Aktuelt

Hvem mener du har #byensbeste sushi? Nå kan du kåre vinneren!

Leserne har nominert sine sushifavoritter. Nå starter avstemningen!

Oppdatert:
  • Kristian Hole

Byens beste sushisted skal kåres, og interessen fra leserne har vært høy i nominasjonsrunden. Nedenfor kan du lese mer om de fem stedene som skal kjempe om tittelen «\#byensbeste sushi«! Avstemningen avsluttes 20. desember klokka 21.

LES MER:

Sjekk oversikten over alle kategorier og regler for årets #byensbeste her!

Stem på din favoritt nederst i artikkel.

Food Asylum

Food Asylum ligger i Markens Gate 9 i Kvadraturen. Foto: Kristian Hole Food Asylum ligger i Markens gate 9. Foto: Kristian Hole
Daglig leder Atle Kaafjord og den japanske kjøkkensjefen Shintaro Hasegawa. Foto: Kristian Hole Daglig leder Atle Kaafjord og den japanske kjøkkensjefen Shintaro Hasegawa. Foto: Kristian Hole

Restauranten Food Asylum tilbyr alt fra takeaway til avanserte sushivarianter i form av «signature rolls», noe restauranten er kjent og hyllet for. Maten kan krediteres til den japanske kjøkkensjefen Shintaro Hasegawa, som også har andre japanske retter på menyen.

– Hvorfor fortjener dere å være nominert?

– Vi mener at vår sushi er best, men det er opp til folket å bestemme! Vi har en japansk kjøkkensjef, noe som virkelig synes og smakes i maten vi presenterer. Vi er kanskje i et eget segment med tanke på at vi er en restaurant, mens noen av de andre nominerte er hovedsaklig takeaway. Men vi har også hatt en stor økning i takeaway i det siste, noe vi også har satset på. Vi er mest kjent for «signature rolls», som har veldig mange spesielle og gode ingredienser, forteller daglig leder på Food Asylym, Atle Kaafjord.

- LES OGSÅ:

LES MER:

KRSby tester: Food Asylum

(NB: Anmeldelse fra mai 2014).

HT Sushi

HT Sushi ligger i Kirkegata 9 i Kvadraturen. HT Sushi ligger i Kirkegata 9 i Kvadraturen.
Hoa The Khoang er sjef på HT Sushi. Foto: Kristian Hole Hoa The Khoang er sjef på HT Sushi. Foto: Kristian Hole

HT Sushi er først og fremst et takeaway-sushisted, men har også lokaler som fungerer som et lite spisested. De tilbyr alt fra seks biters maki-retter, til store brett med 24 biters sushi.

– Hvorfor fortjener dere å være nominert?

– Vi får fersk fisk fra leverandørene våre hver eneste dag, vi bruker aldri gårsdagens fisk! Det er det viktigste med god sushi. I tillegg har vi en familievennlig pris, det er billig sushi med høy kvalitet. Kundene våre er kjempefornøyde, sier sjef på HT Sushi, Hoa The Khoang.

- LES OGSÅ:

LES MER:

KRSBY tester: HT Sushi

(NB:Anmeldelse fra mai 2014).

Du har vel husket å stemme på #byensbeste utested?

Mai Oshi Sushi

Mai Oshi Sushi ligger i Markensgate 35. Foto: Kristian Hole Mai Oshi Sushi ligger i Markens gate 35. Foto: Kristian Hole
Trang Mai er sjef på Mai Oshi Sushi. Foto: Kristian Hole Trang Mai er sjef på Mai Oshi Sushi. Foto: Kristian Hole

Mai Oshi Sushi tilbyr takeaway, men har også et koselig lokale. Menyen består av alt fra standard sushi, til litt mer kompliserte makiruller og sideretter, som supper og sommerruller.

– Hvorfor fortjener dere å bli nominert?

– Først og fremst så har vi veldig fornøyde kunder, som ofte kommer tilbake. Jeg vil si at menymessig så ligger vi på et sted sted mellom HT, som tilbyr bra standard sushi, og Food Asylum, som er mer avansert. Vi er midt imellom, fordi vi også tilbyr litt mer avanserte maki-varianter, i tillegg til standard sushi. Alt er basert på ferske råvarer. «Mai» er familienavnet vårt, og «Oshi» betyr god! Altså god sushi, forteller Tran Mai, som er daglig leder.

- LES OGSÅ:

LES MER:

KRSby tester: Mai Oshi Sushi

(NB: Anmeldelse fra mai 2014).

Royal Sushi

Royal Sushi ligger i foodcourten på Sørlandssenteret, med adresse Barstølveien 31. Foto: Kristian Hole Royal Sushi ligger i foodcourten på Sørlandssenteret, med adresse Barstølveien 31. Foto: Kristian Hole
Sushikokk Tuyen Ho (t.v) og daglig leder Gyang Tran. Foto: Kristian Hole Sushikokk Tuyen Ho (t.v) og daglig leder Gyang Tran. Foto: Kristian Hole

Familiekjeden Royal Sushi har åpnet takeaway-restauranter både i Oslo og på Sørlandssenteret. Menyen tilbyr ulike sushimenyer, i tillegg til en mengde wok-retter.

– Hvorfor fortjener dere å være nominert?

– Sushien vår er god og vi benytter ferske råvarer hver eneste dag! Fisken kjøper vi alltid fersk hos Fiskeeksperten. I tillegg har vi superfornøyde kunder. Det er ingen spesiell sushirett som er mest populær, men det er jevnt salg av alle. Hver dag har vi fornøyde kunder fra bade Lillesand, Vennesla og Kristiansand, sier daglig leder Gyang Tran.

- LES OGSÅ:

LES MER:

KRSby tester: Royal Sushi

(NB: Anmeldelsen er fra mai 2014).

LV Sushi

LV Sushi ligger i Barstølveien 50b, ved Sørlandsparken. Foto: Kristian Hole LV Sushi ligger i Barstølveien 50b, ved Sørlandstunet. Foto: Kristian Hole
Daglig leder Sang Tran Cao og eier Thuy Ho. Foto: Kristian Hole Daglig leder Sang Tran Cao og eier Thuy Ho. Foto: Kristian Hole

LV Sushi ligger ved Sørlandstunet, og tok over stafettpinnen etter Sabi Sushi i november 2014. Menyen er variert, med alt fra standard sushiretter, til mer avanserte signaturretter som «Tempura Sjømat», stedets spesialitet. Lokalet skiller seg ut fra de andre stedene med sine japanske «sittebord».

– Hvorfor fortjener dere å være nominert?

– Vi har alltid en høy og jevn kvalitet på våre retter. Det er bare å se i gjesteboka, kun fornøyde kunder! De skryter mest av vår mest populære sushirett, som er «Tempura Sjømat». Vi bruker selvfølgelig alltid ferske råvarer hver eneste dag, forteller daglig leder Sang Tran Cao.

LES MER:

**_Sjekk oversikten over alle kategorier og regler for årets #byensbeste her!_**

Publisert:
Oppdatert:

Food Asylum har #byensbeste sushi

Siden 24. november har våre lesere stemt på hvem de mener har den beste sushien i byen. Nå er folkets dom klar.

Oppdatert: