Her kommer det en ny kafé

Hos Kokko blir det både arkitektur, kaffebrenneri og nybrygget kaffe.

Publisert:
Her, i Resepts gamle lokaler skal Kokko ha kafeen og arkitektkontoret sitt.

Kanskje har noen smakt Kokkos kaffe allerede, da de i fjor serverte den fra en sykkel på Tou scene.

– Det med sykkelen var et slags stunt vi gjorde da vi trodde vi snart skulle åpne, sier Lene Klovning, daglig leder i kafeen.

Ting tar tid

På nettsiden til Kokko står det nemlig at de skulle ha åpnet høsten 2015, men fortsatt bygges det for harde livet i lokalet som tidligere huset vegetar-restauranten Resept.

– Det er den byggingen som tar så lang tid, vi er ikke helt sikker på når det blir ferdig, sier Lene.

Hun tør ikke si hvor lenge hun og arkitektmakker Ole Marius Skjærseth har holdt på for å få fire-etasjers bygget i stand. Hun røper i alle fall såpass at ideen til konseptet kom for nesten to år siden, mens Lene bodde i Berlin og jobbet med kaffe der.

– Jeg tenkte jeg kanskje skulle flytte hjem og begynne å lage kaffe der heller. Nesten like etter ringte Ole og spurte om jeg ville lage kaffe sammen med ham. Så sa jeg ja, da.

Følg Byas.no på Facebook!

Kokko har tidligere servert kaffe fra en sykkel. Her på tou scene.

Vil inspirere

Greia er altså at det skal være to etasjer med kaffebar og kafé, i en annen etasje skal Ole ha arkitektkontoret sitt, og det blir også plass til et kaffebrenneri og et møterom folk kan leie. Lokalene skal også være et sted for kaffekurs, foredrag og andre events.

– Vi håper plassen skal være sånn at folk kommer inn og blir inspirert av omgivelsene. At de finner bøker de ikke finner andre plasser, om design, arkitektur og kaffe, sier Lene.

LES MER:

Kokko er ikke de eneste som satser på kafé i Østervåg. FairPlay satser også fullt på kafédriften.

Annerledes kaffe

Når de nå pusser opp, passer de på å lage nok stikkontaker og sette opp arbeidslys til dem som vil ta med dataen for å jobbe i lokalene. Og da skal de få smake ordentlig kaffe. Lene vil nemlig brenne og brygge kaffen litt annerledes enn folk gjerne er vant med.

– Jeg jobber med å få det beste utav selve råvaren, og få fram de naturlige smakene. Så skal folk klare å smake forskjell på kaffe fra Kenya og Brasil.

Mer fra Byas:

LES MER:

Nyåpnet Sandnes-kafé går så det suser

LES MER:

Siri (30) fra Sandnes vil skape en møteplass for engasjement

LES MER:

Møtelokale søker gründere, studenter og jobbsøkere

Publisert:

Hvilken av disse er #byasbeste kafé? Her er de nominerte!

Stem på din favorittkafé blant de ti finalistene!

Oppdatert: