Aktuelt

Satser på food truck i Stavanger: - Vi lager ordentlig kosemat

For bare to uker siden kjøpte de en gammel arbeidsbrakke og pusset den opp.

Publisert:
  • Hanne Høyland
GOD HJELP: De tre matelskerne har fått bjelp av sine handy kompiser. (F.v) Odin Whitson Mellemstrand (24), handyman Bjørn Bastiansen (24), Noah Whitson Mellemstrand (26), Jon Jon Warland (23) og handyman Anders Mundal (23).

De tre matglade guttene Odin Whitson Mellemstrand (24), Noah Whitson Mellemstrand (26) og Jon Jon Warland (23) har vokst opp i matparadiset til grillkongen Craig Whitson, som er far til Odin og Noah.

Da er det ikke så rart at de selv ble inspirert til å starte sitt eget matkonsept.

LES MER:

Den spiselige byfesten

- Byfesten var virkelig i vår ånd. Vi ønsker å være et low key-konsept der folk kan bestille oss som catering til fester. Men vi lager også pop up-konsepter for gøy og inviterer folk, sier Jon.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Tatoveringsstudio flytter blekk og nåler inn på kjøpesenter.

GOD IDE: Odin Whitson Mellemstrand, Noah Whitson Mellemstrand og Jon Jon Warland samarbeider om "Quality junkfood".

Vi brukte seks dager på å pusse den opp. Da skiftet vi kledning ute og inne. Så bygget vi et fungerende kjøkken inne og satte inn vask.

Matinteresse fra morsmelka

Men først må vi spole tilbake til 1997 da Stavanger huset det første Tall ships race-besøket. Da var Odin og Noah henholdsvis seks og åtte år. Grillkongen Craig hadde stand under festivalen og sønnene var med, men ville ha sitt eget konsept som ikke skulle assosieres med faren.

\- Det var viktig å distansere seg, så vi laget et eget konsept og solgte lemonade og cookies, sier Noah.

På mange måter kan man si at dette var den spede begynnelse for de unge guttas nåværende matprosjekt. Matinteressen fikk de bokstavelig talt inn med morsmelka.

- Vi var alltid på kjøkkenet da vi var små, sier Noah.

- Ja, og vi har jobbet på de siste 10-12 Gladmatene. Da startet vi i vasken og har jobbet oss oppover, forklarer Odin.

DOLOKK: Ved siden av inngangsdøra har gutta hengt opp det gamle toalettlokket som var i arbeidsbrakka da de fikk den. - Vi har vasket den godt, lover Noah.

**LES OGSÅ:

LES MER:

- Jeg kan ikke ha en jobb hvor jeg må begrense meg

Pusset opp arbeidsbrakke

Jon var aldri langt unna, ettersom han har vokst opp like ved de to Whitson-gutta. I 2012 begynte konseptet de i dag kaller «Quality junkfood» å ta form.

\- Da hadde vi en pop up-restaurant med hamburgere, og de spurte om jeg ville være med, forklarer Jon.

Siden den gang har gutta hatt flere pop up-konsepter i bakgården til grillkongen Craig. Her har de servert alt fra chili con carne til pizza, men så ville de enda mer, og det var da ideen om å lage sin egen foodtruck ble til.

PUSSET OPP: Gutta har blant annet byttet kledning inne og ute i vogna.

I anledning Den spiselige byfesten ville gutta servere mat, men da vogna de egentlig skulle bruke var opptatt, måtte de gjøre helomvending og lage sin egen.

Slik endte de opp med å kjøpe en gammel arbeidsbrakke som Jon og en kompis hentet i Sarpsborg.

- Vi brukte seks dager på å pusse den opp. Da skiftet vi kledning ute og inne. Så bygget vi et fungerende kjøkken inne og satte inn vask, sier Odin.

\- Og vasken virker, skyter Jon inn. Det er visst ingen selvfølge.

FØR: Slik så arbeidsbrakken ut før den ble pusset opp.
ETTER: Slik ser den ut etter den fikk et ansiktsløft.

**LES OGSÅ:

LES MER:

13 sunne matretter med kun tre ingredienser

## Dette er ikke buisness. Du skal ikke regne timelønn.

Lager kvalitetsmat

Gutta er veldig fornøyde med sin nye foodtruck, og de er svært takknemlige for all hjelpen de har fått av sine noe mer handy venner.

- Vi er ikke så handy, så vi har fått masse hjelp. De har fått betaling i form av mat, sier Jon.

Nå er planen til «Quality junkfood» å fortsette å bruke vogna, samtidig som de kommer til å fortsette med sine pop up-prosjekter.

\- Vi er opptatt av å lage ordentlig god mat. Alle tre er interessert i at det skal gjøres fra bunnen av, sier Jon.

\- Vi lager kosemat, sier Odin.

- Ja, relativt enkel mat med gode råvarer. Hos oss får du ordentlig kjøtt. Det trenger ikke å være så usunt, selv om det er mat du ikke skal spise hver dag, sier Jon.

Alle nikker. Det er tydelig at disse gutta er på bølgelengde. Da de sto på Den spiselig byfesten serverte de for eksempel pulled pork som var røyket i en tre tonns smoker.

FERDIG: Endelig klare til servering!

**LES OGSÅ:

LES MER:

Slik gjør du pizza sunnere

Lidenskapelig hobby

«Quality junkfood» er først og fremst en hobby for de tre matglade guttene.

- Dette er ikke business. Du skal ikke regne timelønn, sier Jon med et smil.

Gutta bor faktisk i hver sin by. Noah bor i Stavanger, Jon i Oslo og Odin i Danmark. Dermed er det først og fremst et konsept de kommer til å kose seg med i ferier.

\- Verden er så liten nå, at hvis vi får et ordentlig godt tilbud, kan vi fly ned for å være med på ulike arrangement, men i hovedsak holder vi oss til ferier.

I mellomtiden er Urban sjøfront så snille at lagrer foodtrucken.

\- Vi er veldig takknemlige for samarbeidet med Urban sjøfront. De har vært pådrivere til at vi skal gjøre dette.

DAGENS ORD: Gutta bruker flittig tavla, og dagens visdomsord er: Being a vegetarian is one big missed steak.

**LES OGSÅ:

LES MER:

Tilbyr kjøpesenter-tattis: - Rart ingen har gjort det før

LES MER:

Grønne vegger, lilla gulv. Slik blir nye Folken

Publisert:
  1. Stavanger
  2. Restaurant
  3. Mote
  4. Gründere

5 ting du kan gjøre i helgen

Trenger du hjelp med å finne noe å gjøre? Her er våre forslag!

Publisert:

Relaterte artikler

  1. AKTUELT
    – Høydepunktet blir den gode og avslappede stemningen i parken
    4 ÅR SIDEN
  2. AKTUELT
    En veldig spiselig byfest for alle aldre: - Vi byr på en annen atmosfære her
    5 ÅR SIDEN
  3. AKTUELT
    Åpner pop up-kafé i østre bydel: Her får du halv pris hvis du har med egen kopp
    6 ÅR SIDEN
  4. AKTUELT
    5 ting du kan gjøre i helga
    6 ÅR SIDEN
  5. AKTUELT
    Slik blir den nye skateparken på Tasta
    6 ÅR SIDEN
  6. AKTUELT
    Her skal du få litt saus i fjeset når du spiser burger
    6 ÅR SIDEN