Her har klokka akkurat passert 07:00, men 60 ungdommer er allerede på dansegulvet

Har du noen gang våknet tidlig om morgenen og tenkt at nå vil jeg danse? Ikke? Vel, det hadde 60 ungdommer på Spor 5 tirsdag morgen.

Publisert:
Til å være tidlig tirsdag morgen, var de frammøtte lette på dansefoten.

Vi har alle vært der. Når vi nærmest må dra øynene opp, og slepe kroppen ut av sengen når ringeklokken ringer.

De færreste av oss har nok vært inne på tanken om å vrikke oss til groovy musikk før klokken er halv åtte.

Regional Arena for Samtidsdans (RAS) inviterte tirsdag til «Frokostfunk». Hadde man ikke visst hva klokken var, hadde man trodd man var på en nattklubb en sen lørdagskveld.

Følg Byas.no på Facebook!

– Gøy!

– Det er skamkjekt! Veldig gøy å møte andre dansere, og danse sammen med de. Det er også gøy å møte kjente som jeg ikke har sett på lenge, og bare ha det gøy med dans, sier en av de frammøtte, Joshua Nickholas Ree.
– Er du ikke trøtt?
Jeg får ofte høre fra både klassekamerater og venner at jeg hele tiden har masse energi. Det kan hende man føler seg litt trøtt og slapp, men med en gang musikken kommer på, er jeg bare helt med, sier Ree.

LES OGSÅ:

DJ og instruktør

DJ Jazzface stod for funky musikk. Oppvarmingen av morgentrøtte kropper stod danseren Valentina Reyes for. Hun har i godt over ti år drevet med dans.

DJ Jazzface styrte showet fra miksebordet.

– Det er en del av jobben å undervise, men jeg har aldri gjort det så tidlig før! Det var litt utfordrende å stå opp. Men, når man først kommer i gang, er det dødsgøy! Energien på danserne var sinnssykt bra til at klokken var litt over sju, sier Reyes.

– Har du tro på at man kan danse av seg søvnen?
Det har jeg. Da jeg kom hit, var jeg ikke helt menneske, men nå føler jeg meg som ny, sier Reyes.

Tre ganger i året?

Daglig leder i RAS, Therese Markhus, er strålende fornøyd med oppmøte på Frokostfunken. Hun innrømmer at hun er overrasket over at så mange orket å stå opp for å komme å danse.

– Frokostfunk er gjort i New York, London og Berlin. Jeg kjenner veldig mange dansere som holder til i Oslo, som sa at dette var kjempekjekt. De sa til meg at resten av dagen ble bra etter frokostfunken. Da tenkte jeg at dette må vi prøve å få til her også, sier Markhus.

– Kommer dette til å fortsette fremover?
– Det er veldig mange som har spurt om det. I tillegg er det mange DJ-er som har sagt at dette har de tenkt på en stund. Jeg trodde ikke de var så tidlig oppe! Kanskje de har fått barn og har måtte endret livsstilen, sier Markhus, tett etterfulgt med latter.
– Man ser jo hvor mange som kom i dag, så kanskje det er mulig å få det til to, tre ganger i året.

Publisert:

Seks tegn på at du sover for mye

Det å ha et litt for godt sovehjerte trenger ikke være gode nyheter.

Publisert: