Har åpnet dørene til Stavangers nye kinokafé

Ready, set, action for «Backstage Cafe & Lounge».

Oppdatert:
ÅPENT: Onsdag denne uken åpnet Stavangers nye kinokafé dørene på Sølvberget.

– Det er en veldig deilig følelse endelig å kunne si at vi har åpnet, sier kafé-eier Boran Akdogan til Byas få minutter etter åpning.

Onsdag klokka 10 gikk startskuddet for Stavangers nyeste kafé- og utelivstilskudd, kinokafeen Backstage Cafe & Lounge inne på Sølvberget.

De overtok lokalet i slutten av mai, og har brukt nærmere to måneder på å komme i mål med oppussing og innredning.

Omtrent 80 prosent av lokalet er blitt nytt, ved hjelp av maling, nye gulv, fliselagt kjøkken og helt ny innredning.

– Det er en lettelse å endelig nå målet vårt - det har vært oppturer og nedturer på veien hit, sier daglig leder av familiebedriften, Øzlem Akdogan.

Følg Byas.no på Facebook!

Øzlem Akdogan er daglig leder for den nye kafeen.

Humpete start

Selv om i dag er en gledens dag, forteller Boran at den siste tiden har vært ganske tung.

Allerede før åpning møtte han motstand. Eier av nattklubben Backstage nede i Vågen i Stavanger, Elisabeth Svela, mener kinokafeen har stjålet navnet deres.

– Hadde det vært i en annen by eller i utlandet hadde jeg ikke brydd meg. Men når det allerede er en bar med samme navn i samme by, er det noe annet. Stavanger er ikke stor nok til å ha to utesteder med samme navn, sa hun da Aftenbladet snakket med henne forrige uke.

Svela har ikke har tatt patent på navnet «Backstage». Ifølge Akdogan har han søkt om og fått godkjent bruken av navnet «Backstage Cafe & Lounge».

Akdogan ønsker å beholde navnet og ser ikke problemet, ettersom konseptene til de to stedene er såpass ulike.

Svela er derimot klar til å ta rettslige skritt for å forhindre at kafeen beholder Backstage-navnet, og har sagt til Aftenbladet at hun går videre med saken.

Hva som skjer videre, vil tiden vise.

– Det har ikke gått helt som jeg hadde håpet, og jeg synes det er leit at jeg blir misforstått før folk i det hele tatt har fått sjansen til å se hva det er jeg gjør her. Nå håper jeg at folk kommer innom og ser med egne øyne hva dette er for noe, sier Boran.

Pyntegjenstandene i lokalet har alle en slags tilknytning til film.

Positive og motiverte

På menyen finner man alt fra sandwicher, salater og nachos til flotte kaker, kalde drikker og god kaffe. Faktisk ekte tyrkisk kaffe laget i Stavanger.

– Det finner man ikke mange steder, så det er vi veldig stolte av.

Inne i lokalet møtes man av regissørstoler, lyskaster-lamper og litt dunkelt lys. Alt er lagt til rette for at gjestene skal føle at de sitter «backstage» før og etter kino-opplevelsen, altså bak scenen. Det er det som er hele konseptet.

– Kafeens innreding og konsept er utarbeidet i samarbeid med SF Kino Stavanger, for å skape en mest mulig troverdig «backstage»-følelse. Dette er et bygg med mye historie, og det har vi jobbet for å få frem, sier Øzlem.

– Vi vil gi folk følelsen av hvordan det er å være bak kulissene. Og det tror jeg vi har klart. Det er som et lite museum med alle gjenstandene, men veldig avslappet, sier hun.

En litt humpete start til tross, de er veldig glade for å kunne åpne dørene på en av Stavangers fineste solskinnsdager:

– Vi er veldig positive og motiverte for å få dette til på en bra måte, og vi er veldig fornøyd med hvordan kafeen ble seende ut til slutt!

Sola skinner på åpningsdagen.

Mer fra Byas.no:

LES MER:

Bysommer? Dette skjer i Stavanger og Sandnes i sommer

LES MER:

Naboene Craig og John brygget øl i hver sin kjeller på Storhaug. Nå har de startet «Yeastside Brewing» sammen.

Publisert:
Oppdatert:

Får beholde navnet Backstage

Da Backstage Cafe og Lounge etablerte seg i byen, tok Backstage nattklubb-eier Elisabeth Svela saken til Patentstyret. De har bestemt at førstnevnte får beholde navnet.

Publisert: