Anmeldelse Zuoq: Stappmett på pakistansk

Zouq har lenge vært en snakkis langt ut over Pedersgata. Her blir du mett for en billig penge. Godt er det også.

Publisert:
  • Harald Birkevold
Vår anmelder er begeistret for Zouq i Pedersgaten.

Hvor: Pedersgaten 12, Stavanger

Nett: www.zouq.no

Mat: 5Miljø: 4Service: 4</Br>

Total:5

En av mange fordeler med å jobbe i et mediehus, er at man er omgitt av mennesker som med jevne mellomrom jobber lange kveldsvakter, og som derfor er hyppige og kresne brukere av byens tilbud av hurtigmat.

Samme gjelder for eksempel bartendere og drosjesjåfører. De vet hvor det er bra, og de øser gjerne av sin kunnskap. De innvidde visste for eksempel at den anonymt utseende pølsekiosken på Nytorget i mange år serverte byens beste hamburger.

Zouq i Pedersgata er ett av de navnene som nå hyppig nevnes av hurtigspiserne. Pakistansk grillmat, kebab - og pizza, faktisk, med mulighet til å sitte ned.

Følg Byas.no på Facebook!

Bling

Lokalene, like ved siden av den polske dagligvaren, kan beskrives som blanke.

En viss bling-faktor, altså, men rent og ryddig og med snappy service som tydelig er myntet på de mange som bestiller mat for å ta med seg. Vi, derimot, ville sitte.

En rikholdig meny frister med småretter, varmretter og grillretter fra det pakistanske kjøkken.

Zouq har 6-7 bord, hvor man langt på vei er overlatt til seg selv. På kafeteriavis henter man bestikk, servietter og drikke selv (Zouq selger ikke alkohol, så valget står mellom brus og boblevann), og man bestiller ved disken.

Fra orkesterplass kan man beskue tilberedningen av maten, som skjer over hissige flammer ved grillstasjonen eller i en av de store ovnene.

En rikholdig meny frister med småretter, varmretter og grillretter fra det pakistanske kjøkken, men også klassiske fast food-ingredienser som pizza, kebab og hamburger.

Store porsjoner

Vi valgte to små forretter, henholdsvis samosa, som er fylte trekanter av deig med fyll av krydrede poteter, og pakora, som er moste grønnsaker som er panert med kikert-mel og fritert.

Begge kommer med myntechutney som er frisk og nylaget. Særlig samosaen var en opplevelse, akkurat passe krydret og appetittvekkende.

Prisen? 30 for samosa, 40 for pakora.

To enorme hauger med rykende og fresende kjøtt i ulike fasonger og varianter ankom bordet.

Zouq har et godt utvalg av vegetariske retter, både linser og kikerter i krydrede sauser, fylte naan-brød og kjøttfrie pizzaer, men vi valgte denne gang å gå stikk motsatt vei. Mixed grill til to personer, som betyr et utvalg av kjøtt fra grillen, servert med naan og tre dipsauser.

Du milde. To enorme hauger med rykende og fresende kjøtt i ulike fasonger og varianter ankom bordet.

Forskjellige typer grillet kylling, både med tandoori-krydder og med den intenst grønne fargen som kjennetegner stedets vidgjetne hvitløkskylling. Store, saftige lammekoteletter. Små, møre biter med oksekjøtt. Pølseformet kebab stekt på spyd. Kyllingvinger. Veldig gode sauser. Porsjoner av amerikansk omfang.

Hvis man ikke er veldig sulten, er det fullt mulig å dele en standard mixed grill på to personer. I alle fall hvis man hiver innpå en samosa eller to først.

LES MER:

Glad i gå på restaurant, men litt usikker på tipsing? Vi sjekket hvor mye du bør tipse i Stavanger og Sandnes, og når. Hvor mye bør vi tipse når vi spiser i Sandnes og Stavanger?

Autentisk pakistansk

Mixed grill for to koster 480 kroner, noe som uten tvil må kunne kalles billig. Særlig i Stavanger, hvor oljefyringen av økonomien har betydd at rimelige spisesteder er sjeldnere enn ekte miljøvernere med Tesla.

Fra et par tidlige besøk kan vi også røpe at stedets spesialiteter har mye for seg.

Her ligger nok det aller mest autentisk pakistanske, i form av risretter som biryani med lam eller kylling, eller ingefærkokt kylling, eller kylling karahi, i en sterk curry.

En øl, eller en robust rødvin, hadde ikke vært å forakte.

Dessertutvalget er ikke stort (men ærlig talt, hvem orker dessert etter en mixed grill). Man kan velge mellom Kulfi, som er en pakistansk, hjemmelaget iskrem, og kheer, som er en tradisjonell rispudding.

Mens vi satt der og gomlet i oss store mengder døde dyr, var det ikke fritt for at jeg ristet litt på hodet over Profeten og hans aversjon mot alkohol. En øl, eller en robust rødvin, hadde ikke vært å forakte.

På den annen side, det er ikke mange skrittene fra Zouq til Martinique, som frembyr et adekvat utvalg leskende drikke.

Som tenkt, så gjort.

Flere anmeldelser:

LES MER:

Shin Sushi: Billig sushi, ujevn kvalitet

LES MER:

Døgnvill: Byens beste burger

LES MER:

Los Tacos: Ay, caramba!

LES MER:

Salza: Kjøkkenet har litt å gå på

LES MER:

The Shack: Lett å forstå hvorfor køen er så lang

LES MER:

Fogo: Her blir du mett!

LES MER:

Tango: En av landets beste restauranter

LES MER:

Varmen (Scandic City): Ta turen inn i Varmen. Du vil ikke angre.

LES MER:

Sabi Omakase: Kan ikke sammenlignes med noe annet i byen

LES MER:

Byrkjedalstunet: Et helt greit måltid hjemmelaget mat

LES MER:

Sola strandhotell: En veldig sterk 4-er

LES MER:

Kita Deja Vu By Night: Et spennende tilskudd i Stavanger

LES MER:

Spiseriet: Fortsatt en av byens beste

LES MER:

Amici: Solid og hjemmelaget mat

LES MER:

Hall Toll: Smell på Skansen

LES MER:

Big Horn Steak House: Utrivelig, uinspirert biff

LES MER:

Egget: Byens beste deal?

LES MER:

City Bistro: Veldig god mat til hyggelige priser

LES MER:

XO Bar & Restaurant: Grei nok burger, herlig komle

LES MER:

Sabi Sushi Sandnes: God sushi, trist lokale

LES MER:

Allegro: Bravissimo! Velkommen tilbake

LES MER:

Kitchen&Table: - Meget god valuta for pengene

LES MER:

Bevaremegvel! Hva mer kan man ønske seg?

LES MER:

Charles & De: Holder fortsatt formen

Publisert:

Zouq vant #byasbeste takeaway 2019

Dette er tredje gang den pakistanske restauranten vinner #byasbeste takeaway – Gratulerer!

Oppdatert: