Nye Harry Pepper blir på seks plan

I løpet av november vil Harry Pepper flytte inn i helt nye lokaler i Skagenkaien 33.

Møbelsnekker Tjerand Gjerde og de daglige lederne Knut Bergesen og Gustav Tveit gleder seg til åpningen av nye Harry Pepper. Her står de i det nye selskapslokalet i toppen av bygget.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Etter at Knut Bergesen og Gustav Tveit tok over driften av den meksikanske restauranten i 2007, har de rett og slett vokst ut av lokalet.

– I det nye lokalet vil det være større boltringsplass for at kokker, servitører og bartendere skal utvikle seg. De skal få ha det så løye som de bare vil, sier Tveit.

– Det blir Harry Pepper 2.0, lover han.

I lokalet i Øvre Holmegate har de et kjøkken på 12 kvadratmeter. I det nye lokalet får de tre nye ovner og et mye større kjøkken, samt eget bakeri.

– Vi går jo fra en halv til tre ovner, ler Tveit.

Følg Byas.no på Facebook!

Her skal den ferdige maten stå når kjøkkenet er klart.

Kombinerer uttrykk

De er i full gang med oppussingen, og har holdt på siden april i vår. Planleggingen startet i fjor.

De er opptatt av at essensen til Harry Pepper skal bevares, samtidig som at huset de flytter inn i skal beholde sitt særpreg.

– Vi skal ikke ødelegge uttrykket til det gamle huset og heller ikke vårt eget, men vi kombinerer de to. Det blir bra, sier Bergesen.

Han understreker at uttrykket vil utvikles over tid.

– Vi har vært i det andre lokalet i 32 år. Vi må vokse inn i det nye lokalet også.

Her blir den nye hovedinngangen til Harry Pepper. I tillegg vil de ha en inngang på siden av bygget.

Ny bar

Dersom det er noen som er bekymret for at favorittretten forsvinner, kan Tveit forsikre om at menyen vil bestå.

– Vi vil fortsette med det samme menykonseptet og det samme prissjiktet, og kanskje legge til mer retter etterhvert.

I det nye bygget blir det seks plan. Ett av planene er dedikert til en ny bar, eller «grotta» til Eirik Karlsen, som de kaller den. Her skal bartenderne Eirik Karlsen og Kim Elise Ervik få utfolde seg.

LES OGSÅ:

Les også

Anmeldelse Sjå Inge: Anda back in business!

Les også

Arrangerer gatefest i siste liten: – Vi skal fornye «lysløypa»!

Her blir det ny bar. Foreløpig kalles den «Grotta» av bartender Eirik Karlsen.

Spreke farger

Det vil være forskjellige fargenyanser på hvert plan. Øverst skal de ha et selskapslokale med «byens beste utsikt».

– Det blir spreke farger, sier Tveit.

Mursteinene fra den gamle pipa i huset bruker de til å mure flere vegger. Det er det Bergesen som står for.

– Det er perfekt, for da blir det skeivt, sier Tveit.

Bergesen har fått litt hjelp fra noen kokker og en servitør, men har gjort det meste av arbeidet selv. Det er ikke bare-bare.

– Man må jo rense hver stein, sukker han.

Akkurat nå består utsikten av en cruisebåt, men Tveit er storfornøyd med plassen. Du kan skimte Bergesens murerferdigheter til høyre i bildet.

Rullestol-vennlig

I det nye bygget blir det heis, og rullestolbrukere kan lett komme inn i fem av restaurantens seks plan. Det eneste planet de ikke har tilgang til, er baren.

– Arkitektonisk gikk det ikke å ha heistilgang til alle planene, men det har vært viktig for oss å tilrettelegge for rullestolbrukere der det er mulig, sier Tveit.

På designer-siden har de med seg Romlab i Oslo, ROD og møbeldesigneren Tjerand Gjerde.

– Det er Romlab og ROD som lager de grove skissene, så ser Gjerde hva som funker og lager møbler utifra det.

Gjerde har blant annet snekret møbler til både Renaa, Sabi Omakase og Villa 22, så han er godt kjent med restaurantbransjen.

– Det er lett å bli blind på hva som burde være konseptet, så da er det fint å ha noen å sparre med, sier Tveit.

LES OGSÅ:

Les også

Restauranten Harry Pepper flytter inn i sjøhus i sentrum

Les også

Harry Pepper beholder lokalet i Øvre Holmegate - starter helt nytt konsept

Tequilafokuset blir med på flyttelasset

Er det noe de garantert skal ha med seg, så er det fokuset på tequila.

– Nå har jeg ikke sjekket, men jeg tror vi har Norges beste utvalg av tequila. Tequila er vårt hjertebarn, sier Tveit.

– Da mener vi ikke den med rød hatt, legger Bergesen til.

Harry Pepper driver til og med med egen import av tequila under importselskapet Harry Pepper Tequila Import.

– Polet har noe bra, men det er ofte dyrt og «helt greit», mener Bergesen.

Han nekter å servere tequila med lime og salt.

– Det kan hende at noen gjør det, men det får du ikke av meg, legger han til.

Denne dekorasjonen lagte Lars Murakami. Siden de ikke kan ta med seg den til det nye lokalet, kommer Murakami på besøk fra Trondheim for å lage en ny dekorasjon i den nye restauranten.

Hva med «gamle» Harry Pepper?

Om en måned skal eierne ned i det nye lokalet og pynte selv.

– Vi har litt krimskrams liggende vi skal dekorere med i tillegg til at mye fra det gamle lokalet selvfølgelig blir flyttet ned. Litt må vi gjøre selv også.

Harry Pepper holder åpent i Øvre Holmegate helt til de flytter inn i de nye lokalene.

Hva som blir i de gamle lokalene, vil de ikke avsløre enda, men de daglige lederne lover at det blir et konsept som passer inn i lokalene.

– Nå spiser restauranten baren og baren restauranten, så det vil være et konsept som er mer egnet for arealet, sier Bergesen mystisk, uten å avsløre noe mer.

Publisert: