Lucky Bowl får ikke servere alkohol

Nyåpnede Lucky Bowl har fått avslag om alkoholservering i lokalet. Grunnen er at bowlingkonseptet også henvender seg til barn.

Oppdatert:
Bowlinghallen på Lund har fått en makeover. Foto: Kristian Hole

Tidligere har KRSby skrevet om sosialtjenesten i Kristiansand, som har vært

LES MER:

skeptisk til alkoholservering

hos Lucky Bowl, som åpnet 29. september i de gamle lokalene til Metro Bowling på Lund.

Nå har Kristiansand kommune behandlet søknaden, og kommet fram til at det nyåpnede bowlingstedet ikke får servere alkohol. Søknaden gjaldt servering av alkoholholdig drikke inntil 22 volumprosent.

Skal sende inn påklage

Eimund Tharaldsen, administrerende direktør for Lucky Bowl Norge. Foto: Kristian Hole Eimund Tharaldsen, administrerende direktør for Lucky Bowl Norge. Foto: Kristian Hole

Administrerende direktør for Lucky Bowl Norge, Eimund Tharaldsen, sier til KRSby at han var forberedt på avslaget.

– Dette kom ikke som en overraskelse, vi var forberedt.

Videre forteller han at Lucky Bowl skal sende inne en påklage til politisk behandling denne uka.

– Vi tror og håper på en positiv respons, sier Tharaldsen, og legger til at det foreløpig er uvisst når klagen skal behandles av kommunen.

Bekymring rundt barn

I tillegg til de åpne banene, har Lucky Bowl laget et selskapsrom, hvor man kan leie fire baner. Foto: Kristian Hole I tillegg til de åpne banene, har Lucky Bowl laget et selskapsrom, hvor man kan leie fire baner. Foto: Kristian Hole

Kritisk

I avslaget fra kommunen er det Sosialtjenesten i Kristiansand som stiller seg kritiske til alkoholservering i lokalet. Sosialtjenesten skriver at lokalet tidligere, da det het Metro Bowling, har vært en arena for barn i området, og at det derfor ikke egner seg til alkoholservering.

– Med tanke på bekymringen rundt barn og unges eksponering for voksnes alkoholbruk og det faktum at en vil øke tilgjengeligheten til alkohol ytterligere i Kristiansand kommune, må sosialtjenesten anbefale at søknaden om skjenkebevilling ikke innvilges, skriver Sosialtjenesten i begrunnelsen.

Videre heter det i avslaget at «Lucky Bowl har avertert på ulike medier, utsendelse av reklame i posten, i Fædrelandsvennen og på deres nettsider om bursdagsfeiring for barn og har utlyst konkurranse hvor premien er barnebursdager».

LES MER:

LES OGSÅ: Åpningsdag på Lucky Bowl: – Ti ganger bedre her enn tidligere

Problematisk

Kim Henrik Gronert på kommunens bevillingskontor. Foto: Kjetil Reite. Kim Henrik Gronert på kommunens bevillingskontor. Foto: Kjetil Reite.

Tidligere har Lucky Bowl argumentert med at siden de også serverer mat, burde de stå på lik linje med

LES MER:

Dolly Dimples og Egon

når det kommer til alkoholservering. Det synes Kim Henrik Gronert, fagansvarlig for bevilling i kommunen, er problematisk.

– Det å etablere et skjenkested permanent på et sånt sted, gjør at man kobler barn og alkohol. Det blir ikke det samme som å ta med barna sine på Egon, hvor man fra før av vet at det er alkoholservering. Området er et typisk bebyggelsesområde, og man kan sette spørsmålstegn om et slikt nabolag skal tåle at det kommer beduggede gjester etter midnatt.

-Vi har fått tydelige signaler fra Helse- og sosial om at dette ikke er greit. Og det er rimelig å tolke Rusmiddelpolitisk handlingsplan slik at vi skal være tilbakeholdne til en slik søknad. Vi oppfatter derfor at det er rimelig at saken bør behandles politisk i Formannskapet, der den havner når den blir påklaget, legger Gronert til.

LES MER:

LES OGSÅ: – Skeptisk til øl og vin hos Lucky Bowl

Publisert:
Oppdatert:

Kommunen snur: Lucky Bowl får servere alkohol

Innfører aldersgrense og avskjermet område i bowling-lokalene på Lund.

Publisert: