Vekk med hipsterskjegget. Nå kommer Movember!

Uansett om du er en en skikkelig tømmerhogger, eller om du bare har hissig dun. Nå skal det gros bart igjen!

Publisert:
Bewar Omar (t.v.) og Genc Lata har begge støttet Movember-saken tidligere. Foto: Lena Rustan Fidjestad

1\. november går tradisjonen tro startskuddet for den årlige

LES MER:

Movember-aksjonen

, hvor mannfolk over hele verden fjerner hårveksten i ansiktet (minus øyenbryn og øre- og nesehår så vidt vi vet, journ.anm) og gror bart fra bunnen av.

Hvorfor? Jo, for å sette søkelyset på prostata- og testikkelkreft. Mer om de sykdommene kan du lese nederst i artikkelen!

Gidder gutta å gro movember-bart? Vi spurte folk på campus!

Bewar Omar og Genc Lata:

– Jeg har hatt Movember-bart tidligere, men jeg var ikke så fornøyd. Barten så ikke bra ut på meg, for å være ærlig. Jeg skal nok ikke være med i år, selv om jeg synes det er veldig bra at folk bryr seg og støtter saken, sier Bewar.

Jeg har hatt Movember-bart tidligere, men jeg var ikke så fornøyd. Barten så ikke bra ut på meg, for å være ærlig

– Jeg er enig i at det er kjempekult, og at det er bra at det går til en god sak. Men jeg føler det har begynt å bli kult å få bart for ingenting. Mange får bart uten å egentlig støtte saken, bare for å gå rundt og tøffe seg. Konseptet har blitt litt for kommerst, også glemmer folk hva det egentlig dreier seg om, argumenterer Genc.

– Har du selv vært med på Movember før?

Ja, hehe. Jeg har vært en av de hyklerne selv, som bare har fått bart. Det skal jeg være så ærlig og si. Jeg skal sikkert være med på det i år også.

Trenger du litt «deppe-godteri» før Movember braker løs? Nå er smågodtet usunt billig! �

Tommy Ea (t.v.) og Hornnes. Foto: Lena Rustan Fidjestad Tommy (t.v.) og Magnus er ikke så gira før Movember grunnet manglende skjeggvekst. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Tommy Ea og Magnus Hornnes:

– Movember er kult, men det er ikke helt min greie. Selv om jeg synes det er fett at andre deltar. Det er alltid gøy å se at andre som ikke ellers har bart, gror ut håret, svarer Magnus Hornnes.

– Det er ikke min greie heller, siden jeg ikke har skjegg. Jeg har syv hårstrå her, sier Tommy Ea mens han peker på haka.

– Men jeg shava meg egentlig akkurat, så jeg har egentlig mye mer hår, spøker Tommy.

IMG_0027 Eyvind er usikker på om han skal gå for Movember-barten i år, etter at moren disset den i fjor. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Eyvind Myhrstad Ingvaldsen:

– Jeg synes Movember er en bra tradisjon. Det er topp at folk viser støtte til saken. Selv testa jeg det ut i fjor, men fant ut at jeg ikke kledde barten. Mamma kommenterte i hvert fall hvor stygg den var. Så jeg vurderer å droppe det i år. Jeg er litt usikker, svarer Eyvind.

– I tillegg har jeg generelt dårlig skjeggvekst, og bruker evigheter på å få håret tilbake. Må alt barberes først? Eller er det bare juks å fortsette der jeg er nå, og fjerne skjegget? gliser han.

Trond Undsgaard vurderer å teste ut Movember for første gang. Foto: Lena Rustan Fidjestad Trond vurderer å teste ut Movember for første gang. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Trond Unsgaard:

– Det er et bra konsept, og et godt utgangspunkt for å gjøre noe for andre, og vise oppmerksomhet rundt prostata- og testikkelkreft. Jeg har ikke deltatt før selv. Personlig foretrekker jeg tredagersskjegg, og tenker litt på meg selv. Men jeg vet ikke hvor lang barten hadde blitt da, sier Trond.

– Hadde det ikke vært litt spennende å finne ut av det, da?

– Jo, egentlig. Kanskje jeg skal barbere meg og spare den kommende måneden. Why not, smiler Trond.

- Hvordan sikre en fin og fyldig bart? Vi spurte Barberer’n!

Om prostata- og testikkelkreft

- Prostatakreft er den desidert største kreftformen i Norge med nesten 5000 nye tilfeller i året.

- Dersom man har mange i familien som har hatt prostatakreft bør man være ekstra oppmerksom.

- Testikkelkreft er vanligste kreftformen hos menn mellom 15 og 49 år. Forekomsten av testikkelkreft er økende.

- Testikkelkreft har ofte få symptomer. Tyngdefornemmelse og endring i størrelsen på testikkelen kan være eneste symptom.

Kilde: Kreftforeningen

Tekst: Lena Rustan Fidjestad og Ivar Vasstveit / BYAS.

Publisert:

Vekk med hipsterskjegget. Nå kommer Movember!

Uansett om du er en en skikkelig tømmerhogger, eller om du bare har hissig dun. Nå skal det gros bart igjen.

Oppdatert: