Snart blir «No. 28 Pizza Pub» til «Peppes Pizza»

Pizza 28 og Stavanger har hatt et av og på-forhold siden 1973. På sensommeren tar Peppes Pizza over lokalene i Stavanger sentrum og gjør comeback i byen.

Publisert:
Peppes stemplet ut av Stavanger i 2012. Nå er det klart at pizzakjeden tar over No. 28 Pizza Pub sine lokaler i Øvre Holmegate.

Peppes Pizza slik vi kjente den forduftet fra Torgterrassen i 2012, og har siden den gangen vært missing in action her lokalt.

Pizza 28, som i sin tid var byens første pizzarestaurant, gjorde et etterlengtet comeback i bybildet i 2014.

Nå takker Pizza 28 for seg - og Peppes Pizza overtar. Planen er å åpne på sensommeren, før skolestart.

Ikke uventet retur

Peppes la ned butikken og ble erstattet av Fish & Cow i sin tid, rett og slett fordi huseier ønsket en forandring. Siden den gangen har Peppes ønsket å etablere seg på nytt i Stavanger.

– Vi kom i kontakt med Peppes for et år siden og har sett etter lokaler i byen siden, sier ny daglig leder, Hilde Bloch-Johnsen.

Flere ulike arealer ble vurdert, men valget falt på lokalet i Øvre Holmegate hvor No. 28 Pizza Pub har holdt til.

– Vi ble veldig interessert i dette bygget, og selger var inneforstått med at vi ønsket å profilere om, forteller Bloch-Johnsen.

– Det blir noe annet enn før, og folk vil se forandringene, legger investor Petter Bloch-Johnsen til.

Fått med deg at det åpner en ny pizzaplass på Forus - med drahjelp fra Dolly Dimple’s-grunnlegger?

Om kort tid blir dette inngangen til Peppes pizza. Innen skolestart, håper eierne. Petter og Hilde Bloch-Johnsen står bak Peppes Pizza sin Stavanger-retur.

For den kommende generasjonen

No. 28 Pizza Pub har de siste fem årene gått fem millioner i minus. 2019 var et nytt år med underskudd.

I 2014 ble restauranten reddet fra konkurs av gründer og investor Bjørn Erik Bjørnsen og datteren. «En nostalgisk investering», uttalte Bjørnsen til Aftenbladet. Nå selger Bjørnsen lokalet videre.

Med unntak av daglig leder blir personalet værende når den nye restauranten åpner. Overgangen fra den ur-lokale Pizza 28 til den nasjonalt profilerte Peppes vil gå ganske så smertefritt, skal vi tro ekteparet Bloch-Johnsen.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på dette. Det er mange som gleder seg til å få Peppes tilbake. Det vil alltid være noen som synes at det er trist når det blir en endring.

– Det synes jo vi også, men No28 var vår generasjons pizzarestaurant som har blitt overført til barna våre. Vi er heldige som får overta her, sier Petter Bloch-Johnsen.

Hva skjedde med Dolly Dimple’s? Internasjonal kjede overtok alle Dolly-restaurantene!

Med unntak av daglig leder blir personalet værende når den nye restauranten åpner.

– Den Peppes som folk husker

– På hvilken måte blir Peppes bedre enn No28?

– Peppes er et sterkt varemerke. Og kvalitet. Det er store ord, men det er det vi må si. Det finnes et miljø i dette lokalet fra før, og det ønsker vi å beholde og å gjøre bedre. Vi har et konsept vi må forholde oss til, men vi har en viss påvirkningskraft.

– Det er viktig at vi blir den Peppes som folk husker, men at vi satser på en lysere utforming i lokalet, legger Hilde Bloch-Johnsen til.

– Det eksisterer allerede en del alternativer for de som vil ha pizza i Stavanger, hvordan skal dere konkurrere med de som finnes fra før?

– Det er mye italiensk i byen nå, og det andre må du bestille. For oss er det ikke det som er pizza, sier Petter Bloch-Johnsen. Vi skal være konkurransedyktige på pris. Folk skal ha råd til å gå her, avslutter Bloch-Johnsen.

Publisert:

Peppes Pizza-opning i Stavanger vart utsett

Kjeda som har vore vekke frå byen sidan 2012, opnar i lokala til Stavangers eldste pizzarestaurant i midten av september.

Oppdatert: