Roger fra Sabi kan bli Norges første verdensmester i sushi
I fjor havnet han på fjerdeplass. Natt til fredag arrangeres årets finale.
Ikke bare OL som arrangeres om dagen.
For fjerde år på rad avholdes sushimesterskapet [World Cup Sushi i Tokyo](http://worldsushicup.com/en/). I fjor havnet Sabi-medeier Roger Asakil Joya på en fjerdeplass , kun slått av kokker fra sushiens hjemland Japan.
Konkurransen arrangeres av All Japan Sushi Association, den statlige organisasjonen som har som mål å spre det glade sushi-budskap.
I år som i fjor deltar Joya, i et kokkefelt som består av 40 sushikokker fra hele verden.
Blant de er også Joyas russiske Sabi-kollega Vladimir Pak.
Halvt poeng bak
Først ut i konkurransen, som går over to dager, var edomae, som er japansk for nær.
Det er den originale måten å tilberede sushi på, skriver medeier i Sabi, Njål Gaute Solland, i en pressemelding.
I edo-konkurransen som ble avholdt natt til torsdag norsk tid gjorde både Joya og Pak det sylskarpt. De førti kokkene skal bli til 20, før morgendagens finale.
Det er utrolig spennende. Håpet er selvølgelig å få en norsk verdensmester.
Pak var bare et halvt poeng i fra å vinne kvalifiseringen, og havnet på en andreplass. Joya tok fjerdeplassen.
Artikkelen fortsetter.
* Dette er #byasbeste restaurant!
* Filip (27) fra Sandnes var 19 da han fikk jobb på verdens beste restaurant
Kreativ i finalen
Den andre delen av konkurransen, hvor det gjelder å være kreativ, arrangeres natt til fredag.
– Hva er planene for finalen?
– Roger skal kjøre omakase (kokken bestemmer, journ.anm) i norske edomae-stil. Vladimir skal kjøre japansk stil, sier Solland til Byas.
– Det er utrolig spennende. Håpet er selvølgelig å få en norsk verdensmester.
Konkurransen avholdes klokken 10.00 japansk tid, eller 03.00 norsk tid.