– Lettere å ta en pille enn å stresse med alkohol

Vil det nye alkoholforbudet på offentlige treff føre til at russen bytter ut alkohol med narkotiske stoffer? Det frykter disse russejentene.

Publisert:
Jentene i russebilen "Paralyzed" tror alkoholforbudet kan føre til økt narkotika konsum. Alle foto i saken: Damares Stenbakk

**Onsdag ble det kjent at russen ikke har lov til å ta med medbrakt alkohol på offentlige arrangementer,

LES MER:

ifølge NTB

. Det har vekket sterke reaksjoner hos russen, også i Kristiansand.**

– Det blir nok mer narkotika og pillebruk istedenfor å drikke. Det er lettere å ta en pille enn å stresse med alkohol, spår Julie Sletten.

Russebilen «Paralyzed» består av Benedikte Kristensen (f.v.), Maren Unhjem Westgård, Sara Velum, Julie Sletten og Celine Beatrice Årnes Sandø.

Jentene i russebilen «Paralyzed» understreker at de ikke tar narkotiske stoffer selv, men ser for seg at medruss kan ty til narkotika eller drikke seg for fulle før de entrer arrangementene.

– De sier grunnen de har alkonekt er fordi folk blir så fulle, men helt ærlig tror jeg folk kommer til å bli enda mer fulle fordi de stresser med å drikke før de kommer inn. Og når de kommer inn må de jo ut med en gang, forklarer Maren.

LES MER:

9 av 45 russebiler godkjent: – Fikk meg en stor oppvekker

Foto: Karina Lavik

Jeg skjønner alkohol er blitt misbrukt, men dumt det skal gå utover alle.

Sørlendingene argumenterer med at russetreff er dyrt nok i seg selv og føler seg snytt av den nye ordningen.

– Det er helt teit, de får russen til å betale enda mer. Russetida blir bare dyrere, sier Benedikte frustrert.

– Jeg skjønner på en måte at alkohol er blitt misbrukt, siden det blir slike regler. Men det er fortsatt dumt at det skal gå utover alle, bryter Julie inn.

– Det er bullshit

Guttene i den

LES MER:

omdiskuterte russebussen

mener også alkonekt på russens offentlige treff er frustrerende. Og innrømmer de hadde boikottet treffene om lovendringen ble kjent før billettsalg.

Kristiansands første russebuss består blant annet av Stian Aaberg (f.v.), Adrian Manouchehr og Sebastian Hubert.

– Det er bullshit. Det har vært lov tidligere, hvorfor skal det ikke være lov nå? Festivalene er enig med oss, de er redd for at vi ikke møter opp på treffene fordi det ikke er lov med medbrakt alkohol, hevder Hubert.

– Jeg hadde ikke kjøpt billett om jeg hadde visst om alkoholnekten, sier Stian.

– Skal ta de verste knutene

Men til tross for innstrammingen av alkohol på treffene, setter ikke det en stopper for å danse og høre på favorittmusikken i bilen med gode venner. For jentene i «Paralyzed» er denne tiden spesielt viktig.

– Jeg tar det litt som en avskjedsfest fordi jentegjengen blir splittet til neste år og skal hver sin vei. Vi alle skal på ulike skoler og flytte vekk, forklarer Julie.

Foto: NTB scanpix.

Når man har på russedress er det slik at man tror man har lov til alt.

For guttene står russetida som en viktig tradisjon med å slippe løs alle hemninger.

– Jeg skal ta de verste knutene! Når man har på russedress er det slik at man tror man har lov til alt, men det er jo ikke sånn. Men vi får lov til å tro det, og det er gøy, avslutter Sebastian.

Publisert:

– Må bruke dobbelt så mye penger på alkohol

15 dager før russetiden starter for alvor kom beskjeden fra politiet. Nå må årets russ belage seg på å bruke enda mer penger.

Publisert: