der Zelia ble kåret fram til vinner.

– Jeg har følt at hvert steg i søknadsprosessen har vært en ny utfordring der jeg har pushet meg ut av komfortsonen min. Det var en veldig spennende og omfattende prosess, og jeg føler meg utrolig heldig som vant og som får lov til å jobbe for Adecco i august, forteller Zelia.

Hvilke konkrete arbeidsoppgaver hun vil ha som konsernsjef er hun fremdeles litt usikker på, men det er noe hun tar på strak arm.

– Jeg vet ikke presis hva jeg kommer til å bruke dagene på, men jeg er sikker på at det kommer til å bli innholdsrikt, variert, lærerikt og holde et høyt tempo, sier hun med et smil.

Har jobbet i Dyreparken i 10 år

For Zelia, som tar en master i innovasjon og kunnskapsutvikling ved UiA, har altså årets sommer blitt noe uvanlig i forhold til hvordan den pleier.

– Jeg har jobbet i Dyreparken i ti somre, så det var veldig rart å ikke skulle være på plass i Båtbasaren i år, forteller Zelia, som legger til at hun ikke har hatt helt ferie i sommer likevel.

– I juni var jeg i Oslo i to uker for å lære bedriften å kjenne, også har jeg hatt en del oppgaver for Adecco jeg har gjort hjemmefra. Så selv om jeg gjerne skulle vært i Dyreparken også i sommer, fant jeg ut at det hadde blitt for mye. Men sånn er det av og til, man må si ha det til noe for å ønske noe nytt velkommen, forteller hun.

– Blir det ikke litt skummelt å skulle være sjef for så mange voksne og erfarne mennesker?

– Jeg var ganske nervøs før jeg var der i juni, men etter det ble jeg veldig trygg på hva jeg gikk til. De jeg skal jobbe med er helt fantastiske, og de har så lyst til å hjelpe meg, lære meg og se meg utvikle som leder.

LES OGSÅ:

LES MER:

Høy festivalfaktor på rusfri morgen-rave

LES MER:

Mats (22) flyttet inn i leilighet med mugg – måtte operere

– Vi fra de mindre skolene må tørre å være stolte av der vi kommer fra

Hun er stolt av at hun fikk jobben med en akademisk bakgrunn fra UiA. Hun håper arbeidsgivere ser litt lengre enn skolenavn når de leser jobbsøknader.

– Det er litt typisk at det kommer studenter fra de store og kjente skolene som NHH, UiO og NTNU og kaprer ettertraktede stillinger. Jeg tror det er veldig viktig for arbeidsgivere å søke litt breiere, og ikke la skolenavn farge vurderingen av søkerne for mye, sier hun, og legger til:

– Samtidig må også vi som kommer fra de litt mindre skolene tørre å være stolte av skolen vi kommer fra, og ikke tro vi kommer på andre eller tredjeplass. For til sjuende og sist er vi individer, og det er den prestasjonen vi gjør og de ferdighetene vi tilegner oss som bør bety mest, ikke hvilke navn man har med seg i bagasjen.

Den ordinære konsernsjefen i Adecco, Torben Sneve, sammen med sin nåværende vikar Zelia Moss.

– Hvorfor tror du at det var akkurat deg som fikk jobben?

– Åh, det er vanskelig å svare på. Jeg har fremdeles kontakt med flere av den andre søkerne og vet hvor utrolig dyktige de er, men kanskje jeg hadde en fordel med at jeg har en del erfaring fra arbeidslivet. Det gjør det nok litt lettere for meg å knytte teori mot praksis og reflektere på en måte som viser forståelse, svarer Zelia ydmykt.

I en pressemelding etter finalen i mars sa den ordinære konsernsjefen i Adecco, Torben Sneve, følgende om Zelia:

– Zelia framstår som tydelig, innsiktsfull og reflektert. Hun har mye ledererfaring og har jobbet med rekruttering tidligere. Potensialet hennes er svært stort og jeg tror hun vil sette et klart fotavtrykk.

– Har først og fremst lyst til å lære så mye jeg kan

Zelia er åpen på at konsernsjefjobben kan være en døråpner for henne, men det er ikke noe hun tenker noe særlig over.

– Jeg har først og fremst lyst til å lære så mye jeg kan mens jeg er i jobben. Jeg har jo et år igjen på masteren som jeg skal fullføre, så kan man heller se hva som skjer etter det. Nå skal jeg uansett bare jobbe hardt for å gjøre det bra både i denne jobben og resten av skoleåret, avslutter Zelia med et smil.

LES OGSÅ:

LES MER:

Tirsdagskonsertene tror på 20.000 gjester

LES MER:

– Konseptet er chill stemning, rimelige drinker og reggaemusikk

Publisert:

Søkte jobb hos Rema 1000: – Synes det var veldig kjipt

Da jenta søkte på jobben som butikkmedarbeider, fikk hun spørsmål som ikke bare fikk henne og moren til å reagere, men også regionkontorleder for Handel og Kontor. – Vi skjønner at det er et uheldig spørsmål å ha med, derfor er det allerede bestemt at spørsmålet fjernes, svarer presseansvarlig i Rema 1000.

Oppdatert: