Over en halv million nordmenn bruker datingapper. Gøril er en av dem

Gøril Gripsgård (32) fra Tasta er på jakt etter noen som kan få henne til å føle seg slik 90-talls RnB høres ut, men hun er fremdeles skeptisk til dating-fenomenet.

Gøril Gripsgård har vært på noen Tinder-dater, men foreløpig uten hell.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg er egentlig litt skeptisk til Tinder, sier Gøril Gripsgård, som har vært på Tinder av-og-på i to år.

Hun begynte å bruke appen da hun kjente seg klar for å komme seg på banen igjen.

Gripsgård driver med svømming, og har hatt den samme omgangskretsen lenge. Hun ser de samme folkene, og ingen av dem er single - så da ble det Tinder.

På Tinder finnes det folk som er ute etter alle typer forhold, og på sin egen profil, har Gripsgård prøvd å lage en bio som viser at hun er ute etter noe seriøst.

Følg Byas.no på Facebook!

– Krever at du er på

Linn K. Berg fra matchmaking-byrået Bergtatt, sier at det kan være lurt å ha riktig energi når man sveiper. Det er Gripsgård enig i, selv om at hun også bruker appen som tidsfordriv.

– Det krever at du er på. Man skal være morsom, komme med kule kommentarer, skille seg ut. Være interessert uten å virke for pågående, sier hun.

For halvannet år siden skrev Forskning.no at Tinder hadde 50 millioner brukere på verdensbasis, en halv million av disse var fra Norge.

Byas har tatt kontakt med Tinder for oppdaterte tall, men selskapet ønsker ikke opplyse om dette. Ferske tall fra Happn viser at datingtjenesten i dag har 350.000 brukere i Norge.

Gripsgård sier at hun prøver å begrense snakkingen på Tinder - hun er mer interessert i å se om de har kjemi. Så langt har 32-åringen vært på tre Tinder-dater, og alle tre stemte med inntrykket hun hadde av dem på forhånd.

Gøril Gripsgård vet at det perfekte ikke finnes, men ønsker å finne noen som kan få henne til å føle seg slik 90-talls-RnB føles.

– Lett å bli «shallow»

Ofte ønsker man å vise seg fra sin aller beste side når man legger ut en datingprofil på en app. Både Tinder og Happn har fått kritikk for å være for overfladiske, fordi folk er opptatt av hvilket utseende matchen har, heller enn interesser.

– Det er lett å bli shallow. Man kan fort glemme at det er faktiske personer du matcher med. Det er noe jeg reflekterer over, og prøver å ha et bevisst forhold til, sier Gripsgård, og fortsetter:

– Jeg har et pragmatisk forhold til Tinder. Jeg forventer ikke at noen skal være perfekt - jeg har vært i lengre forhold tidligere og vet at det perfekte ikke finnes.

Gripsgård skammer seg ikke over å være på Tinder, og de fleste i hennes omgangskrets vet at de finner henne der. Hun mener datingapper har blitt veldig stuerent.

– Jeg tøyser ofte med det, og det er flere andre som er interessert i det også. Single er interessert i å se på profilen min, mens de som er i forhold, synes det er kjempespennende.

– Åpent sinn

Peder Kjøs sier til NRK at flere utsetter det med å finne den store kjærligheten.

– Når man da får lyst til å finne den, så er det ikke sikkert at kjærligheten lar seg finne så fort. Folk er blitt vant til at den bare kan hentes, men sånn er det ikke med kjærlighet, sier han.

Han tipser også om at det viktigste dersom man skal finne kjærligheten, er et åpent sinn.

– Kjærlighet er en organisk kraft som vokser frem, det er ikke noe du kan laste ned.

MER FRA BYAS:

Julien syntes norske datingvaner var så interessante at han skrev en bok om det

Dette ser norske single etter når de dater på app

Seks kleine datingsituasjoner - og hvordan du løser dem

Publisert: