Tidligere Hall Toll-ansatte: – Vi er forberedt på å gå rettens vei om vi må
23 tidligere ansatte ved Hall Toll er fortsatt permittert. De går knallhardt ut mot sin nye arbeidsgiver og føler seg dårlig behandlet. Nå loves det en avklaring etter påske.
– Vi sitter på mange spørsmål som vi ikke får svar på. Ingen forteller oss noe som helst, sier Eirikur Sigurdsson (30).
Fram til 2. februar var han kjøkkensjef på restauranten til Hall Toll. I over to måneder har han og over 20 andre ansatte følt på mye usikkerhet og frustrasjon.
Det har gått så langt at de nå går til sak mot sin nye arbeidsgiver.
– Når vi spør om hva som er planen videre, får vi ikke svar. Det er ingen av oss som vet hva som skjer, sier 30-åringen.
Usikker jobbframtid
Like over nyttår ble det kjent at det danske utelivskonsernet Rekom hadde kjøpt opp Pakkhuset på Holmen AS, selskapet bak Hall Toll.
Siste åpningsdag var 2. februar. Restauranten og nattklubben stengte, før sistnevnte åpnet opp igjen som Heidi’s Bier Bar 22. mars.
Men restauranten i første etasje er fortsatt stengt, her er også 23 ansatte fortsatt permittert. De ansatte sier selv at de ikke vet om de har en jobb å gå tilbake til.
– Vi mener at eierne har gått inn med en plan som er halvveis. De visste at de skulle åpne Heidi’s Bier Bar, men hadde ingen planer for en eventuell restaurant i første etasje. Dette går nå utover oss, sier tidligere sommelier Alton Scott (46).
– Jeg vet ikke hva som skjer i slutten av neste måned. Er jeg fortsatt permittert? Er jeg tilbake i jobb? Leter jeg etter en ny jobb? spør tidligere assisterende daglig leder, Alexandros Liakos (28).
– Behandlingen vi har fått har vært elendig. Det er som om arbeidsgiver bare vil at vi skal gi opp og slutte. Permitteringen har bare vært et skalkeskjul for å bli kvitt oss, sier Sigurdsson.
Ikke enige
Kun Sigurdsson er medlem av en fagforening. Dermed får han hjelp til å dekke advokatutgifter. De 22 andre ansatte har opprettet et spleiselag for å gå til sak mot sin nye arbeidsgiver.
Advokat Niels-Christian Schelver Petersen tror det er mulig å få saken opp for retten allerede før sommeren. Han sier at partene står langt fra hverandre.
– Vi mener at vilkårene for permittering i dette tilfellet ikke er oppfylt. Vi mener stengingen har vært en planlagt handling fra arbeidsgivers side, sier Petersen.
Kravet fra de ansatte er å få lønn i oppsigelsestiden og økonomisk kompensasjon for permitteringen.
– Motparten har ikke kommet oss i møte på noen som helst måte, sier advokaten.
Vil komme en restaurant
Marius Gjetnes i Raugland Advokatene representerer Pakkhuset på Holmen AS. Han har liten forståelse for kravet til de 23 ansatte.
– Det har hele tiden blitt kommunisert at det skal åpne opp en ny restaurant i første etasje. Dette er en fryktelig kjip situasjon for alle parter, og det er uheldig om de ansatte ikke har fått med seg at de vil ha en jobb å komme tilbake til, sier han.
Han står fast ved at permitteringen er lovlig, at selskapet har valgt å permittere i stedet for å si opp de ansatte, slik at det nye restaurantkonseptet i første etasje kan bli bærekraftig.
– Over lang tid gikk restauranten med underskudd. De nye eierne var ikke villige til å ta over dette konseptet. Da må det endringer til. I mellomtiden tar staten regninga for permitteringen mens skuta fikses, samtidig som de ansatte beholder jobben, sier Gjetnes.
– Når vil de ansatte få beskjed om hva de kan forvente å vende tilbake til?
– De vil få beskjed rett over påske, sier advokaten.
Forberedt på rettssak
De ansatte har derimot liten tiltro til sin nye arbeidsgiver. Alle understreker at de ikke har noe imot Heidi’s-konseptet eller Rekom. Det er behandlingen de har fått under permitteringen som har vært vanskelig. Dårlig kommunikasjon har gjort det umulig å se hva framtiden vil bringe, i tillegg har permitteringen satt dem i en utfordrende økonomisk situasjon.
– Det er veldig vanskelig å måtte låne penger for å betale husleia, sier Scott.
– Etter dette er det veldig vanskelig for oss å stole på dem, sier Liakos.
– Hva tenker dere selv om en rettssak?
– Vi er forberedt på å gå rettens vei om vi må, sier Scott.
MER FRA BYAS:
Slik var siste kveld på Hall Toll
Slik reagerer utelivsbransjen på innrykket til Heidi’s Bier Bar og The Old Irish Pub
Ansatte i Hall Toll går til sak mot Heidi’s Bier Bar
22 tidligere ansatte ved utestedet Hall Toll går til sak mot sin nye arbeidsgiver. – De ser ingen annen utvei, sier deres advokat Niels-Christian Schelver Petersen.
- Pernille Filippa PettersenJournalist
Relaterte artikler
- AKTUELTTidligere Hall Toll-ansatte blir ikke med videre til ny restaurant4 ÅR SIDEN
- AKTUELTTidligere Hall Toll-ansatte åpner ny sushirestaurant4 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå har Old Irish Pub spikret åpningsdatoen: – Det blir full fest og dansing på bordene5 ÅR SIDEN
- AKTUELTBli med på innsiden: Slik blir Heidi’s Bier Bar5 ÅR SIDEN
- AKTUELTKorona-utbruddet: Vurderer å stenge eller begrense antall gjester på restauranter og utesteder4 ÅR SIDEN
- AKTUELTNå er det bestemt: Denne restauranten åpner i Hall Tolls gamle lokaler4 ÅR SIDEN