Ny studie: – Unge blir ikke voldelige av dataspill

Det finnes ingen kobling mellom voldelige dataspill og unges atferd, viser en ny britisk studie utført av universitetet i Oxford.

Publisert:
  • NTB
En ny forskning viser at det ikke er sammenheng mellom voldelige dataspill og unges atferd.

I en årrekke har man vært bekymret for at voldelige dataspill skal kunne endre barn og unges atferd og medføre at deres oppførsel blir langt mer voldelig i virkeligheten.

En fersk undersøkelse gjort av universitetet i Oxford og publisert i tidsskriftet The Royal Society, viser imidlertid at det er lite hold i den teorien.

Testet 2000 ungdommer

I undersøkelsen ble 2000 ungdommer  intervjuet.

– Ideen om at dataspill gjør folk mer voldelige i den virkelige verden er en populær teori, men den er ikke testet skikkelig over lengre tid, sier professor Andrew Przybylski, som er hovedforsker i undersøkelsen.

Undersøkelsen baserer seg på svar fra over 2000 ungdommer mellom 14 og 15 år og deres foreldre. De unge som deltok i undersøkelsen, ble observert mens de spilte spill som «Call of Duty» og «Grand Theft Auto», mens foreldrene ble bedt om å følge opp og holde øye med ungdommenes oppførsel før, under og etter at de hadde spilt.

– Påvirker ikke unge folk

Resultatet viste at det ikke var noen kobling.

– Voldelige spill påvirker ikke unge folk på en aggressiv måte. Men man må kanskje se etter andre ting som kan påvirke unges oppførsel, som for eksempel frustrasjoner eller livskvalitet, sier Przybylski og legger til at man kan se hvordan noen unge kan snakke stygt til andre eller blir veldig opptatt av å vinne.

– Det faller inn under kategorien asosial oppførsel, som kunne vært interessant å dykke ytterligere ned i, sier han.

MER FRA BYAS:

LES MER:

Hobbyen til «alle» guttene på barneskolen har blitt deltidsjobben til Morten (24)

LES MER:

Husker du disse spillene? Her kan du spille dem igjen

LES MER:

Har du erfaring fra dataspill? Da bør du sette det opp på CV-en

LES MER:

Familie har satset 80.000 kroner på at Even (14) skal bli best i Fortnite

Publisert:

Ny studie: - Unge blir ikke voldelige av dataspill

Det finnes ingen kobling mellom voldelige dataspill og unges atferd, viser en ny britisk studie utført av universitetet i Oxford.

Publisert:
  • NTB