Roger fra Sabi kan bli Norges første verdensmester i sushi

I fjor havnet han på fjerdeplass. Natt til fredag arrangeres årets finale.

Roger Joya i aksjon hos Sabi Sushi i Pedersgata.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Ikke bare OL som arrangeres om dagen.

Les også

For fjerde år på rad avholdes sushimesterskapet [World Cup Sushi i Tokyo](http://worldsushicup.com/en/). I fjor havnet Sabi-medeier Roger Asakil Joya på en fjerdeplass , kun slått av kokker fra sushiens hjemland Japan.

Konkurransen arrangeres av All Japan Sushi Association, den statlige organisasjonen som har som mål å spre det glade sushi-budskap.

I år som i fjor deltar Joya, i et kokkefelt som består av 40 sushikokker fra hele verden.

Blant de er også Joyas russiske Sabi-kollega Vladimir Pak.

Følg Byas.no på Facebook!

Halvt poeng bak

Først ut i konkurransen, som går over to dager, var edomae, som er japansk for nær.

Det er den originale måten å tilberede sushi på, skriver medeier i Sabi, Njål Gaute Solland, i en pressemelding.

I edo-konkurransen som ble avholdt natt til torsdag norsk tid gjorde både Joya og Pak det sylskarpt. De førti kokkene skal bli til 20, før morgendagens finale.

Det er utrolig spennende. Håpet er selvølgelig å få en norsk verdensmester.

Pak var bare et halvt poeng i fra å vinne kvalifiseringen, og havnet på en andreplass. Joya tok fjerdeplassen.

Artikkelen fortsetter.

Les også

* Dette er #byasbeste restaurant!

Les også

* Filip (27) fra Sandnes var 19 da han fikk jobb på verdens beste restaurant

Roger Asakil Joya representerer Norge i konkurransen. I fjor kom han på fjerdeplass, som beste ikke-japanske sushikokk.

Kreativ i finalen

Den andre delen av konkurransen, hvor det gjelder å være kreativ, arrangeres natt til fredag.

– Hva er planene for finalen?

– Roger skal kjøre omakase (kokken bestemmer, journ.anm) i norske edomae-stil. Vladimir skal kjøre japansk stil, sier Solland til Byas.

– Det er utrolig spennende. Håpet er selvølgelig å få en norsk verdensmester.

Konkurransen avholdes klokken 10.00 japansk tid, eller 03.00 norsk tid.

Vladmiri Pak fra Sabi Sushi Hinna er fra Russland, men også han representerer Norge i konkurransen.
Publisert: